Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 96
Column Thomas: Flink stoer!
woe. 3 maart 2010 

Vandaag mogen we stemmen. Met het ouderwetse rode potlood bepalen we wie het de komende vier jaar in onze gemeenten voor het zeggen krijgen. Of en waar we een nieuw stadion krijgen bijvoorbeeld, maar ook of dat stadion nog bereikbaar is. Of er een donjon op het Valkhof komt, een tram door de Burchtstraat en of de lokale belastingen stijgen of dalen. En over een paar maanden mogen we datzelfde nog eens doen, maar dan landelijk! Het was en is dus volop verkiezingstijd. En in verkiezingstijd weten de heren en dames politici van gekkigheid niet wat ze moeten doen om stemmen te trekken. Zo tref je ineens reclameborden van politieke partijen aan in het stadion en krijg je om de haverklap een flyertje in de hand gedrukt van glimlachende types in rode, groene, blauwe of gele jasjes. Die laatste zijn dan qua kleur wat vervelend, maar verder kan ik er niet zo van wakker liggen. Helaas blijft een verkiezingscampagne niet beperkt tot een PR-operatie. Ook inhoudelijk willen politici laten blijken dat zij bij uitstek weten wat er speelt in de samenleving en dat het volk op hen kan vertrouwen.

Zo is daar Job. Job is een hoge bestuurder in Nederland, hij is namelijk burgemeester van de grootste stad van ons land en daarom erg machtig. Job is daarnaast ook prominent lid van een grote partij die belang heeft bij het tonen van een rechte rug. Ze moeten wel. De samenleving, zo blijkt uit alle peilingen, schreeuwt om een kaarsrechte rug en om harde maatregelen. Daarbij lijkt het primair te gaan om harde maatregelen tegen een vrij specifieke bevolkingsgroep met een niet-Nederlandse achtergrond, maar daar is de partij van Job niet zo’n fan van. Niettemin moeten er harde maatregelen worden genomen, om te laten zien dat Job en zijn partij geen softies en watjes zijn, maar flink en stoer. Gelukkig is er in Nederland dan altijd nog die andere bevolkingsgroep waar je op kunt hakken. De Supporterus Uitwedstrijdus.

Een jaar of twintig, dertig geleden deed die bevolkingsgroep dat zelf, ergens op hakken. Althans een deel ervan, maar die nuance is over de decennia heen vakkundig weggepoetst. Het was aanleiding om rigoureuze maatregelen te nemen. Maatregelen waarvan een groot deel van de bevolking nog altijd geen weet heeft en waarvan de gemiddelde Nederlander met zijn oren staat te klapperen als hij zich de volle omvang ervan realiseert. Belangrijkste pijler onder dit bestuurlijke pakket aan maatregelen is een collectieve aanpak en dan met name het verplichte combivervoer. Anders dan in veel andere landen is de reflex van zo ongeveer elke Nederlandse burgemeester tegenwoordig om de supporters van de bezoekende club in een bus of een trein te stoppen en ze op die manier overzichtelijk en controleerbaar naar de speelstad af te laten reizen. Lekker goedkoop en nagenoeg risicovrij. Het voetbalvandalisme is inmiddels vrijwel uitgeroeid. Helemaal verdwijnen zal het nooit, maar in de praktijk gebeurt er nauwelijks nog iets, zeker niet in of rond het stadion.

Een versoepeling van alle maatregelen laat echter nog altijd op zich wachten. En dus stappen elk weekeinde steeds minder supporters, vaak nog maar een handjevol, in die combitrein of -bus. Een heel enkele keer is dat anders, bijvoorbeeld bij derby’s of andere beladen wedstrijden. Voor zover daar nog uitsupporters bij mogen zijn, want ook die maatregel, het helemaal leeg houden van het uitvak, is aan een opmars bezig. Van echt leeg houden is overigens geen sprake want er wordt gewoon thuispubliek ingepropt, wat het financieel ook nog eens aantrekkelijk maakt voor veel clubs. Maar goed, bij de meeste wedstrijden mogen nog wel uitsupporters aanwezig zijn, zij het dat je dan dus gedwongen wordt daar op een bepaalde manier heen te reizen. Afgelopen zondag ondernamen wij met twee hele busjes de reis naar Enschede, en op diezelfde dag trokken er ongeveer zeshonderd Utrecht-supporters naar Amsterdam. De wedstrijd zouden ze nooit zien.

Nu het echte geweld nagenoeg is verdwenen, hebben de beleidsmakers in het algemeen en de burgemeesters in het bijzonder namelijk een trucje toegepast. Verbale uitingen worden nu ook aangemerkt als voetbalgeweld, over inflatie van een term gesproken, en zijn inmiddels tot het grootste hedendaagse maatschappelijke probleem opgeblazen. Wie heeft het nog over de vergrijzing? Vergeet het klimaatprobleem! Wat waren loverboys ook alweer? Spreekkoren, daar scoor je mee! Een KNVB-bobo pleitte nog niet zo lang geleden zelfs voor het automatisch opleggen van een stadionverbod aan het hele vak waar iets stouts wordt gezongen.

Maar waar men in Zeist vooral praat, daar brengt Job het inmiddels rücksichtslos in de praktijk. Toen namelijk een deel van de Utrecht-supporters weer eens een verband legde tussen een zekere militante Palestijnse organisatie en de voorkeursuitroeimethode van een maniak van bijna 70 jaar geleden, dook Jobje er bovenop. Job is namelijk machtig. En stoer, heel stoer! Hij kan namelijk bepalen dat je meteen weer terug je trein in moet en niet naar de wedstrijd mag. En deed dat ook, en wel voor alle uitsupporters. Je mag de wedstrijd dus niet zien en wordt teruggestopt in de trein met bestemming Utrecht, en dat alles niet omdat je zelf iets hebt geroepen, maar omdat anderen dat deden. Wat jij met die anderen te maken hebt? Job bepaalde dat je met hen in een trein moest gaan zitten!

Geniaal, is het niet? Eerst mensen gedwongen tot een groep laten behoren en ze vervolgens aanspreken op wat anderen in die ‘groep’ doen. En iedereen is op deze manier blij! De politiek, want er is weer (een zeteltje) gescoord! De bevolking, want er is hard opgetreden! De clubs, want ze kunnen straks het vak waar vroeger uitsupporters zaten veel beter te gelde maken (bij Studio Sport was een of andere roeptoeter uit het bestuur van FC Utrecht er inderdaad als de kippen bij om voor het thuis laten van uitsupporters te pleiten)! En natuurlijk de media, want die hebben weer iets om over te schrijven (ik geef toe, ook ik wist direct waar deze column over moest gaan)! De enige die de dupe is, is de Supporterus Uitwedstrijdus. Maar daar bekommert niemand zich om. Zo onderhand worden we als beesten behandeld en soms zou je bijna willen dat je dat ook was. Dan maakte Marianne Thieme zich tenminste nog druk om je!

Thomas

P.S. Degene die zich erover verbaast dat ik me niet geroepen heb gevoeld in deze column mijn afkeuring te laten blijken van wat er kennelijk door een deel van de Utrecht-aanhang is geroepen, moet nog maar eens goed over de kern van mijn betoog nadenken!
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

03-03-2010 10:10 door
Geweldig stuk Thomas! Jammer dat de Jobjes en Thoms dit waarschijnlijk niet zullen lezen en als ze het wel zouden lezen zijn ze blij dat het op een site staat met als subtitel "Voor supporters, door supporters". Precies de groep die je maar niet al te serieus moet nemen. Je verwoordt precies de reden waarom ik zelden naar uitwedstrijden ga. Als ik wel ga zorg ik voor een kaartje in "het verkeerde vak". Ik doe geen vlieg kwaad, gedraag me zoals het hoort en heb geen strafblad. Ik erger me zelfs een beetje aan medesupporters die de normale fatsoensnormen denken te kunnen overschreiden als ze een rood-zwart-groen mutsje op hebben.

Is er echt niets meer tegen te doen dan dit soort stukjes op een site of een spandoek "Watching Football is not a crime" in een stadion? Is er geen jurist te vinden onder de "Trouwe Honden" site bezoekers die dit soort praktijken van "over één kam scheren" eens laat toetsen door een rechter?
03-03-2010 11:23 door
Als in de trein al ontoelaatbare dingen worden geroepen en sprake is van een agressieve sfeer, zou ik die trein met een dergelijke groep ook niet in Nijmegen willen hebben. Het is erg kortzichtig om je boosheid (en quasi lolligheid en zogenaamde scherpzinnigheid) te richten op een burgemeester. Kijk eerst maar eens naar de eigen supportersgroep, daar zitten blijkbaar dus genoeg rotte appels in. Zo lang die er nog zitten, zijn dit soort maatregelen (combi's) nog nodig.
En om dit te koppelen aan verkiezingen is ronduit belachelijk. Om dit ook nog te koppelen aan één politieke partij en één burgemeester is nog belachelijker: deze maatregel is door diverse instanties (politie, politiek in heel het land) al vaker toegepast, ondersteund en goedgekeurd en ligt in de lijn van recente ontwikkelingen (het moet maar eens ophouden met fysieke en verbale agressie van voetbal'supporters').
03-03-2010 11:33 door
Jobje heeft een selectief geheugen want enkele jaren terug was Jobje niet te horen toen zijn amsterdamse schandknaapjes spelers aanvielen van jong feyenoord tijdens een wedstrijd tegen zijn jong 020.
En waar was Jobje toen jaren terug zijn amsterdamse schandknaapjes over de 2e ring trachten de utreg supporters aan te vallen in het uitvak, tijdens de halve finale om de KNJB beker ?
Nee toen was Jobje niet te horen, nee toen was zijn spreekbuis en of andere vage bestuurder van zijn club (die later nog eens een rapport schreef over onze mooie club, dat rapport ligt overigens vol met stof in de kast) die de camera mensen de schuld gaf.
Het probleem zit hem in de mentaliteit van een amsterdammer die geboren wordt met een te hoog superieuriteitsgevoel en daarom structureel een ander de schuld geeft van zijn of haar eigen falen.
En Jobje ? Die is weer blij dat zijn Joden van Utreg wonnen met 4-0. In dat ene woord schuilt het hele probleem en de eerder aangegeven karaktereigenschap van hullie.
Truste.
03-03-2010 11:49 door
Beste Toetenman
Als jij de tijd eens neemt om de filmpjes op you tube of bunnikside.nl te bekijken vraag ik me af of je nog dezelfde mening hebt. De ME heeft zich schandalig gedragen en zonder aanleiding op supporters (ook kinderen van 10 jaar !!!) ingehakt en daar is Cohen voor verantwoordelijk.
Jij met je slappe gelul over fysiek en verbaal geweld. Het fysieke geweld kwam van de ME maar ja das in jouw ogen een prima oplossing.
Hoop voor je dat jij de volgende keer er tussen staat.
03-03-2010 12:13 door
Tussen Ravanelli's ongefundeerde meningen en bijna anti-semitische aanteigingen doorlezende, staat Job Cohen volgens mij - mede als gevolg van zijn taak als burgemeester - voor orde en veiligheid van iedereen. Natuurlijk wil hij voetbalgeweld uitbannen. Wie niet? Toen Ajax kampioen werd, braken er rellen uit in "zijn eigen" Amsterdam. Toen heeft hij ("zijn eigen") Ajax hard aangepakt en geprobeerd de veiligheid van iedereen op het ("zijn eigen") plein te garanderen (ingrijpen dus). En de rellen in de Kuip door Ajax-supporters waren ook voor hem aanleiding voor het idee om dan maar geen uit-publiek bij risico-wedstrijden toe te staan.
En falen? Zolang er nog voetbalgeweld is, neemt iedereen met enige verantwoordelijk geen risico en zullen combi's of helemaal geen uitpubliek eerder regel dan uitzondering zijn.
Tot slot is het natuurlijk veel interessanter om met ideeën en voorstellen aan te komen hoe het wel moet in plaats van om iedereen (en Job Cohen in het bijzonder) op een walgelijke Wilders-achtige manier af te serveren.
03-03-2010 12:18 door
Vanaf het moment dat je een "uit-kaart" nodig had, ben ik afgehaakt. We registeren ons suf in NL, maar het gaat mij allemaal te ver.
Maar verder ben ik het met Thomas eens: we slaan helemaal door en de hoge heilige heren willen scoren, dus supportje pesten is het gemakkelijkste. Denk maar aan Sparta-NEC (vorig jaar) dat de politie helemaal uit haar slof schoot. En 1 jaar na dato krijgen we te horen dat men fout was, lekker laat.
Dus ik hoop dat veel utreg supporters ook verhaal gaan halen, alhoewel ik ze weinig kans geef.

Duidelijk voor mij is wel dat ik nooit en te nimmer PvdA zal stemmen (enne dit is geen stemadvies) Wink
03-03-2010 12:52 door
Wat een matige en eenzijdige column van Thomas. Ik ben het in grote lijnen met Toetenman eens. De verantwoordelijke beleidsmensen nemen de maatregelen niet om een grote groep supporters te pesten. Integendeel, zij zouden niets liever willen, dat alles rustig en goed verloopt, zodat de goedwillende supporters op een prettige manier uit-wedstrjden kunnen bezoeken. De oorzaak/schuld ligt volledig bij de kleine groep die, in steeds wisselende samenstellingen, het voetbalplezier voor vele goedwillenden al vele jaren bederft. De politie maakt soms ok fouten, maar over het algemeen treedt zij goed op. Het blijft noodzakelijk preventieve maatregelen te nemen. Gezien het aanhoudende gedrag van kleine groepen supporters (ook bij NEC (schade in bus, spreekkoren op de tribune, aanhouding in Antwerpen, e.d.) blijven de bestaande maatregelen noodzakelijk. Thomas kan zijn begrijpelijke en terechte boosheid beter richten op de personen, die steeds weer de werkelijke oorzaak zijn van de problematiek. Je richten op één burgemeester en één partij is zeer onterecht, omdat het supportersbeleid in Nederland breed gedragen wordt door clubs, KNVB, politie, burgemeesters van allerlei politieke gezindte (CDA, VVD, D66, enz.).
Ik voel me ook de dupe: al heel lang bezoek ik geen competitie-uitwedstrijden meer vanwege allerlei toestanden; ik vind het ook een schande, dat we onze gasten (de uit-supporters) moeten ontvangen in aparte vakken. Dat dat allemaal moet ligt niet aan burgemeesters, politie, KNVB, e.d., maar aan die kleine groep z.g. "supporters". Ik ben ook tegen collectieve "straffen", zoals het terugsturen van alle Utrechtsupporters i.p.v. de degenen die die kwetsende uitlatingen schreeuwden, maar ik begrijp heel goed, dat het voor de politie bijna onmogelijk is om in zo'n situatie de goedwillenden van de kwaadwillenden te scheiden!
Ik ben er heel erg voor individuele kwaadwillenden er uit te pakken: een half jaar (of langer)stevige "dienstplicht" (gedisciplineerde aanpak; om leren gaan met agressie/macho-gedrag; leren omgaan met verlies bij sport, bijscholing, maatschappelijke taken, e.d.).
03-03-2010 13:22 door Pol
03-03-2010 13:28 door
@karelrob: het gaat erom dat de M.E. onschuldige supporters mishandeld. zemaken geen onderscheid tussen de kwaadwillende supporters en de goedwillende supporters dus slaan ze iedereen maar?? The finger The finger The finger
03-03-2010 14:03 door
@Pol
Engeland is het ideale voorbeeld. Vreemd is dat de wet daar gelijk is als hier (check: http://static.ikregeer.nl/pdf/KST63072.pdf). Verschil met NL is dat hier niet iedereen zomaar een kaartje kan kopen (de ClubCard), in Engeland wel. In NL zijn er dus veel regeltjes, maar dat is dus ook nodig, omdat er nog veel mis is. Het ligt dus aan het gedrag van de rotte appels. Voorlopig loopt iedereen die meegaat met de rotte appels risico (alhoewel de ME een interventie toch echt herhaaldelijk aankondigt, dat staat weer niet op de filmpjes. Dus als je blijft staan, snap je het niet helemaal).
Kernvraag is dus: hoe scheid je de goede van de kwade? Misschien is het een idee om als je naar uit-wedstrijden gaat 500 euro neer te leggen en als de wedstrijd geen incidenten kent, krijg je direct na het laatste fluitsignaal je rechtmatige 480 euro terug. Als er wel wat gebeurt, moet je ff op je geld ff totdat uiteindelijk de rotte appelen zijn geidentificeerd. Die krijgen hun geld natuurlijk niet terug, mogen een boete betalen, krijgen een werkstraf, stadionverbod etc.
03-03-2010 15:11 door
Dit is natuurlijk absoluut een punt: Geniaal, is het niet? Eerst mensen gedwongen tot een groep laten behoren en ze vervolgens aanspreken op wat anderen in die ‘groep’ doen.

Daarnaast is het heel selectief wat er bijv. in Amsterdam gebeurd. Bij Utrecht wordt iedereen weggestuurd, dus ook personen die wel gewoon normaal kunnen doen. Aan de andere zijde mag echter iedereen wel gewoon naar binnen. Je kunt mij niet doen geloven dat de Utrecht supporters van alles en nog wat hebben geschreeuwd en dat de Ajax-supporters alleen een fatsoenlijke discussie hebben willen aangaan, haha.

Tja, het is gewoon makkelijk scoren over de rug van de voetbalsupporter.
03-03-2010 15:46 door
Beste Toetenman,
noem mij even de passage waar ik me volgens jou aan anti semitisch gedrag schuldig maak.
Helaas krijg ik geen reactie van je omtrent het onschuldig inhakken op kinderen maar ja alles voor de veiligheid zullen we maar zeggen toch ? Waarschijnlijk zit jij gezellig voor de buis met eredivisielive af te geven op alle voetbalsupporters die hun ploeg verbaal steunen.
Ik weet niet of Wilders achtige zaken op mij slaat maar als dat zo is, dank voor het compliment want dan zijn we zo van dit soort burgemeesters af.
Voor de rest prima idee hoor die € 500,=. Laten we dan ook alle automobilisten maandelijks € 500,= laten betalen (jij dus ook) en als je geen overtreding maakt krijg je het weer terug, goeie deal toch.
Voor de rest hoop ik dat jouw gedachtengoed wordt doorgevoerd want dan duurt het niet zolang meer tot de stadions gevuld zijn met etalagepoppen en klapvee.
En oh ja de herhaaldelijke waarschuwingen kan maar als mensen gewoonweg niet kunnen doorlopen de trap op omdat het vooraan stil staat (denk maar aan een file) dan is inhakken legaal en geoorloofd. Tuurlijk heel begrijpelijk.
Begrijp me niet verkeerd ik ben tegen voetbalgeweld op onschuldige supporters (onderling prima en geen probleem mee) maar weten we werkelijk wat er gebeurt is daar of roepen we gelijk heel nederland "weer voetbalhooligans". Mensen weten werkelijk niet wat hooligans zijn want de echte zaten gewoon in de arena en de echte supporters in de trein maar dat terzijde.
Verder hoop ik dat die laffe ME-er(of 's) die op een ventje van 10 inhakt met zijn knuppel binnenkort thuis bezocht wordt door de oude garde hooligans van utreg en laten we dan eens kijken of meneer nog zo stoer is.
03-03-2010 17:09 door
politiek en het voetbalbestuurlijk orgaan is net een pot nat, ze beloven veel en er komt er nooit wat vanThe finger
03-03-2010 19:34 door Bleum
@ toetenman
Je zegt: "Verschil met NL is dat hier niet iedereen zomaar een kaartje kan kopen (de ClubCard), in Engeland wel. In NL zijn er dus veel regeltjes, maar dat is dus ook nodig, omdat er nog veel mis is. Het ligt dus aan het gedrag van de rotte appels."
Wil je nu beweren dat het in Nederland erger is dan in Engeland? Wij hebben terecht koop-beperkingen omdat er zoveel rotte appels zijn? In Engeland hebben ze deze onzin niet en daar zijn echt wel meer rotte appels. Precies het punt wat in deze column gemaakt wordt: Het slaat hier letterlijk en figuurlijk compleet door met dit supportersbeleid.
04-03-2010 09:59 door
Qua supportersgeweld is Engeland wat het clubvoetbal op Premier League-niveau betreft een voorbeeld voor Nederland. Daar is bij mijn weten de afgelopen jaren niets gebeurd, sterker nog: in Engeland zijn de supporters niet gescheiden door hekken en iedereen kan zo het veld op. Zowel qua rellen als stadionindeling kan NL hier niet aan tippen.

Als het nationaal elftal speelt, zijn de rollen natuurlijk compleet omgedraaid. Dat is natuurlijk erg opvallend!

Wat ik probeerde te zeggen: ik wilde dat het hier in NL - wat betreft het clubvoetbal - het net zo zou zijn als in Engeland - zowel qua supportersgedrag als qua (het ontbreken van) regels. Niemand in NL zal dat echter aandurven, omdat er in NL nog te veel mis gaat. Terwijl die regel- en controledrift op landelijk niveau (Nederlandse Elftal) wél werkt. Oranje-supporters zijn tenslotte de beste supporters van de wereld, zegt iedereen.

Om de discussie niet alleen maar te richten op Het Probleem en De Analyse probeerde ik een antwoord op de Hoofdvraag: Hoe laat je de goeie niet lijden onder de kwaaie? Hoe pak je alleen de kwaaie aan?
Daarna liet ik een proefballonnetje op in de vorm van een soort borg-regel: je betaalt 500 euro en krijgt dat bedrag minus de kosten van het kaartje terug als er geen supportersgeweld heeft plaatsgevonden voor, na en tijdens de wedstrijd.
04-03-2010 13:03 door
@ Toeteman.
Iedereen heeft altijd zijn mond vol dat het in Engeland zo goed ie geregeld. In Engeland gebeurd op rellen
gebied nog steeds heeeel erg veel. Alleen komt niet alles in het nieuws. Vorig jaar zijn er bij West Ham zelfs rellen op het veld geweest. Dus dat het in Engeland allemaal zo goed gaat is ook overdreven. In Nederland slaat het door. ALs het zo verder gaat dan is er binnen nu en vijf jaar een algeheel verbod op fans van bezoekende teams. Dat gaat nergens over. Ik verlang naar de tijd dat je een meermanskaart kocht op het station en we gewoon in de ochtend ergens heen gingen en een kaartje kocht aan het lokket. Zoals in de jaren 90. Dat waren nog eens tijden. Maar goed ik zal wel oud en sentimenteel worden. Het zal ook wel nooit meer zo worden in dit land wat aan elkaar hangt van de regeltjes.
04-03-2010 13:53 door
Hier een linkje met wat er in Engeland gebeurt is qua hooligans: http://www.epltalk.com/stoke-city-supporters-named-worst-in-premier-league/7999. Is echt niet veel. De enkele incidenten die genoemd zijn, leiden in de engelse media zelfs tot vrees dat het 'hooliganism' - let wel! - weer terug komt. In NL is het nooit weggeweest! Basis is dat in Engeland de uit-supporters gewoon kaartjes kunnen kopen, niet afgescheiden zitten in een stadion en dat iedereen gewoon het veld op kan lopen. Dat kan in NL niet omdat dan de pleuris uitbreekt.
Los van de engelse situatie: hebben jullie een oplossing voor het probleem dat een paar rotte appels het voetbal regelmatig in NL verpesten met rellen, met agressie en met spreekkoren etc.?
Het zal bijvoorbeeld al wat helpen als een wedstrijd met elektronische hulpmiddelen wordt gespeeld (lijncamera's, video-analyse tijdens de wedstrijd) waardoor de scheidsen niet constant de meest belachelijke beslissingen nemen.

04-03-2010 16:19 door Bleum
Als je mensen steeds maar weer als honden behandeld, zullen ze zich ook blijven gedragen als honden.
Als je groepen van mensen maakt, krijg je ook groepsgeweld.
Als je beperkingen gaat opleggen, verplaats je de problemen, maar los je er niets mee op.

In nederland neemt al jaren het geweld en de politieinzet af, zie daarvoor de cijfers van het CIV. Toch blijven er maar meer collectieve maatregelen komen. Pak nou eens een keer de daders aan en geef het voetbal weer terug aan de supporters.
05-03-2010 16:39 door
Als supporter vind ik diverse collectieve maatregelen erg vervelend. Het beperkt me in mijn individuele vrijheid. Toch heb ik begrip voor die maatregelen. Ik kan met die beperkingen leven en ik voel me totaal niet als een hond behandeld. De intenties van de verantwoordelijken, die die maatregelen moeten nemen, komen trouwens overeen met de intenties van de vele goedwillende supporters: lekker naar een voetbalwedstrijd gaan. Dat lijkt me duidelijk. Maar, ook al neemt het geweld en de politieinzet af: gezien de nog altijd kwetsbare, makkelijk ontvlambare situatie bij een bepaald gedeelte van de supporters, kun je niet anders als verantwoordelijken (burgemeester, politie, KNVB, e.d.) om voorlopig preventieve maatregelen te blijven nemen. Want het land is te klein als je die maatregelen niet of te laat neemt en er vervelende voorvallen plaatsvinden (NEC – Germinal Beerschot)!!!!
“Geef het voetbal weer terug aan de supporters” staat in één van de reakties. Nou, als dat op die manier ervaren wordt, dat komt dat niet door de maatregelen van de verantwoordelijken (burgemeester, KNVB, politie, enz.) maar voor de volle 100% door de kwaadwillende supporters, die al vele jaren het voetbalplezier van velen bederven. En ik sta volledig achter politie bij het vinden van de daders. Uit eigen ervaring weet ik, dat de politie daar hard aan werkt.
05-03-2010 17:50 door
gaat trouwens goed met onze verhuurde spelers, burgerking heeft bij graafschap vandaag zijn vertrek gekregen dus nec krijgt er weer een spits bij tot einde van seizoen, eens kijken hoe VLOET beukie er nu uitwerkt

"NEC meer dan 10 speellocaties heeft gehad, voordat de Goffert de thuisbasis werd?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen