Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 100
Zo zagen wij het: NEC - Rot-WeiÃ? Oberhausen
vrij. 10 juli 2009 

De Gelderlander van vandaag opende haar verslag van de wedstrijd van gister met een mooi cliché, namelijk: ‘Duisters zijn pas verslagen als ze onder de douche staan’. Hoewel de uitspraak uitgemolken begint te lijken, bleek het gister zijn kracht nog wel degelijk te kennen. Onder het toeziend oog van twee stampvolle tribunes en een handvol toeschouwers rond de rest van het veld werd namelijk een wedstrijd tegen 2. Bundesliga club Rot-Weiβ Oberhausen afgewerkt. Het was maar goed ook dat er twee overdekte tribunedelen waren, want het weer wilde niet helemaal meewerken.

Op het veld van Achilles’29 in Groesbeek waren het onze jongens die de eerste helft het initiatief namen. Er werd bij vlagen zeer redelijk combinatievoetbal gespeeld en de duels werden stevig aangegaan. Radomski speelde hierbij een cruciale rol op het middenveld. Waar de bal ook was, wie de bal ook had, Radomski stond goed gepositioneerd en was aanspeelbaar. Het heeft er veel van weg dat Arek in vorm begint te geraken en dan zal er voor de trainer niet veel anders opzitten dan hem op te stellen. Ook El-Akchaoui drukte duidelijk zijn stempel op de eerste helft van de wedstrijd. Waar er de afgelopen dagen klaarblijkelijk wat ‘strubbelingen’ rondom de aanvoerdersband zijn geweest, speelde El-Ak zoals hem dat nauwelijks lukte mét band. We kunnen niet vaak een gebrek aan strijd verwijten, gister voetbalde hij er ook nog eens prima bij. 

De tweede helft was zoals bijna alle tweede helften van een oefenwedstrijd tegenstrijdig met de eerste drie kwartier. Dat is natuurlijk ook niet vreemd met al dat gewissel. Heel veel bijzonders gebeurde er deze helft overigens niet. Een aantal leuke acties en wat schoten van onze jongens, een opgestookt vuurtje door Vleminckx en een bolling van het net achter Babos. Jammer, dat doelpunt was niet nodig geweest. Jammer dat die Duitsers weer vlak voor het eind scoren.

Oost mocht zich deze wedstrijd bewijzen. Dat deed hij overigens vrij behoorlijk, maar de mensen die hem zouden moeten beoordelen waren er niet. Carlos en Dwight waren afwezig (naar verluidt waren zij in het buitenland), dus zullen we op het oordeel van Bikkeltje (de enige echte) moeten vertrouwen. Het zou natuurlijk ook nog zo kunnen zijn dat ze Jason een extra wedstrijd laten meespelen waarbij de hoofdtrainer wel aanwezig is. Waar zouden Carlos en Lodeweges trouwens zijn geweest? In Hongarije om met die rechtsback te onderhandelen? In Scandinavie om een beoogde buitenspeler te zoeken? Of waren ze gewoon in eigen land? Om bijvoorbeeld het strijdplan voor 13 september vast voor te bereiden? Of waren zij alvast op zoek naar een nieuwe Miss Rondje Om? 

We zullen het snel genoeg merken, of misschien ook niet. De huidige selectie moet al met al een redelijk gevoel aan deze wedstrijd hebben overgehouden. Een prima gevoel zelfs over de eerste helft, vooral de eerste dertig minuten. En over dat cliché van die Duitsers; ach, het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat ‘die Duitsers weer geluk hadden’. Je kunt ook zeggen dat ze tot de laatste minuut bleven strijden. 

Oe-a-Gentenaar


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

10-07-2009 10:32 door
waar worde de wedsrijd nec-poak gespeeld ??
10-07-2009 13:27 door
Let op Bij Quick 1888 op de Dennestraat
10-07-2009 14:36 door
Volgens De Telegraaf zou Wijnaldum in beeld zijn bij AZ. De landskampioen zou twee spelers - Jeremain Lens en Joey Didulica - en een geldsom over hebben voor de middenvelder van Feyenoord. Wijnaldum zal echter niet vertrekken uit Rotterdam, verzekert Been.

Misschien dat we Lens kunnen halen met behulp van investeerders?...als AZ hem in een deal wil betrekken dan zou hij wel weg mogen neem ik aan..nou het proberen waard lijkt me.Praise
10-07-2009 19:24 door
lens lens lens lens 1000 maal lens inversteerders of en mischien een supportersaktie voor lens!Sjaal

"De laatste stap voor de bekerfinale meestal in Noord-Holland wordt genomen?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen