Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 33
Gras van de buren: portemonnee blijft voor straf dicht
don. 3 september 2009 

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Londen.

Chelsea heeft een fikse straf van de FIFA gekregen voor onrechtmatig handelen bij het vastleggen van Gael Kakuta. De Londense club mag de komende twee transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken. Chelsea kan zich dus pas vanaf januari 2011 weer versterken.

De Engelse topclub legde Kakuta in de zomer van 2007 vast. Chelsea zou de middenvelder echter hebben aangemoedigd zijn contract bij RC Lens te verbreken. Daarop maakte de Franse club officieel bezwaar bij de FIFA. Volgens de mondiale voetbalbond heeft Chelsea inderdaad de regels overtreden rond het aantrekken van Kakuta.

De middenvelder, een vaste waarde in het reserveteam van de Londenaren, wordt voor vier maanden uitgesloten van officiële wedstrijden en moet een boete van 780.000 euro aan Lens betalen. Daarnaast werd de lijstaanvoerder van de Premier League opgedragen om de Franse club een bedrag van 130.000 euro ter compensatie over te maken.

"Chelsea is geschorst voor het aantrekken van nieuwe spelers, zowel nationaal als internationaal, voor de komende twee complete transferperiodes", luidde de verklaring van de FIFA. "De FIFA acht het bewezen dat Chelsea de speler heeft aangezet tot contractbreuk", besluit de wereldvoetbalbond. De Londenaren kunnen alleen in beroep gaan bij het internationaal sporttribunaal CAS, meldde de FIFA.

Wat wij ons nu afvragen is: waar is Carlos zo in de fout gegaan dat wij voor straf voorlopig geen aanvallers mogen kopen?
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

03-09-2009 21:20 door
Mogen ze wel nog spelers verkopen/verhuren?
03-09-2009 21:37 door
denk 't niet
03-09-2009 22:01 door
Denk het wel. Spelers verkopen/verhuren zou natuurlijk geen beste zet zijn als er niks meer bijkomt.
Je dunt dan aardig uit en moet maar zien dat je dat intern op kunt vangen.
Zoiets als bij NEC het geval is, laten we maar zeggenConfused
Ik vind het wel een flinke straf maar het lijkt mij wel rechtvaardig.
Die topclubs denken met alles weg te kunnen komen en dat kan natuurlijk alleen bij Vitesse het geval zijn
Frusty
03-09-2009 22:02 door
Confused I
04-09-2009 11:05 door
oehhh... pijnlijk en heeeel dom van ChelseaI
04-09-2009 13:41 door
dat kan chelsea wel hebben daar komen ze wel boven op Wink
gebeurde het maar bij vitesse was veel mooierLol
Sjaal

"NEC ook op het witte doek een succes is?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen  |  NEC