Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 82
Zo zagen wij het: FC Eindhoven - NEC
woe. 23 september 2009 

Waar Saban Baran, ‘de extreem gewelddadige topcrimineel uit Turkije’, twee weken geleden nog een aantal dagen op verlof mocht om zijn vriendin te kunnen zien, mochten wij gister met de verplichte buscombi naar Eindhoven. Nee, niet naar het alom gehate en zeer gevaarlijke PSV, maar naar het zo mogelijk nog beruchtere FC Eindhoven. Het is de omgekeerde wereld in Nederland.

Er waren toch nog 34 supporters die de oproep van de HKN en SV om deze combi te boycotten naast zich neer legden. Van enkele van deze supporters hoorden we het argument om toch te gaan: "NEC kan niets aan deze combi doen en daarom moeten we de club blijven steunen." Jammer is dan wel dat dit steunen ten alle tijden ten kostte gaat van opkomen voor gezamenlijke supportersbelangen en samen te strijden voor betere vervoersmogelijkheden en dus ook beter gevulde uitvakken. Overigens vragen wij ons sterk af hoe we het woord steunen moeten definiëren, want tijdens de gehele wedstrijd heeft het uitvak geen enkele keer van zich laten horen. Althans op de hoofdtribune (enkele meters van het uitvak) konden wij niets onderscheiden wat leek op een lied.

Want op de hoofdtribune, daar zaten wij. Buiten de combi om want eenieder uit onze groep heeft deze boycot natuurlijk ondersteund. Stillen, ME, politie en stewards moesten wij op weg naar onze stoel afschudden. De door de politie gecreëerde sfeer was uiterst grimmig. Jan Bluyssen kwamen wij nog tegen. Ook hij mag zich wel eens verdiepen in het begrip ‘boycot’ , en het hoe en waarom van deze boycot want wij kregen het hem niet aan het verstand gebracht. Voor de duidelijkheid: door alternatieve mogelijkheden buiten de combi om te zoeken, boycot je de combi ook. De politie had daar overigens wel rekening mee gehouden door een leger politie bij de kassa’s te zetten.

Enfin, er werd in Eindhoven ook nog gevoetbald. 3-2 werd het in een duel, wat we prima kunnen typeren als ‘bekerduel’. Na flink wat kansen te hebben gemist, leek het duel gespeeld nadat Vleminckx en El Kabir voor de 0-2 op het scorebord zorgden. Echter scoorden FC Eindhoven, met een prima spelende Ivo Rossen en Bart van Brakel in de gelederen, binnen een half uur tweemaal en moesten onze jongens de mouwen toch nog eens flink opstropen. Het stadion kolkte en Eindhoven rook bloed. Een dubieuze treffer van Vleminckx bracht de winst toch naar Nijmegen. Of de bal over de lijn was, valt flink te betwijfelen. De aanwezige supporters van Eindhoven (niet meer dan een handjevol) waren het in elk geval niet helemaal eens met de grensrechter, die oordeelde dat de bal over de lijn zou zijn geweest. Opmerkelijk was ook de rol van Jean Black in dit bekerduel. Hij kreeg als invaller vijf keer de bal en presteerde het om ook vijf keer uit te glijden.

De ambiance in het stadion van FC Eindhoven is een stuk anders dan bij ons, maar wel warm en gemoedelijk. Er was voor het thuispubliek maar een eetgelegenheid, maar daar werden we dan wel door de geblesseerde eerste doelman naartoe gebracht omdat we het zelf niet konden vinden. De supporters zijn trots op het 100-jarige bestaan van hun club en probeerden met een aantal vlaggen en spandoeken het stadion op een positieve manier aan te kleden. Normaal gesproken zou ik niet kunnen lachen om een lied waarmee de tegenstanders zich tegen ons keren, maar ditmaal trok er toch een brede glimlach over het gezicht toen zij zongen ‘heel het uitvak is homo’…

Watching football is not a crime!

Oe-a-Gentenaar

 
 Reacties op dit bericht:

Op dit bericht kun je geen reactie plaatsen.
"NEC ook op het witte doek een succes is?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen