Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 58
Zo zagen wij het: De Treffers-NEC
don. 1 november 2007 

De loting voor de KNVB Beker, na de winst in verlenging op Twente, leverde een prachtig regionaal affiche op. De volgende ronde zou een krachtmeting op gaan leveren tussen dé voetbalstad en hét voetbaldorp van de regio. Weliswaar tussen een hoofdklasse amateur en een eredivisieclub, maar dat hoeft in het bekertoernooi lang niet alles te zeggen. En zo trok afgelopen woensdag een langgerekt lint van rode achterlichten over de Zevenheuvelenweg richting het dorp der húúlbesems.
Half Nijmegen en half Groesbeek gonsden van opwinding over deze wedstrijd. De andere helft is namelijk tegen voetbal respectievelijk vóór Achilles. Helaas was ook burgemeester Prick bevangen door de koorts en kondigde hij een vérstrekkende alcoholmaatregel af: het hele dorp zou van acht tot acht worden drooggelegd. Waarom deze specifieke tijden? ‘Omdat het zo leuk klinkt, maar het had ook vanaf twee uur ’s middags kunnen zijn’, was het laconieke commentaar van deze zeer integere burgervader. Over een toereikende motivering van bestuursbeslissingen gesproken…

Herinnert u zich deze nog?
Vooral aan Groesbeekse kant stonden een paar interessante namen op het wedstrijdformulier. Zoals die van Bas Bakker, in een recent verleden afgedankt door NEC, maar ook die van ene Aleh Putsila. De Trouwe Hondenlezer weet dat we hier te maken hebben met onze eigen Oleg Poutilo. Zou hij het nog kunnen? En natuurlijk stond daar als verzorger de heer Maas vermeld, die in z’n eentje een flinke steen heeft bijgedragen aan een zekere klassiekerstatus van de ontmoetingen tussen NEC en De Treffers!
Sportpark Zuid liep intussen langzaam vol met broodnuchter publiek. Onder het toeziend oog van de politie- en veiligheidsstrategen, die één van de skyboxen van De Treffers (lees: de veredelde gaten in het dak van het kantinegebouw) hadden omgetoverd tot commandocentrum, wachtte men rustig babbelend het begin van de wedstrijd af. Het is eigenlijk een ideale combinatie, zo’n wedstrijd die qua setting op een zomeravondoefenpotje lijkt, maar tegelijkertijd wel om het echhie gaat!Babos vanaf nu in elk geval wel!
De verwachtingen in het Nijmeegse waren duidelijk: gewonnen zou er worden, maar makkelijk zou het zeker niet gaan. En dat bleek! Want de al eerder genoemde Putsila (vrij naar Prince: the attacker formerly known as Poutilo) knalde na een minuut of tien de bal met een weergaloos schot achter Babos. Hij kan het dus toch nog wel! Meteen rees de vraag tot wanneer het contract van Oleg-Aleh in Groesbeek nog loopt. En waarom hij ooit bij NEC is vertrokken. U ziet, van een lichte dosis opportunisme is geen voetbalsupporter ooit slechter geworden… Ook de woorden ‘penalty’s’, ‘verlenging’ en zelfs ‘uitschakeling’ klonken natuurlijk direct weer uit de nuilende Nimweegse mond. Maar gelukkig zette NEC het snel recht. Nog voor rust stonden we al op voorsprong, zodat het voortreffelijke broodje gehaktbal daarna ook echt smaakte, en vervolgens liepen we nog uit naar 5-1. Vooral Lens was op dreef en maakte er maar liefst drie.

Lekker ouwehoeren!
Hoe de wedstrijd zelf precies verliep moeten we u verder helaas schuldig blijven. Voor gedetailleerde technische analyses verwijzen we graag naar andere bronnen. Het beperkte zicht door de vele rijen toeschouwers en, vooral, het door de oefenpotsetting toch wel erg verleidelijke ouwehoeren tijdens de pot zijn daar debet aan. Maar één ding weten we wel: wat is het toch lekker om gewoon zonder enig gedoe naar een wedstrijd te kunnen rijden om daarna volledig gemengd een pot voetbal te kunnen kijken. Jammer dat er geen biertje of verkoop aan de kassa was, maar niettemin was het een prima avond. Op naar de volgende ronde, op naar de Kuip!Thomas


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

"NEC bijna 1 op 1 loopt met shirtsponsors?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen