Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 107
NEC wint van V.V. Alverna + update
don. 8 juli 2010 

Nadat zaterdag eerst op het nippertje van de Amateurs van NEC gewonnen werd (2-1, Goossens en Sibum), werd vandaag ook het tweede duel tegen de kersverse tweede klasser V.V. Alverna tot een goed einde gebracht. Op het Bospad (de thuishaven van de amateurclub) versloeg ons NEC de rood-witten met 0-7.

In de eerste helft trad NEC aan met een aantal jonge talenten naast de bekende oudgedienden: Babos, Wellenberg, Otten, Zomer, Amieux, Sibum, Goossens, Davids, Grootfaam, ten Voorde en Latupeirissa. Vooral de laatstgenoemde was in de eerste helft één van de uitblinkers. De speler die vorig seizoen nog uitkwam voor Jong NEC viel vooral op door zijn snelheid, zijn soepele bewegingen en de acties: de kans dat we hier nog wat van gaan horen zit er dik in! Wie er nog meer erg opviel in de eerste helft was John Goossens. De middenvelder tekende in de negende minuut voor de eerste kans: hij lobte de bal mooi over de keeper van Alverna heen, alleen de bal werd prima van de lijn gehaald. Ook in het vervolg was Goossens het meeste in balbezit: hij kwam meerdere keren in een goede scoringspositie en ook zijn vrije trappen gingen allen nét naast. Aan het einde van de eerste helft wist hij toch nog de netten te vinden, met de hulp van de leidsman: Dammyano Grootfaam werd lichtjes aangetikt in het penaltygebied, waarna Goossens keeper Ivo de Bruijn kansloos liet door de penalty veilloos binnen te schieten. Alverna kreeg in de eerste helft slechts één kans, maar het schotje van Peter Hendriks was voor de verdediging van NEC geen probleem.

De tweede helft trad NEC, onder het oog van zo'n 700 toeschouwers aan met een zo goed als volledig ander elftal: talent Jasper Cillessen nam het doel over van Gábor Babos én ook onze nieuwe verdediger Nathaniel Will mocht in actie komen. Verder stonden ook Van Eijden, Nuytinck, Vleminckx, Schöne, Ebergen en Loen er in. Latupeirissa en Goossens mochten van coach Wiljan Vloet blijven staan en tot slot mocht ook testspeler Pavel Cmovs zijn kunsten laten zien aan de technische staf. De tweede helft startte zoals de eerste helft eindigde: met een strafschop. Lasse Schöne werd lichtjes aangetikt waarna de scheidsrechter weer besloot de bal op de stip te leggen. Een buitenkansje die Björn Vleminckx niet onbenut liet. Hij schoot de bal op volle vaart in de kruising.

Daarna ging het hard: Schöne zorgde met een schot net buiten de zestien voor de 0-3, Vleminckx zorgde met een kopbal voor de 0-4, Schöne zorgde wederom met een schot van buiten de zestien voor de 0-5, de 0-6 kwam op naam van de eerder genoemde Belg én John Goossens zorgde er voor dat na negentig minuten de 0-7 op het scorebord stond. Ook in de tweede helft kreeg de amateurploeg minieme kansen: Dave Philipsen en Roel Evers probeerden nog wel historie te schrijven in Alverna, maar ook hun schoten gingen nipt over het doel van Cillessen.

Net als afgelopen zaterdag viel er niet veel te genieten op sportpark het Bospad. De acht euro entree werd door onze mannen niet waargemaakt en er kon tot de eindfase gesproken worden van 'een draak van een wedstrijd'. De 0-7 die na afloop op het scorebord prijkte was dan ook ietwat geflatteerd.

Het volgende duel van de nummer één van Gelderland staat gepland op zaterdag tien juli om 17:00. Dan nemen onze mannen het op tegen de Nijmeegse club V.V. SJN op sportpark Winkelsteeg!


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

08-07-2010 21:31 door
het bier was lekker maar de wedstrijd niet om aan te zienGapen
09-07-2010 00:22 door
beloof weer wat voor volgend seizoen. Moeite met amateurs 2 x. Mag hopen dat er aanvallend goede versterkingen komen.
09-07-2010 07:18 door
Ik vond het ook niet bepaald de beste wedstrijd van N.E.C. maar je moet wel in je achterhoofd houden dat dit pas de 2e wedstrijd van de voorbereiding is. Vloet is nog alles aan het proberen. Ik ben toch wel heel gecharmeerd van het spel van Will. Vind ik echt een goede voetballer. Thumbs up
09-07-2010 08:38 door
ach voorbereidngen wat zegt dat?Vitesse was eens kampioen van de voorbereidingen en ging toch bijna de bietenbrug op
09-07-2010 08:57 door
Penalty veilloos binnen schieten? Dus hij schoot zonder veil? ;)
09-07-2010 09:33 door
Eerste indruk is dat dit een bijzonder matige selectie is, maar goed de eredivisie stelt ieder jaar minder voor dus het is afwachten hoe onze concurrenten (Sparta, Heracles, Den Haag, Vitesse, Willem II) ervoor staan.

Tenzij er nog wat (goeds) bijkomt....... maar het dromen zijn we onderhand wel afgeleerd hoop ik. Zolang deze club gegijzeld blijft door oncapabele overbetaalde mensen zal het gepruts in de marge blijven.
09-07-2010 10:33 door
Die goal van Schöne met die volley was toch practig hoor!!! Gelukkig doet Schöne weer mee, is echt een enorme versterking, verder vond ik Goossens er stterk, alleen mistte hij veel te veel kansen. Sowieso van Eijden niet in de basis komend seizoen, is erg zwak. Nuytinck is veel beter!
09-07-2010 14:42 door
loopt allemaal wel los
10-07-2010 13:22 door
Gelukkig zijn oefenwedstrijden om te oefenen Big grin , je zou het bijna niet zeggen! Big grin
10-07-2010 21:58 door
met allemaal nieuwelingen en doorstromers vd voetbalschool is het team volgens mij niet erg op elkaar ingespeeld, met al dat proberen van spelers op verschillende posities enzo, dus dat zal allemaal wel goed komen denk/hoop ik.Sjaal
10-07-2010 22:54 door
Schöne was vandaag tegen SJN ook weer top...wat een lekkere balvaardige speler is dat toch gaat heel veel dreiging vanuit, die hebben we echt gemist vorig jaar.
12-07-2010 22:53 door
nmgn86 heeft geen kijk op echte schoonheid, wil alleen maar tieten zien en meer van die vette rondingen en een suikerspin op de kop. Nee deze is een lot uit de loterij. Fris en vrolijk, fruitig en guitig

"NEC meer dan 10 speellocaties heeft gehad, voordat de Goffert de thuisbasis werd?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen