Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 419
Zo zagen wij het: FC Twente-NEC
maa. 24 september 2007

De wedstrijd van gistermiddag was bijna een kopie van vorig seizoen. Er was nog geen kwartier gespeeld, maar FC Twente-NEC was al beslist. Binnen vijf minuten mocht Robbie Wielaert vogelvrij de 1-0 binnen koppen en even later was N’Kufo trefzeker: 2-0. Toch kreeg NEC nog wel een paar kansen, Janssen en Holman verschenen voor Boschker, maar faalden oog in oog met de Twente keeper. Aan de andere kant hield Babos de schade beperkt tot slechts 2-0. En ondertussen waren we zelfs even virtueel hekkensluiter toen Excelsior 1-0 voor stond tegen FC Groningen. Na de wissel Worm voor Vadocz, vinden een paar (veelal dronken) supporters in het uitvak dat het tijdperk Been genoeg is geweest: “Been oprottuh!” en “Been je haalt de kerst niet” schalt door het uitvak. Niet dat wij de wissel snapten hoor, maar om nou gelijk om het hoofd van Been te schreeuwen!? Even later houdt iedereen z’n hart vast als Jonas Olsson geblesseerd in het strafschopgebied blijft liggen, maar gelukkig lapt vd Linden hem weer op. Als Cees langs het uitvak loopt, probeert hij de meegereisde supporters nog even op te zwepen, resultaat: boegeroep en een fluitconcert van het uitvak. Schijnbaar kunnen sommige supporters zelfs voor dit soort clubiconen geen respect meer opbrengen. Gelukkig fluit Wegereef voor de rust, snel naar het licht in deze Twentse duisternis: de catering! Gelukkig weten de NEC juniors in de rust, wel te scoren en zo valt er toch nog een hoogtepuntje te noteren: 3-2 voor de NEC juniors tegen de Twente juniors.

In de rust is onze nieuwe aanwinst Tim Janssen in de kleedkamer achtergebleven, Alexander Prent was de gelukkige om in te vallen. Maar het wedstrijdbeeld blijft onveranderd, Wilkshire prikt nog even de 3-0 binnen, zodat ook de laatste NEC positivo’s de moed in de schoenen zakt. Een deel van de 100 meegereisde NEC supporters (erg triest aantal ook, ondanks een autocombi) wil dan zo snel mogelijk Enschede verlaten, maar wordt tegengehouden door de stewards en een gesloten hek. Gelukkig (erg he!? Dat we daar blij mee moeten zijn) is Groningen inmiddels op voorsprong gekomen bij Excelsior, zodat die rode lantaarn in Rotterdam blijft. Bij Twente wordt na een uurtje N’Kufo naar de kant gehaald, zijn vervanger is Hersi, maar dit krijgen de meeste supporters al niet meer mee, of hebben geen puf meer om er op te reageren. De wedstrijd kabbelt voort, echte kansen zijn er niet meer te noteren, maar wat duurt zo’n wedstrijd soms lang! Zelfs een deel van de Tukkers fluiten af en toe als de Twente spelers verveeld de bal rondtikken. Maar tien minuten voor tijd zorgt NEC zowaar voor wat opschudding, door de eerste kans na rust te creëren! Jammer genoeg glijdt Prent uit en Boschker gaapt nog een keer voor hij de bal in ontvangst neemt, maar toch Twente is gewaarschuwd! Want donderdag zijn we weer terug, zelfde clubs, zelfde plaats, maar dan voor de 2e ronde van de KNVB beker!

Rondje om: FC Twente-NEC
Samenvatting: FC Twente-NEC