Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 59
Zo zagen wij het: NEC - NAC
zat. 25 april 2009 

De gestolen overwinning van NAC brengt het einde van het seizoen opeens heel dichtbij. Het is even afwachten hoe de resultaten de komende weken uitpakken (ik ga er niet vanuit dat we gaan winnen in Eindhoven), maar het zou zo maar eens kunnen dat we de laatste thuiswedstrijd kunnen gebruiken om in alle rust afscheid te nemen. Van de succesvolste trainer in de geschiedenis van NEC bijvoorbeeld, die vanavond voor de honderdste keer in de eredivisie op de bank zat en door de nederlaag van vanavond weet dat zijn eindbalans helaas niet meer positief kan uitvallen. Desondanks is een aantal van 35 overwinningen en 28 gelijke spelen (en dus 37 nederlagen) voor NEC op het hoogste niveau zeker geen matige prestatie.

Het begin van de wedstrijd was rustig, erg rustig om precies te zijn. Zomeravond tempo op het veld en gezellig keuvelende mensen op de tribune. Niet echt wat je je voorstelt bij twee ploegen die strijden om een felbegeerd ticket voor de play offs. Pas halverwege het eerste bedrijf leefde de wedstrijd op toen NEC langzaam maar zeker de overhand kreeg en NAC vast zette op de eigen helft. Heel veel kansen leverde dat niet op, maar het overwicht was wel zodanig dat het publiek wakker was en het wachten was op de openingstreffer. Die kwam er na een fantastische aanval. Sibum en Fernandez veroverden de bal rond de middenlijn, waarna Fernandez diep werd weggestuurd. De Spanjaard speelde snel door naar Rommedahl, die een puike voorzet bij Janssen neerlegde. De spits draaide en zag Schöne er nog beter voorstaan. De Deen aarzelde niet en zette NEC bij de thee op 1-0. Tenminste, daar zou je vanuit mogen gaan als je scoort op slag van rust. Een gebrek aan concentratie achterin zorgde er echter voor dat NAC alsnog met een onverdiende gelijke stand ging rusten.

Twee minuten na de rust zette Boukhari met een goede volley de wereld helemaal op zijn kop. Wat volgde was een ware stormloop op het Bredase doel, die bijna de gehele tweede helft aanhield. Mario Been moet tot zijn genoegen gezien hebben dat het publiek er vol achter ging staan, al was het helaas niet genoeg om de ploeg aan de zo welkome voorsprong te helpen. Schöne had vrij snel, na wederom een vlekkeloze aanval, de ploegen nog wel in evenwicht gebracht, maar wat we ook probeerden, die winnende viel maar niet. Geen van de aanvallers speelde slecht vanavond, maar wat schreeuwt deze ploeg toch om een spits die er ‘gewoon’ eens een stuk of vijftien inschiet in een seizoen. Rommedahl moet moedeloos geworden zijn van de voorzetten die telkens in open ruimten vielen waar net niemand stond of bij spelers terecht kwamen die niet voor de man konden komen.

Het publiek schreeuwde om ‘alles of niets’ en NEC ging er ook voor. Been gooide er twee verse aanvallers in en posteerde Zomer mede voorin, maar het mocht niet baten. In plaats van de zo welverdiende gladiolen werd het de dood, toen NAC in blessuretijd een loepzuivere counter op de mat legde en als een dief in de nacht met de punten verdween. Zuur, zuur, zuur en waarschijnlijk het einde van het seizoen, maar een groot compliment aan de ploeg die bleef gaan tot het gaatje. Mensen die dit soort wedstrijden afsluiten met gefluit zal ik wel nooit begrijpen. Als je zelf om alles of niets roept, dien je er wel rekening mee te houden dat het dus ook verkeerd kan uitpakken. In het casino loop je ook kans je geld te verliezen net zoals NEC vanavond uiteindelijk het ene punt, waar we overigens ook weinig mee op waren geschoten, verspeelde. Gelukkig had het overgrote deel wél applaus over voor de ploeg. Helaas was dat aan de spelers niet besteed want zij haasten zich naar binnen. Voor de verhoudingen lijkt het me beter, dat je na het leveren van (terechte) kritiek vorige week, dan nu ook van die kant de zaken weer recht zet. Maar laten we het er maar op houden dat de spelers net zo teleurgesteld en gefrustreerd waren als wij.

Pol
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

25-04-2009 23:41 door
Ik neem aan dat je de eindbalans dan alleen puur cijfermatig bedoelt, want de jaren onder Been kun je toch moeilijk als niet positief beschouwen.
25-04-2009 23:44 door
Geweldige wedstrijd, bedroefend resultaat.
26-04-2009 00:26 door Pol
Uiteraard Bieske!
26-04-2009 10:55 door
Eindelijk weer een fantastische wedstrijd om te kijken, ook de sfeer in he stadion was goed!
Jammer van het resultaat.....
26-04-2009 11:04 door
Het gefluit leek me meer gericht op NAC. Ik denk als de spelers op het veld waren gebleven ze wel een applaus hadden gehad, maar ik snap ook wel dat ze daar weinig zin meer in hadden.
26-04-2009 11:16 door
Nou ja, ik had ook geen behoefte om langer te blijven, gek he ?????
26-04-2009 11:32 door
Heerlijke wedstrijd.. zo hebben we ze al een poosje niet meer gezien... jammer dat we zo niet tegen Roda speelden..

Verder vond ik het ook jammer dat de spelers (behalve Gabor en Lasse) meteen de kleedkamer indoken, ondanks het grote applaus.. ik had ook een beetje het gevoel van 'het moet dan ook wel van twee kanten komen'.. maar goed.. het moet voor hun ook zo'n grote teleurstelling zijn geweest dat we het ze natuurlijk vergeven!
26-04-2009 12:51 door
Alles of niets!! Het werd niets. Niks aan te doen. Leuke pot, rottige keeper van nac, goeie scheids, mooie goals, leuke aanvallen, uiteindelijk 0 punten.
Play offs halen we niet meer, en als we die halen liggen we er meteen uit.... Op naar de seizoenen onder Dwight!
26-04-2009 15:26 door
De eerste helft was slaapverwekkend, de tweede helft gelukkig wat beter! Jammer dat we niet wonnen, maar zoals men al zong alles of niets ole ole. Het werd het laatste, helaas. Janssen 2 assists, toch is die jongen goed!
26-04-2009 16:44 door
Fantastische wedstrijd gezien, ik ging naar huis met het gevoel dat we niet verloren hadden. Helaas was dat wel zo, maar dit geeft ondanks de moeilijke wedstrijden toch weer wat vertrouwen. Schone was goed en met zijn 2 doelpunten terecht de man van de wedstrijd, maar ik vond dat eigenlijk Kivuvu de prijs verdiende, die jongen liep overal en heeft ontzettend goed gevoetbald!
27-04-2009 09:11 door
Tjonge wat doen we onszelf te kort. 1 van de leukste wedstrijden van dit seizoen om te zien! We waren op alle fronten 2x beter dan NAC! Het enige waar ik me echt zorgen om maak is Zomer. Die jongens is in alles veel te traag en de tegenstander heeft vaak aan 1 kleine beweging genoeg om het bos in te sturen. Nu met Pothuizen die ook niet de snelste meer is zie je gewoon dat je achterin te kort komt.
27-04-2009 09:16 door
Mooie pot, maar wel zeker 20 minuten achtergebleven op de tribune met een giga kater.
En met tranen in de ogen (maar die komen van de hooikoorst Wink )
01-05-2009 14:58 door
Het zou zo maar eens kunnen dat het seizoen nu al afgelopen is???! Er zijn 32 van de 34 wedstrijden gespeeld, je wordt verwend Pol

"De laatste stap voor de bekerfinale meestal in Noord-Holland wordt genomen?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen