Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 92
Zo zagen wij het: ADO Den Haag - NEC
maa. 7 maart 2011

Na de oorwassing van afgelopen zaterdag in Den Haag zakte bij mij de moed behoorlijk in de schoenen om de pen voor deze match ter hand te nemen. Niet omdat er niets gebeurde deze kille zaterdagavond. Integendeel, deze avond stond bol van de gebeurtenissen en incidenten. Wel omdat we met een 5-1 nederlaag eigenlijk gewoon nog heel goed zijn weggekomen.

Verplichte buscombi
Ondanks de verplichte buscombi naar Den Haag probeerde HKN haar leden middels een korting en een eigen bus te motiveren deze wedstrijd bij te wonen. Nu kan je zeggen wat je wil, maar saai is het in dat geval zelden. Echt overtuigend was de oproep overigens blijkbaar niet want in totaal reden er slechts twee niet-volle bussen naar Den Haag. Het muziekgenre in de tweede bus was daarbij anders dan anders maar slaapverwekkend was het in ieder geval niet.

Rookpotje hier, rookpotje daar
Lonneke en haar gevolg (tja, nu het toch carnaval is..) hadden het er deze wedstrijd maar druk mee. De wedstrijd was nog geen vijf minuten aan de gang of rookpotten in onze clubkleuren waren al ontstoken. Begin tweede helft werd hiervoor iemand aangehouden om later naar het politiebureau te worden afgevoerd. Opmerkelijk genoeg zat er toen al één van onze jongens op datzelfde politiebureau. Hij vond het namelijk nodig het iets hoger op te zoeken en klom daarom op de rand van het plexiglas. Vervolgens deden enkele stewards en agenten pogingen om hem van deze wand te krijgen. Dit kat en muisspel was in ieder geval vermakelijker dan de wedstrijd.

ADO-stewards in het uitvak
Waar we aan het begin van de avond nog door een goedlachse Haagse dame werden geholpen bij het ophangen van onze doeken, daar vielen later deze wedstrijd een aantal dingen met de Haagse stewards voor die een nadere vermelding verdienen. In de rust besloot een van de NEC-supporters in het uitvak een belletje te plegen bij het plexiglas aan de zijkant van het vak. Uiteraard kwam hem dit te staan op een aantal flinke vermaningen van maar liefst drie Haagse stewards. Zeer professioneel en fatsoenlijk gingen zij deze conversatie niet aan, maar stuurden deze jongen weg alsof zijn leven er vanaf hing. Het daarop volgende applaus van het uitvak was cynisch. Even later bekeken een aantal meegereisde jongens de wedstrijd pal vanachter het plexiglas. Uiteraard kwam hen dat ook op een aantal vermaningen te staan. Iedereen weet toch dat je daar niet bij in de buurt mag staan!? De aangesproken jongens probeerden nietsvermoedend de conversatie aan te gaan waarna de Haagse hoofdstewardpolizei werd ingeschakeld. Ondergetekende heeft niet gehoord wat deze pet daadwerkelijk heeft gezegd maar als het klopt, wat mij via een Nijmeegse steward ter oren kwam, dan horen deze woorden niet in dit verslag thuis. De sfeer werd er in ieder geval behoorlijk door opgefokt en collega-stewards zorgden ervoor dat deze man niet meer in het uitvak te zien was.

Wedstrijd
Tja, er werd ondertussen ook nog gevoetbald in Den Haag. De vraag is alleen of we het daar nog over willen hebben. Het begin van de wedstrijd domineerden onze jongens in ieder geval nog het balbezit en leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam ADO, na kinderlijk verdedigen van Will, op voorsprong. Lang konden zij daar echter niet van genieten want onze nummer 18 scoorde in minuut 18 seizoenstreffer nummer 18. Vanaf dat moment in de wedstrijd vallen er ook maar weinig positieve dingen te vermelden. Waar Amieux nog van geluk mag spreken dat hij na laconiek verdedigen geen pingel tegen krijgt, helpt Will Den Haag met een penalty nogmaals in het zadel. Begin tweede helft krijgt ADO vervolgens binnen enkele minuten meerdere zeer goede kansen waarna Verhoek mag doen en laten wat hij wil en met een mooi schot daadwerkelijk de 3-1 op het bord zet. Dat de score daarna niet hoger dan 5-1 oploopt is opmerkelijk en te danken aan onze Groesbeekse doelman. Nu moet ik eigenlijk toegeven dat ik sommige delen van de wedstrijd zowaar warm werd van het veldspel van ADO. Waar ze eerdere jaren als een stelletje houthakkers naar de benen van de tegenstander zochten, ziet het spel er nu eigenlijk alleraardigst uit. Verder zegt het vooral ook heel veel over de stootkracht van onze eigen jongens. De frustratie bij Zimling liep zo hoog op dat hij er wel heel nadrukkelijk naar solliciteerde nog eerder de kleedkamer in te kunnen. Gênant.

Aan zulke wedstrijden moet je eigenlijk niet teveel worden vuil maken, toch heb ik het gedaan. Bij NEC zijn ze boos over het shirt van scheidsrechter Van Sichem. Beter laten ze onze jongens flink wat straftrainingen afwerken. Ze zouden zich kapot moeten schamen. Als PSV volgende week op bezoek komt zal er in ieder geval uit een heel ander vaatje getapt moeten gaan worden.