Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 205
NEC boekt 0-5 overwinning op Be Quick 1887
don. 25 september 2008

Vandaag speelt NEC tegen Be Quick voor de 2de ronde van de KNVB-beker. Vanwege het ontbreken van een lichtinstallatie wordt er afgetrapt op het waardeloze tijdstip van 17:00. Niet te doen dus als NEC supporter om daar bij te zijn. Gelukkig bieden De Trouwe Honden uitkomst; wij doen vanaf 17.00 uur live verslag van deze wedstrijd.

Ook de DTH-fotograaf zal aanwezig zijn in Stadion Esserberg om weer de nodige plaatjes te schieten voor Rondje om. Deze zal later vandaag nog geplaatst worden.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer R. Wiedemeijer. Hij wordt geassisteerd door de heren J.C. Schiphorst en B.J. Steinhauser

Vermoedelijke opstelling NEC:
Babos; Fernandez, Wisgerhof, Otten, El-Akchaoui; Kivuvu, Schöne, Davids; Bouaouzan, Van Beukering, Worm.

Er zijn 1300 toeschouwers aanwezig in Stadion Esserberg waarvan een 25-tal NEC-supporters.

De ploegen betreden het veld

1e   minuut: De Trouwe Honden klimmen (weer) in de telefoon om de omroeper er op te wijzen dat het "Eniesee" is en geen "nek".
6e   minuut: reeds 3 keer is NEC voor het doel geweest maar dit resulteerde niet in een doelpunt.
13e minuut: Op een voorzet van Schöne mist Van Beukering net de bal
19e minuut: NEC wordt sterker en zet meer druk. Fernandez neemt een corner maar deze wordt gepakt door de keeper van Be Quick
20e minuut: Buitenspel-goal van Schöne
21e minuut: Bouaouzan maakt een dribbelende aktie maar ook dit levert helaas niets op.
23e minuut: Penalty voor NEC. Van Beukering wordt neergehaald door de keeper van Be Quick
24e minuut: 0-1 El-Akchaoui benut de penalty
30e minuut: Ernstige ongeregeldheden; 3 vrouwlijke Be Quick-supporters, geschatte leeftijd 6 jaar, bestormen het veld. Zij worden door de beveiling met boze blikken van het veld verwijderd. Dit zegt genoeg over het niveau van de wedstrijd.....
34e minuut: 0-2 Een solo van Bouaouzan aan de rechterzijde. Hij geeft strak voor aan Worm die de bal simpel in kan schieten.
37e minuut: Een enorme kans voor El-Akchaoui. De aktie werd zelf op gezet door El-Akchaoui die een combinatie aanging met Van Beukering. Na een mooi hakje van Van Beukering mistte El-Akchaoui in de 1 op 1 met Be Quick keeper Vogel.
43e minuut: We noteren de eerste kans voor de gastheren. Be Quick spits Lanjouw schiet de bal naast het doel van Babos
44e minuut: kleine kans voor Worm maar het levert niets op.

De "harde kern" van Be Quick begeeft zich al aan de rand van het veld

Opstelling tweede helft:

Babos
Kivuvu                Schöne               Davids
Bouaouzan           Tschibamba          Worm

Joël Tschibamba is er in gekomen voor Jhon van Beukering

48e minuut: Een vrije trap van Schöne wordt door de keeper uit het doel getikt.
55e minuut: 0-3 Op een uittrap van Babos, die over de verdediging van Be Quick heen gaat, kan Tschibamba vrij doorlopen op de goal en scoort.
58e minuut: Een wissel aan de kant van NEC. Janssen komt er in voor Worm. Hierdoor schuift Bouaouzan naar de linkerkant en gaat Janssen op rechts spelen.
64e minuut: 0-4 In een scrimmage voor de goal weet Schöne de bal er in te prikken.
65e minuut: Been gaat ook Davids sparen voor de komende duels. Hij wordt gewisseld voor Van den Boogaart.

Aktie-moment in de tweede helft. Gelukkig schijnt de zon nog.

68e minuut: Vrije trap voor NEC op een gevaarlijke plek maar Otten schiet de bal zo'n 12 meter over het doel.
73e minuut: Wederom een vrije trap voor NEC. Deze keer neemt El-Akchaoui de vrije trap. De bal komt goed voor maar Janssen kopt de bal net over.
80e minuut: De tweede kans voor Be Quick; schotje naast de goal. De afgelopen 10 minuten neemt NEC gas terug. Ze laten de bal rustig rond gaan en temporiseren het spel.
83e minuut: Een klein opstootje nadat Otten in z'n gezicht is geslagen binnen de 16. Er worden geen kaarten gegeven.
84e minuut: 0-5 Bouaouzan neemt de bal mooi aan, speelt een mannetje uit en geeft een afgemeten voorzet op Schöne die de bal inschiet.
87e minuut: Op de rand van de 16 wordt Tschibamba neergehaald. El-Akchaoui legt de bal leep voor de inkomende Wisgerhof maar hij schiet voor een leeg goal over.

De wedstrijd is geëindigd in een 0-5 overwinning. DTH Man of the Match is Bouaouzan geworden.

De NEC-spelers worden bestormd door de handtekeningen jagende "harde kern" van Be Quick