Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 48
NEC slaat toe in de laatste 10 minuten
zon. 13 september 2009 

NEC heeft vandaag, in de Glasbak, met 2-2 gelijk gespeeld in een spannende, maar matige Gelderse derby.

De eerste mogelijkheid was voor NEC via Vleminckx, die over kopte. Aan de andere kant schoot Nilsson na een mooie kapbeweging over. Vitesse nam in het begin duidelijk het initiatief, maar kwam goed weg toen Pietje Velthuizen de doorgebroken Fejzullahu afstopte. Daarna zakte het niveau van de Gelderse derby zienderogen, al had Molhoek nog wel een enorme kans, maar hij kon van dichtbij geen kracht zetten. NEC en scheidsrechter Jan Wegereef gingen door op het moment dat Rens van Eijden op de grond lag te creperen van de pijn en zagen Vitesse plots een messcherpe counter uitvoeren. Hofs hield voor de goal het overzicht en tikte breed op de vrijstaande Kolk, die simpel binnen schoof; 1-0.

Na rust gaf NEC wat meer druk, maar NEC mistte de creativiteit om echt dreigend te worden. Vitesse was via Claudemir dichtbij een tweede treffer. NEC had via een van richting veranderd schot van Davids een enorme kans, maar de bal caramboleerde tegen de paal. Velthuizen reageerde kort daarop attent op een venijnig schot van El Kabir. Daarna luwde het offensief en werd de wedstrijd bijzonder vervelend. Met een kopbal dacht Claudemir de derby te beslissen: 2-0.

NEC bracht daarop "Potje in de spits" in als breekijzer, maar de routinier kwam niet verder dan een schot naast en een gele kaart. Het bracht echter wel vuur dat NEC vrijwel de hele wedstrijd mistte in de slotfase. NEC tapte plots uit een ander vaatje. Dat resulteerde uiteindelijk in een prachtige 2-2.

Ramon Zomer bracht met een kopbal, op een verre ingooi van Vleminckx, in de 87e minuut de spanning terug : 2-1. Diep in de, terechte, blessuretijd schoot Arek Radomski via het lichaam van Van Diermen de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2.

Klik hier voor de statistieken over De Gelderse Derby.


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

13-09-2009 20:11 door
Toch nog nog gelijk gespeeld, zeker verdiend maar wéér niet gewonnen....Sad
Vleminckx vond ik trouwens ook niet echt geweldig spelen maar Zomer was weer heel goedPraise
13-09-2009 20:16 door
jezus, wat komen we hier goed mee weg. Het was gewoon niet goed genoeg, misschien nog meer meer spelers verhuren of nog vaker achter gesloten deuren trainen dat dat misshien de oplossing is Frusty Huilend Confused
13-09-2009 20:17 door
tja wat moet je ervan zeggen. Heel heel blij met een punt. Maar als je toch ziet hoe we spelen in de laatste 10 min dan vraag ik me echt af waarom dat niet kon in de 87 min daarvoor. Ook erg geholpen door de scheids, eindelijk eens. Daarnaast wat een drama die erton in de 10e min, waarom niet afgeven en op 0-1 komen. Verder was nec bijzonder dramatisch en mag je blij zijn met vleminckx zijn ingooien. Verder moet Vleminkcx echt gaan oppassen dat hij niet kaarten aan gaat lopen en schoppen van een tegenstander. Ik snap dat hij gefrustreerd raakt van zijn medespelers maar word wel moe van zijn gedrag. Gelukkig bracht potje wel net dat beetje extra wat je van een ieder verwacht had. Al blijf ik het schande vinden dat we het moeten hebben van potje als invaller voorin. Nogmaals heel blij met punt, met laatste 10 min maar de rest vd wedstrijd erg snel vergeten. Je had met de strijd van de laatste 10 min gewoon kunnen winnen. Al was pietje wel erg goed.
13-09-2009 20:19 door
het is gwoon om te Huilend
13-09-2009 20:37 door
Omroep Gelderland weet te melden dat El Kabir??????? het tweede doelpunt maakte.......Zeker een andere wedstrijd gezien????Lol
13-09-2009 20:51 door
Vitesse nam in het begin duidelijk het initiatief, maar kwam goed weg toen Pietje Velthuizen de doorgebroken Fejzullahu afstopte..

een beetje rare onjuiste zin !
13-09-2009 21:14 door
Je zou bijna denken dat die lui van Vitesse aan het einde van de wedstrijd moe waren. Wel raar..ze hebben de hele tweede helft op de grond gelegen. Pothuizen in de basis dan komt alles goed!
13-09-2009 21:18 door
Worm Huilend
13-09-2009 21:37 door
Worm was dramatisch! Fejzullahu is erg egoistisch of hij ziet slecht, er lopen 3 man vrij en hij gaat velthuizen proberen uit te spelen. Potje is kennelijk nog steeds onmisbaar, de enige die begrijpt waar het écht om gaat! I.i.g. toch nog kunnen genieten op het allerlaatste stukkie van de wedstrijd.
13-09-2009 21:39 door
Het punt is natuurlijk heel erg leuk, daar niet van, maar het kan niet verbloemen dat NEc een bijzonder zwaar seizoen tegemoet gaat. Er is geen enkele creativiteit en, erger nog, er is gewoonweg te weinig kwaliteit in het elftal.
De verdediging, eerst een bastion, is nu verworden tot een gatenkaas. Van Eijden is wel een heel slap aftreksel van Wisgerhof. Hij staat regelmatig niet goed, laat zich makkelijk uitkappen, dekt op grote afstand en dat komt ook het spel van Zomer niet ten goede. Ik pleit voor Pothuizen i.p.v. Eijden.
Wellenberg is t.o.v. Fernandez een grap, maar dan eentje waar je niet om kunt lachen. De beste man heeft 4x meegedaan en al 4 gele kaarten en een schorsing gehad. Dat slaat natuurlijk nergens op.
Worm mag zich dan bewijzen, maar echt het enige dat hij bewijst is niet goed genoeg te zijn. Ook al staat hij dan niet op zijn favoriete positie, als je toch een beetje kunt voetballen laat je dat ook wel op een andere plek zien. Nou, Worm laat alleen maar zien dat hij niet goed genoeg is voor de eredivisie.
Radomski maakt teveel slippertjes tegen zijn directe tegenstander en is daardoor ook geen zekerheid.
Erton staat op het veld, maar doet niet mee.
Kabir doet wel zijn best maar is geen linkerspits.
Youssef kan nu ook nie tmeer brengen dan tegenhouden, begrijpelijk met zo'n verdediging.
Davids moet ballen afpakken en dan bij ene creatievie man inleveren, maar ja, die is er niet. Offensief heb je weinig aan hem. Voorlopig is hij wel 1 van de weinigen, met Babos en Zomer die nog enigszins overeind blijven.
Vleminckx sleurt en doet, maar staat er alleen voor. Dat lukt zelfs Eto'o niet.
De bankzitters zijn kwalitatief niet goed genoeg om een wedstrijd om te buigen. Dat kun je hen niet kwalijk nemen, maar dat mag de technische staf zich aantrekken.
Let wel, iedereen doet geweldig zijn best, maar ik vrees dat dit slechts goed genoeg is voor ergens onderin het 2e rijtje.
Een ploeg die in de afgelopen 15 eredivisiewedstrijden slechts 1 keer heeft kunnen winnen is een degradatiekandidaat. Leuk is anders, maar dat is wel de realiteit.

Ondertussen ben ik wel heel blij met het puntje tegen vistas hoor, maar o, o, o, wat zijn we ver van het gewenste niveau af.
13-09-2009 21:43 door
Ach mensen ik ben blij met een punt uit. En ga nu niet mensen afrekenen op een gemiste kans... Want daar zijn we al jaren goed in Wink .
13-09-2009 21:45 door
als die investeerders nu eens beseffen dat het zeker geen overbofdige luxe is om NEC een kwaliteits injectie te geven in de winterstop dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren, het schort echt aan creatiefiteit voorin, en zeker scorend vermogen...make my day...Praise
13-09-2009 21:47 door
we hebben een punt gehaald,in een zeer aantrekkelijke laatste 7+4 minuten extra tijd,laten we het daar op houden.
Het was dramatisch het niveau,echt antivoetbal,lange halen gauw thuis,echt verschrikkelijk.
Zomer en davids vielen ten positieve op.
maar nec moet eens overgaan tot een ander concept.
En dat zal wel volgende week al het geval zijn tegen az uit,kabir en vleminckx als spitsen voorin,erton erachter,en dan met kivuvu in de basis op rechtsmidden want worm heeft geen ene pepernoot geraakt,we moeten dit seizoen slagvaardiger omgaan met de kansen,als erton die bal gewoon opzij had gezet hadden we in ieder geval op 0-1 gestaan en was het een andere wedstrijd geworden.

Trouwens bij elke ingooi die vleminckx neemt,zo op anticiperen alsof het om alles of niets gaat,dan zie je ook dat je wat afdwingt,als het niet voetballend gaat,dan maar op die manier,je moet in zulke wedstrijden nooit op achterstand komen,maar op voorsprong,dan voetballen we ook makkelijker.

13-09-2009 21:54 door
Ookal was het spel dramatisch de 1e helft van NEC, ze hebben de 2e helft als echte Nijmegenaren gestreden en verdiend een punt gepakt, ookal had ik het nooit meer gedacht naar de 2-0 van Vitesse.
Erton op '10' is een mooie tijdelijke vervanger voor Schöne.
Worm eruit en Kivuvu op rechtsmid positie.

Op naar Alkmaar!Sjaal
13-09-2009 22:17 door
okay we halen een punt. puur op karakter: Klasse
maar
- wil iemand die vleminx eens vertellen dat het bhoorlijk irritant is dat hij steeds met wilde gebaren zijn onvrede over zijn ploeggenoten uit. Hard werken is 1, maar je team sterker maken is wat anders
- wil iemand die Erton vertellen dat het slikken van valium vlak voor wedstrijden je carrierre niet ten goede komt, net zo goed als eindeloos zelfzuchtig zijn...
- wil iemand radomski vertellen dat ook HALVE valiums slikken vlak voor een wedstrijd je carrierre niet ten goede komt
- kan iemand Dwight eens vragen wat nu precies zijn visie op voetbal is.Ik zie alleen maar lange ballen op vleminx die vervolgens wild zwaaiend ontvreden is over de pass....
- wil iemand Babos, Davids en Zomer een bloemetje geven, hebben ze echt wel verdiend

okay... genoeg genuild...

god wat zat die hofs te balen...lekker he?? Big grin
13-09-2009 22:34 door
nu wachten op het "RONDJE OM" ! Sjaal
13-09-2009 22:45 door
Vleminckx moet idd oppassen met zijn irritante gedrag en niet alleen tov zijn teamgenoten maar ook tov zijn tegenstanders en arbitrale trio.......
Dat Worm vandaag slecht speelde wil niet zeggen dat hij nooit meer tegen een bal aan mag trappen. Iedereen kan eens een slechte dag hebben.....Ik heb nog steeds de hoop dat hij weer zo gaat spelen als voor zijn laatste blessure en dat was erg hoopgevend!
Rens van Eijden Niels Wellenberg zijn voor mij de echte tegenvallers alhoewel laatstgenoemde mij vandaag positief verraste met zijn inzet (doe dat vanaf nu elke wedstrijd aub). Maar met Rens winnen we geen enkele oorlog dat moet echt 3 keer beter worden. Totaal geen zekerheidje al vertelde een Willem2 vriend dat dit precies hetzelfde bij zijn eerste wedstrijden voor Willem2 het geval was. Daarna is hij alleen maar gegroeid dus we houden hoop....
Op naar AZ.Sjaal
13-09-2009 22:55 door
Wat zat hofs te zeiken zeg tegen van de eijden toen ze dekleedkamer opzochten. Schold hem uit voor pannekoek oid. Mega irritant ventje. Heerlijk hoe ze toch nog een punt uit het vuur haalde. En hoe hofs baalde.

Ik denk dat nec heel hard moet werken het komende seizoen en hopenlijk zit het mee en scoren wij als eerste. Denk dan dat er wel meer wedstrijden gewonnen kunnen worden.
13-09-2009 23:59 door
Klappen Sjaal Hoe heerlijk dit zeg, wat een ontknoping, wat een ontlading!

Even een puntje van kritiek: Jammer dat dat final score plaatje weer gebruikt wordt. Vind een sfeer/wedstrijd-foto veel lekkerder!
14-09-2009 00:43 door
Er wordt zelden goed gevoetbald in een derby, hier dus ook niet. ik vind dat we verdient een punt uit Arnhem hebben meegenomen, maar het had meer kunnen zijn. Volgens mij hebben niet de goede spelers voor 4-3-3 maar meer voor 4-4-2 , maar om de een of andere reden wordt er niet van 4-3-3 afgeweken, zal wel aan mij liggen.Frusty
14-09-2009 01:21 door
90+3=Radomski!!!!Lol
14-09-2009 10:24 door
@topdude,

Ik kan me wel grotendeels vinden in de analyse van de spelers door jou gedaan.

Vooral achterin staat het idd. echt minder. Hoe zit het eigenlijk met Otten? die deed het voor zijn blessure echt goed, tot die tijd ben ik er ook voor om Potje weer terug in het centrum te plaatsen.

Ik denk overigens dat als je Worm echt een kan wilt geven, je hem echt een keer achter de spitsen moet durven op te stellen. Nu staan zowel Erton als Worm ergens anders, lijkt me niet handig.

Al met al ben ik zeer zeker blij met het punt. Itt. voorgaande jaren had ik dit jaar niet bepaald het gevoel dat er wat te halen viel aan de verkeerde kant van de Waal. Toch mooi dat die kneuzen niet weten te winnen in die halflege sporthal.
Maar dat NEC het team niet helemaal op orde heeft moge duidelijk zijn. Vooral achterin is het inderdaad zoekende. Als supporters kunnen we niets anders doen dan de jongens steunen die erin staan en hun best doen. Meer kunnen we allebei niet doen uiteindelijk.
14-09-2009 11:49 door
Al 31 jaar niet gewonnen...
14-09-2009 12:10 door
pff wat een zeikerds hier!
dit punt voelt voor mij als 3!I Praise
14-09-2009 12:24 door
Het word nu toch echt tijd dat ze gaan voetballen en ophouden met rondjes rond veld te lopen, ze staan qua punten goewoon in de degradatie zone, Frusty Let op Angry Gapen
14-09-2009 13:35 door
Als je met twee nul achterstaat en er vlak voor tijd nog twee twee van maakt moet je niet lopen nuilen dat er niet gewonnen is. Wij stappen hier als morele winnaar van het veld!

Ik zou alleen Worm op tien zetten en Erton weer terug op de linksbuitenpositie. Erton kan daar uit de voeten en Rutger duidelijk niet. Op links komt Worm niet uit de verf.
14-09-2009 15:30 door
Radomski, jaja, mijn held!Mr. Green
14-09-2009 15:39 door
ja maar want vitesse speelde echt slecht maar de laatste 10 min waren de mooiste van heel de weekSjaal
14-09-2009 16:04 door
hahahaha prachtig ik heb echt genoten van die laatste minuten vooral het beeld dat radomski scoort Sjaal alle rijnjankers vallen op de grond en onze jongens juichen PRACHTIG !!! bekijk het elke keer opnieuw Mr. Green Mr. Green maar ik had vraagje, ik zie bij de pol op de site staan wat was het mooiste... en dan staat er moonen van vleminckx ! heb ik iets gemist ?Big grin
14-09-2009 16:41 door
Haha mooi man! En die paul verhaegh maar gek worden. Prachtige actie ook nog van bjorn velminckx naar de vitesse supporters!
14-09-2009 17:55 door
ben bang dat bjorn een keer heel hard aangepakt gaat worden door de tegenstanders. Het is wel een zeer irritant kereltje voor de tegenstander. Natuurlijk leuk dat hij bij ons zit dan dat je hem tegen hebt maar hij moet wel oppassen denk ik. En zeuren tegen scheids tegen eigen spelers etc zal ook niet bevordelijk zijn. Zijn ingooien zijn in ieder geval wel erg gaaf om naar te kijken Big grin
14-09-2009 17:55 door
Wil iemand Baz ff een ban geven...
14-09-2009 18:03 door
Ik heb 85 minuten zitten schelden op alles en iedereen. Wegereef (bij ons heet ie Geef Weg) floot een zaalvoetbalwedstrijd (uh gelukkig dat hij een penalty niet zag!!) want hij floot voor bijna elke scheet. Maar wat heb ik de laatste minuten gelachen om het gezicht van die dikke Bos en die huilende supporters.
Ik vond 22 spelers niet geweldig spelen, ik heb eigenlijk geen moment het idee gehad dat het om een echte derby ging. Alleen Potje weet wat dat inhoudt. Enfin, een puntje halen door de laatste minuten er 2 in te leggen, och ik kan er mee leven. Dus om met de woorden van Mario te eindigen: "Het komt goed!" Thumbs up
14-09-2009 18:09 door
hoezo Baz een banner? Hij heeft tog gewoon gelijk! het senario was gister hartstikke mooi.. maar het reseltaat is gewoon niet goed..WANT WE WILLEN EEN X WINNEN IN ARNEP
14-09-2009 18:44 door
als je de laatste 5 min niet mee telt dan was het bagger wat we zagen. En dat geeft geen hoop voor de rest van het seizoen. Mocht bjorn gebless zijn of geschorst dan krijgen we niet eens een kans voorin. El ak is trouwens ook niet meer wat hij voorheen was. NEC moet spelen zoals de laatste 5 a 10 minuten dan kan je hoop hebben anders ga je nog heel veel verliezen. 1 winstpartij uit de laatste 15 wedstrijden zegt ook genoeg toch

"Emmen ooit NEC was? "
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen  |  NEC