Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 51
Gras van de buren: Mugshot voor een uitkaart
maa. 8 juni 2009 

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Rotterdam.

Dat het de welwillende voetbalsupporter in Nederland ernstig lastig wordt gemaakt zijn hobby op een normale manier uit te oefenen is genoegzaam bekend. Clubcards, uitkaarten, pasfoto’s, verplichte combi’s, alcoholverboden, we zijn er tot onze eigen ontzetting al bijna gewend aan geraakt. Voor wie denkt dat het dieptepunt bereikt is….niet, dus.

Juist de club die de steun van haar fans op dit moment zo hard nodig heeft, maakt het nog veel bonter. De uitkaarthouders van Feyenoord hebben recentelijk een brief ontvangen waarin gevraagd werd een nieuwe pasfoto aan te leveren. Dat is niet langer een kwestie van even een laatje open trekken, fotootje pakken, postzegel en klaar. De fans dienen zich te melden bij een vestiging van een bepaalde keten, waar Feyenoord een samenwerkingsverband mee heeft afgesloten (kosten foto's: tien euro). Vervolgens dient men zich ten overstaan van de fotograaf te legitimeren. Tenslotte, en nu komt het, dient de supporter de achterkant van de brief, waarop in grote letters een oproepcode staat, voor te houden. Dit ter identificatie van de supporter.

Veel fans hebben inmiddels aangegeven dat de grens nu wel bereikt is. De criminalisering van de voetbalsupporter is volledig doorgeslagen. Het ontbreekt er nog net aan dat je de code op je kleding moet naaien. Misschien iets voor volgend seizoen?

Watching football is not a crime!
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

08-06-2009 10:55 door
Te gek voor woorden....
08-06-2009 11:22 door
Totaal doorgeslagen inderdaad ... ronduit belachelijk, laten we blij zijn dat dat hier (nog) niet is.. al sta ik er niet van te kijken als wij de volgende zouden zijn... Thumbs down
08-06-2009 11:28 door
een woord voor.. ZIEK!The finger
08-06-2009 11:40 door Jeffrey
Heel triest. Mocht dit bij NEC gebeuren lever in mijn SCC meteen in. The finger
08-06-2009 11:58 door
Ik begrijp de irritatie van de welwillende supporter; ik hoor zelf ook bij die groep. Maar het probleem ligt niet bij de clubs, KNVB, gemeenten, e.d., die dit soort maatregelen (moeten) nemen. Dankzij die kleine groep onwelwillende supporters zitten we hier mee opgescheept en gelet op allerlei incidenten in de afgelopen tijd (o.a. met sommige Feijenoord-supporters; grensrechterincident bij De Graafschap, het aansteker/muntjes-incident bij NEC, de rellen na afloop van Cambuur - Roda) heb ik er vrede mee, dat clubs, e.a. dit soort vervelende maatregelen moeten nemen. We moeten onze energie maar richten op die onwelwillende personen en ook in de stadions moeten we die groep veel duidelijker laten horen, dat we ze zat zijn: aanstekersgooiers, direct door stewards laten verwijderen; bij kwetsende spreekkoren direct massaal een ludiek spreekkoor er over heen laten denderen.
08-06-2009 12:42 door
Dit gaat toch wel erg ver. Nog ff en de supporters worden met een vrachttrein vervoerd naar kampen in Oost Europa waar ze mogen "douchen"?
08-06-2009 12:48 door Pol
Karelrob, de aanleiding voor de maatregelen is duidelijk. Het is echter maar de vraag of de gevolgde weg van generieke maatregelen, die alle supporters treffen, de juiste is. Als je kijkt naar de landen om ons heen zijn de maatregelen over het algemeen veel meer gericht op het 'maatwerk' waar veel supportersorganisaties om vragen. Dat kost echter tijd en geld, en in de wil in NL om daarin te investeren is er helaas nauwelijks.
08-06-2009 12:55 door
@karelrob
die kleine onwelwillende minderheid zet nu de dus de norm in NL en dat is hartstikke fout!! Clubs, gemeenten en KNVB zijn al jaren helemaal verkeerd bezig en ook deze vreselijk ENGE aktie van Feijenoord zal geen moer helpen. Negeren, doodzwijgen en actiever opsporen van de raddraaiers! Zet daar al je tijd en geld op, dat levert op den duur veel meer op!
Ik zat vorige week bij promotie playoffs '4de divisie' in Spanje, Oviedo - Mallorca B. Promotie voor segunda B division. 30.000! man op de tribune, 10.000 met bengaals vuur , nog een 50 met vuurwerkbommen, geen visitatie, veel bier bij de bar, kaartje 5 minuten voor aftrap kopen....het kan dus wel!
Ik keur de incidenten in NL niet goed, maar het zijn en blijven wel incidenten. Nu nog de overtreders 100% op sporen, straffen en handhaven. Daar kunnen we het bestuur van NEC nog wel een keertje op aanspreken.

08-06-2009 13:09 door
Bij Twente wordt dit al toegepast voor uit-kaarten.
08-06-2009 15:05 door
Het moet toch niet gekker worden! Thumbs down
08-06-2009 16:37 door
Echt te belachelijk voor woorden!!
Dat je een pasfoto in moet leveren en je daarbij moet legitimeren heb ik geen problemen mee. Dat is nu eenmaal iets van deze tijd en ik heb niets te verbergen.
Maar een blaadje met een nummer er onder?? Dat kan echt niet... Je word op deze manier gewoon als een crimineel neer gezet en behandeld. Shame on you Feyenoord!!! The finger
08-06-2009 17:00 door
Ja, mijn buurman had die brief ook al laten zien. Te gek voor woorden! Hij doet het ook niet. En heel veel doen het niet. Dan maar geen uitwedstrijden, zo simpel is het toch?
08-06-2009 18:39 door Bleum
Karelrob je hebt het wel mooi over hooligans, maar het zijn juist weer de gewone supporters die als een crimineel behandeld worden. Voor de rechtbank ben je pas een crimineel als je veroordeeld bent, bij voetbalclubs ben je dat dus al op voorhand. Dit is belachelijk en schandalig. Stap 420 op weg naar nul uitsupporters per wedstrijd!
09-06-2009 20:49 door
Beste Bleum, als gewone supporter heb ik ook last van die maatregelen, maar ik voel me echt niet als een crimineel behandeld! Als ik binnenkort naar de Verenigde Staten ga, dan moet ik door allerlei vervelende controles, e.d.; afschuwelijk, maar ik voel me geen crimineel; ik weet waarom het allemaal nodig is! Ik schat de situatie in de supporterswereld in zijn algemeenheid nog altijd zo in, dat de diverse maatregelen nog steeds nodig zijn. Ik vind trouwens de situatie bij NEC best goed; we hebben bij de uitwedstrijden een uitstekende indruk achter gelaten; wel heel jammer van dat aanstekers-incident. Zo iets bevestigt de verantwoordelijken bij KNVB, politie, gemeente en club toch weer in de handhaving van diverse maatregelen.

"Onze stadionklok uit Amsterdam komt?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen  |  NEC