Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 68
Vooruitblik NEC - FC Utrecht
zat. 6 december 2008 

We zitten weer midden in het moordende Europese ritme en dus staat luttele dagen na de legendarische zege in Moskou al weer het volgende karwei voor de deur: in de eigen Goffert wacht zondagmiddag FC Utrecht. Waar Volendam na de midweekse pot tegen de Spurs weinig tegenstand bood daar mogen we van FC Utrecht meer weerwerk verwachten. Voor beide ploegen is het een erg belangrijke wedstrijd, want voor NEC is alleen een zege voldoende om aansluiting met de top te houden, terwijl FC Utrecht zal proberen dichter in de buurt te komen van de concurrenten om Europees voetbal.

De Domstedelingen beleven een roerig seizoen. Geldschieter Van Seumeren uit het Utrechtse dorp de Meern investeerde 16 miljoen euro in FC Utrecht en zal toch meer verwachten en waarschijnlijk zelfs eisen van de trots van de provincie. Ondanks een knap gelijkspel in de Arena afgelopen weekend staan de Utrechters in het rechterrijtje. Met name in uitwedstrijden bakken de mannen van Van Hanegem er weinig van, slechts één zege in zeven wedstrijden (bij De Graafschap). En waar normaal gesproken bij falende teams de trainer het haasje is daar vertrok bij Utrecht de complete technische staf, behálve de trainer. Van Hanegem huilde krokedillentranen, was er een tijdje 'helemaal ziek' van, maar zit gewoon weer op de bank met een nieuwe assitent-trainer chagarijnig/quasi lollig te wezen. Ze doen maar daar in de Galgenwaard. Doe ons dan maar Super Mario.

Na een aantal goede resultaten de afgelopen jaren hebben we eindelijk een positieve balans opgebouwd tegen FC Utrecht in de eigen Goffert. De laatste nederlaag was in de tijd dat Utrecht nog beschikte over toppers als Dirk Kuijt. De laatste vijf (!!) seizoenen kregen we zelfs geen goal meer tegen en dat is een trend die we natuurlijk graag willen voortzetten in onze jacht naar het kampioenschap van 2008. Kom op NEC!!

27-01-2008

  NEC

- FC Utrecht 2-0
09-12-2006

  NEC

- FC Utrecht 2-0
14-08-2005

  NEC

- FC Utrecht 0-0
30-01-2005

  NEC

- FC Utrecht 0-0
15-02-2004

  NEC

- FC Utrecht 4-0
27-04-2003

  NEC

- FC Utrecht 1-2

meer statistieken

Bij NEC zijn niet alle spelers ongeschonden uit het Europese avontuur gekomen. Van Beukering heeft aan de wedstrijd in Moskou een (lichte) enkelblessure opgelopen en zal niet inzetbaar zijn. Radomski liep een zelfde soort blessure al op tegen de Spurs en zal ook nu verstek moeten laten gaan. FC Utrecht moet het zondagmiddag stellen zonder Mihai Nesu (geschorst), Morten Skoubo (hamstring) en Gregoor van Dijk (buik). Er staat tevens nog een klein vraagtekentje achter de naam van Loval.


Afwezig

Jhon van Beukering (enkelblessure)
Arek Radomski (enkelblessure)
Joey brock (knieblessure)


Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Dani, Zomer, Wisgerhof, El Akchaoui,
Sibum, Davids, Schöne
Saidi, Janssen, Bouaouzan


 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 29 11 8 10 34 26
Uit 29 8 5 16 39 54
Totaal 58 19 13 26 73 80


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

06-12-2008 19:27 door
laten wij als nec fan onze club steunen van min 1 tot de 90 ste min .
laten wij onze longen uit ons lijf zingen!!!Sjaal
want de 1-2 winst op spartak is natuulijk geweldig.
en morgen laten wij dan de 3 punten hier in nijmegen. en slaan we een gat en weken wij ons los het van rechterrijtje!!!

"NEC ook op het witte doek een succes is?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen  |  NEC