Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 143
Zo zagen wij het: NEC-De Graafschap
din. 22 maart 2011

Zaterdagavond stond NEC binnen enkele minuten op voorsprong in de kleine derby tegen de Superboeren. Achteraf bleek dit genoeg om de overwinning binnen te slepen, genoeg om te zeggen dat we definitief 'veilig' zijn, genoeg om te stellen dat we wederom boven onze aartsrivaal gaan eindigen (7 punten los), maar gezien het vele gemor en de fluitconcertjes links en rechts, nog steeds niet genoeg om een deel van het stadion tevreden naar huis te laten gaan.

Twee overwinningen, zeven gelijke spelen (o.a. AZ, Twente en Heerenveen-uit, PSV-thuis) en één nederlaag bij ADO Den Haag. Dat zijn de knappe cijfers van NEC in 2011. We hebben een jonge ploeg, met 'wingers' die voor het merendeel door de mand zijn gevallen dit seizoen. Maar waar George zijn momentjes nog wel eens pakt, zakt Chatelle wekelijks verder door het ijs. En dan lopen er nog de ervaren middenvelders Schöne en Sibum rond die te weinig (extra's) brengen. Tel daarbij de afwezigheid van diverse spelers door blessures en schorsingen de laatste tijd en het zijn eigenlijk indrukwekkende cijfers!

Vroeger zorgden we (We ja! Iedereen mag zich wel een keer aangesproken voelen!) er voor dat de spelers 'opgeladen' werden voor de derby tegen vitesse. Of gingen we er nog wel eens achter staan bij een voorsprong, maar nu verschuilen we ons achter slecht voetbal. Wat een onzin! Ik heb op een paar wedstrijden per seizoen na nog nooit goed voetbal bij NEC gezien, voor goed voetbal kijk je maar naar Barcelona. En er wordt altijd over een wisselwerking gepraat, dus binnen een paar minuten voor staan is ook al niet genoeg voor 'die wisselwerking'? We hebben toch liever dat NEC begin april in arnep wint met slecht voetbal, dan met goed voetbal nipt onderuit gaat? Nu zijn de spelers niet opgeladen, maar onderhand beledigd voor de derby.

Maar goed, dit moest een wedstrijdverslag worden, maar die wedstrijd was inderdaad slecht. Vloet dacht er precies hetzelfde over, maar de drie punten zitten wel in de pocket. Op het overwicht van NEC, het doelpunt van George en Ten Voorde die alleen op het doel af mocht na, valt er weinig te melden over de eerste helft. In de tweede helft probeerde De Graafschap aan te dringen, maar deed het weinig tot niets met het balbezit. NEC vond het schijnbaar wel genoeg en sleepte dus een 1-0 overwinning uit het vuur, het vuur dat op de tribunes jaren geleden al gedoofd is.