Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
FC Dordrecht - NEC afgelast na 1 helft
din. 21 juli 2009

Zoals beloofd vanavond een live verslag van het vriendschappelijke!! duel tegen FC Dordrecht. Laten we hopen dat burgemeester de Zeeuw-Lases, en de politie, van de gemeente Neerijnen hun zaakjes goed voor elkaar hebben zodat we vanavond weer eens lekker een potje kunnen ballen.

Gelukkig wordt deze wedstrijd niet op De Krommedijk gespeeld want Dordt uit blijkt altijd lastig! De wedstrijd van vanavond wordt gespeeld op Sportpark De Korte Woerden in Waardenburg, thuisbasis van het geel/zwarte v.v. WNC. Zet de zonnebril dus maar alvast op ook al staat het weer het waarschijnlijk niet toe. Voordeel van het spelen in Waardenburg is wel dat men wat eerder terug is in Nijmegen om weer deel te nemen aan de 4-daagse feesten.

Daar waar NEC de ene na de andere oefenwedstrijd aan z'n neus voorbij ziet gaan oefent FC Dordrecht er lustig op los. Tegen FC Groningen verloor men weliswaar met 2-0 maar speelde FC Dordrecht een hele aardige partij. Eerder speelde het team van Gert Kruys tegen het gepromoveerde RKC Waalwijk en boekte een knappe 3-2 overwinning dankzij doelpunten van Kalisse (twee maal) en Plat.

Het regent, ook in Waardenburg

Zojuist is bekend geworden dat de wedstrijd wat later begint. De reden voor het uitstel is niet bekend maar is waarschijnlijk het slechte weer. Hoe laat de wedstrijd begint is ook nog niet bekend.

Uiteindelijk is de wedstrijd met 15 minuten vertraging begonnen. De volgende 11 spelers staan aan de aftrap:

Babos, Wellenberg, Van Eijden, Zomer, El Akchaoui, Davids, Radomski, Schöne, El Kabir, Van Beukering en Ntibazonkiza.

Na 10 minuten staat het nog 0-0. Het balbezit is eerlijk verdeeld maar FC Dordrecht had de beste kans tot nu toe. Babos redde echter prima.

Voor de nieuwsgierigen onder ons: Fejzullahu is niet aanwezig in Waardenburg. In totaal zijn er zo'n 400 toeschouwers waaronder ongeveer 50 NEC'ers. Aangezien de wedstrijd wat gezapig is wordt er nog veel nagepraat over de gebeurtenissen in Groesbeek van afgelopen zondag.

Na 24 minuten is het nog steeds een saaie wedstrijd. Het spel speelt zich voornamelijk rond de middenlijn af. Beide partijen hebben nog geen kansen gecreëerd. Een corner van El Akchaoui kon niet ingekopt worden door Schöne.

In de 37e minuut wederom een corner van El Akchaoui die bij Van Beukering terecht komt maar de scheids fluit af wegens duwen.

Hobbelen op het middenveld

Inmiddels heeft het rustsignaal geklonken en is het DTH-team hard toe aan een paar biertjes! Ze kunnen nog even genieten want vanwege onweer het onweer begint ook de 2e helft later.

Om 20.34 uur zitten de spelers nog steeds in de kleedkamer en komt de regen met bakken uit de hemel.

INMIDDELS IS DE WEDSTRIJD AFGELAST VANWEGE HET SLECHTE WEER!

De voorbereiding van NEC valt hierdoor letterlijk en figuurlijk in het water.