Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 54
Zo zagen wij het: JVC Cuijk - NEC
zon. 12 juli 2009 

Net als twee seizoenen geleden oefenden we ook deze voorbereiding tegen hoofdklasser JVC uit Cuijk. Waar onze jongens toentertijd met een zwaarbevochten 4-0 overwinning de wedstrijd eindigden, bracht de huidige selectie het er gister niet florissanter vanaf: 5-1. Waar we toen Ádám Hrepka verwelkomden en Michal Pospíšil testten, mocht Jason Oost ditmaal trainer Dwight Lodeweges proberen te overtuigen. Op basis van de wedstrijd en het spel dat Jason Oost deze wedstrijd liet zien, zal de boodschap voor hem vandaag niet als onverwacht zijn gekomen. In tegenstelling tot de wedstrijd eerder deze week tegen Oberhausen, zat het er gister simpelweg niet in.

Op het vernieuwde complex van JVC Cuijk (eerlijk is eerlijk, het zag er gelikt uit alleen snappen ze ook hier niet waar echte kerels op horen te voetballen) begon trainer Dwight Lodeweges, die weer terug was van het bekijken van een mogelijke nieuwe speler, met een aantal jongens die vorig seizoen wat minder speeltijd hebben gehad. Joey Brock was daarvan waarschijnlijk de opvallendste. Hij keerde na maandenland blessureleed eindelijk weer terug op zijn vertrouwde linksbackpositie. Een aantal vaste waardes van het afgelopen seizoen (zoals Babos, Zomer, Schöne en El-Akchaoui) werden in plaats hiervoor aan de kant gehouden.

NEC startte overigens vrij belabberd aan deze wedstrijd, waar wij weer de primeur met de wedstrijdkaartjes hadden. Het was dan ook niet vreemd dat JVC na 25 minuten op voorsprong kwam. Dat zal natuurlijk voor deel te maken hebben met onwennigheid, maar ook de training eerder op de dag zal daar een rol in hebben gespeeld. Al mag dat tegen een amateurclub geen excuus zijn. Gelukkig zorgde Vleminckx met een pingel weer voor een gelijke stand op het scorebord. Deze pingel werd overigens keihard links van de keeper tegen de touwen geschoten. En dat was maar goed ook, want het zou voor een volgepakt huis geen goede reclame zijn met een achterstand te gaan rusten, maar zeker ook niet goed zijn voor het vertrouwen van deze jongens.

De tweede helft voetbalden onze jongens een stuk beter. Vooral Moestafa El Kabir was nadrukkelijk aanwezig en zorgde voor een aantal leuke acties. Onze tegenstanders uit Cuijk zette daar een flink portie schopwerk tegenover. Ongelofelijk dat de scheidsrechter niet minimaal een enkele keer tegen deze irritante acties optrad. Tshibamba ging uit frustratie vervolgens zelf verhaal halen bij een tegenstander, waarna hij ook nog eens op een heuse kopstoot werd gepresenteerd. Al zal het voor hem ook frustrerend moeten zijn dat hij door de proefperiode van Jason Oost slechts 20 minuten in actie kon komen. Door twee doelpunten van El Kabir, een doelpunt van onze Nijmeegse jongen Rutger Worm (die het deze voorbereiding weer goed doet en ontzettend blij met zijn doelpunt was) en een doelpunt van John Goossens gingen onze jongens toch met een redelijk tevreden gevoel terug naar Nijmegen. Het doelpunt van Goossens verdient overigens nadere vermelding: wat een geweldige lob van een meter of 25, een beauty, prachtig.

Oe-a-Gentenaar

 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

12-07-2009 20:22 door
ben benieuwd na de goal van goosens

"Emmen ooit NEC was? "
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen  |  NEC