Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 70
Zo zagen wij het: NEC - Heerenveen
zat. 8 augustus 2009 

In het verslag van vorige week, na de wedstrijd tegen Feyenoord, gaf ik al aan dat het de moeite waard was nieuwe aanwinst Bjorn Vleminckx bij zijn eerste optreden in de Goffert te komen bewonderen. Ik geloof niet dat ik iets te veel gezegd heb. Een minuut of vijf had de spits nodig om het net te laten bollen. Anderhalf uur later liep de Belg het veld af met twee goals, drie punten en een man of the match verkiezing. Zelden zal een speler een geslaagder debuut in de Goffert gehad hebben (de gedachten gaan terug naar Gorgi Hristov). Belangrijker echter is dat de Belg een ommekeer in de totale voetbalbeleving in de Goffert lijkt te hebben veroorzaakt. Waar het gouden tijdperk Been vorig seizoen eindigde in mineur met een zwalkende en soms zelfs muitende ploeg daar leggen de spelers nu een aandoenlijke passie aan de dag. Een passie die in volle hevigheid overslaat op het publiek, dat zich te lang heeft moeten ergeren aan spelers die zichzelf veel te goed vonden om negentig minuten hun stinkende best te doen. Het leverde een combinatie op die het matte Heerenveen (kampioenskandidaat, echt waar?) veel te veel was, waardoor de Friezen in hun frustratie in het wild om zich heen gingen schoppen, en er voor kan zorgen dat het best wel eens een heel aardig seizoen kan worden.

Hoewel Vleminckx de man of the match was vond ik hem overigens niet de beste man van het veld. Wie dat wel was is een lastige keus. Lasse Schöne kwam in de tweede helft goed op stoom en dat zou op de langere termijn wel eens een hele slechte zaak kunnen zijn. Binnen een week opgeroepen worden voor het toch niet kinderachtige Deense elftal én een goede wedstrijd spelen tegen een Uefa Cup deelnemer zou er maar zo voor kunnen zorgen dat het optreden van gisteren het laatste in de Goffert was. Het kan immers snel gaan in het voetbal. Een ander voorbeeld daarvan is Radomski die met het vertrouwen van Lodeweges volledig is opgeleefd en heerste op het middenveld. Een Radomski in deze vorm staat altijd in de basis maar de echte test komt pas als de trainer eens een andere keuze maakt die ten koste van de Pool gaat. Een derde mogelijkheid is de jonge aanwinst uit Zweden die we voor het gemak maar even Erton noemen. Wat een flair en wat een balgevoel! Het kan allemaal nog wat doelgerichter en daadkrachtiger, maar dat komt met de tijd. Het talent heeft voor vier jaar getekend, maar het is maar zeer de vraag of we zo lang van hem kunnen gaan genieten.

Al met al dus een heerlijke avond in de Goffert. Alhoewel avond…toen de ploegen om 6 uur aftrapten (Thom de Graaf had niet genoeg agenten om 150 brave Friezen in het donker in de hand te houden) was het nog bloedheet. Een hitte die vrijwilligers van deze website er niet van weerhield een poging te wagen iedereen van een speelschema-kaartje te voorzien. Het was goed om te zien dat ze weer gretig aftrek vonden en om even een paar verzoeken te beantwoorden: nee, zonder een Boekhoorn-achtige sponsor is het echt onmogelijk alle kaartjes te plastificeren of naar de mensen op te sturen. Nog een tip voor NEC ook: zet eens wat bewegwijzering bij de Hazenkamppoort, met een euro voor elke vraag naar de juiste ingang hadden we gisteren een dolle avond gehad.

Even wennen was het gisteren ook aan het nieuwe muntsysteem. De organisatie van de eerste verkoop was prima in orde, maar verder is het natuurlijk best een k*t systeem. Ik ben nu al bang dat die tien muntjes die ik van gisteren over heb de volgende thuiswedstrijd nog gewoon thuis op de schouw liggen en ik weer naar de automaat mag. Het feit dat prijzen naar een euro afgerond moeten worden zorgt er tevens voor dat sommige artikelen naar verhouding duur zijn. Een klein bekertje fris of bier (waarom is er trouwens geen groter formaat bier?) voor twee euro is stevig aan prijs en ook de 20% prijsverhoging van de broodjes worst, hamburger of bal viel niet bij iedereen in goede aarde. En of het nou echt zoveel sneller ging? Tja, we moeten toch iets te klagen hebben, …niet?

Pol
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

08-08-2009 14:27 door
wat ik niet begrijp zijn die munten die zijn zo makkelijk na te maken, hier hadden ze echt beter over na moeten denken.I
08-08-2009 14:35 door
Gemakkelijk na te maken inderdaad (maar je naait alleen je eigen club) en ik moet ook ff een goede vaste plek zien te vinden voor de muntjes.. maar eerlijk is eerlijk.. het ging wél sneller! (Het was gisteren namelijk ook drukker door het warme weer). Biertje zijn wel erg klein inderdaad en volgens mij zit er weer een beetje meer water bij..
08-08-2009 14:56 door
Van alle nieuwe spelers is misschien Van Eijden inderdaad de minste. Daar zitten nog wat foutjes bij. Hij oogt soms ook wat onzeker als er een aanvaller in de buurt komt, dan gaat die bas meestal terug op Babos. Maar goed hij is nog jong. Zomer vond ik in het begin (vorig jaar) ook wat minder maar was vandaag lekker op dreef. Wellenberg kreeg een zesje in de krant. Belachelijk want ik vond hem erg sterk in de duels en zijn passes waren ook op maat. Over de nieuwe spitsen niks dan lof. Volgens de krant is ie al na een jaar weg. Tja. Moet gezegd worden dankzij de scouting en onze investeerders hebben we nu een beter efltal. Oh ja Mario vond zijn team klasse beter dan de onze.....well ik weet zeker dat onze Bjorn meer scoort dan hun Tomasson en Makaay. Blijf het alleen jammer vinden dat Davids niet kan schieten. Edgar heeft volgens mij twee chocoladebenen. Eenmaal bij het strafschop gebied zie je hem gewoon denken, wat nu, geen afspeelmogelijkheid? Dan maar schieten. En dat zijn dan meestal losse flodders. Jack leer hem eens schieten Mr. Green
08-08-2009 20:02 door
mee eens aquaI
08-08-2009 22:13 door
aqua: edgar?? haha, edgar davids speelt niet voor ons hoor... haha, hij heet lorenzo maar goed..
Verder een leuk artikel
08-08-2009 23:00 door
Inderdaad Aqua.
Lorenzo = defensief masterlijk
Lorenzo = aanvallend amateur.
09-08-2009 00:40 door
davids kan niet schieten en word nerveus als die in de 16 meter komt en defensief is die wel redelijk maar niet masterlijk. voorderest was het een topavond. goede aankopen gedaanThumbs up Sjaal vooral vleminckx en fezjullahu speelde fantastisch
09-08-2009 10:12 door
Luister, davids heeft zijn mindere kanten maar als hij er niet zou staan dan zouden wij veel meer tegen aanvallen te verwerken krijgen!! En als er 1 is die vecht voor rood, zwart en groen dan is het Lorenzo welSjaal. Als ik schone af en toe een duwel in zie gaan dan denk ik, kom op jongen het is geen zaalvoetbal......maar dat zit in zijn spel en zo heeft ieder zijn + en - punten....anders voetbalden ze wel bij een Europese topclub snapie...! Dus niet zeiken en gewoon de jongens steunen.....forza enieseeLet op
09-08-2009 11:24 door
Met z'n alle naar Roda toe. 550 man in Kerkrade en de overwinning mee naar huis nemen, wat een feest zou dat zijn zeg, ik heb er nu al zin in!
Come on mensen steun ons cluppie nu ook met grote aantallen in Zuid Nederland! Let op
10-08-2009 09:20 door
Nou wij gaan zaterdag met 60man naar decibel, daar zitten er vee; bij die reglematig naar uitwedstrijd gaan. dus die zullen er zondag allemaal niet zijn gok ik. En ik ben afgelopen 2jaar naar roda uit geweest, ik denk niet dat ik het heel erg ga missen. Dooie boel daaro.
10-08-2009 17:12 door
juist _23_radomski !!!
Net als tegen feyenoord moeten we weer voor een goed gevuld uit vak zorgen!
Heb net kaartjes gehaald en er zijn er op dit moment een kleine 150 kaartjes verkocht.
Daar kunnen er nog veel meer bij.
dus........KOM OP MINSE!!!STEUN ONS CLUPPIE OOK IN DE UITDUELS!!!!
10-08-2009 23:04 door
150 mensen? Dat is altijd het aantal van NEC kunnen we niet zoals Feyenoord gister 1200 man meenemen naar Kerkrade of tenminste 400?Frusty
12-08-2009 12:23 door
http://www.sporza.be/cm/sporza/videozone/MG_programmas/2.6668/2.6752/1.578289

bjorn zegt wel even dat het N.E.C is en niet NEK, want ......................., dat legt hij even haarfijn uit,echt schitterend !

"Emmen ooit NEC was? "
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen  |  NEC