Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 105
Vooruitblik: NEC - ADO Den Haag
zat. 17 oktober 2009 

Met gemengde gevoelens staan onze mannen aankomende zondag op het veld tegen ADO Den Haag. Hoewel de spelers de afgelopen week goed hebben kunnen nadenken over wat de geheime toverformule van Mario Been ook al weer was, gebeurden er ook minder leuke dingen. Onze eigen Ron de Groot laat momenteel zien waarom hij de enige echte Bikkel in Nijmegen is en zit voor het eerst sinds lange tijd niet op zijn vertrouwde plekje in de Goffert. Nu maar hopen dat ook het elftal laat zien dat ze echte bikkels kunnen zijn, zodat het niet zo’n belabberde wedstrijd als tegen Willem II wordt.

In het Koning Willem II Stadion werd weliswaar één punt gepakt, maar voor de toeschouwers van de wedstrijd was het moeilijk om het belabberde spel negentig minuten lang aan te zien. Hoewel NEC met een prima 0-1 voorsprong de rust in ging, door een doelpunt van Erton Fejzullahu, waren het na rust uitgerekend twee ex-NEC’ers die NEC de das om deden. Op aangeven van Frank Demouge maakte Saïd Boutahar geen fout en tikte de 1-1 binnen. Na dat doelpunt kon scheidsrechter Roelof Luinge het duel net zo goed affluiten: beide clubs brachten een inspiratieloos schouwspel op de mat, en leken niet meer voor de volle winst te gaan.

Ook de vorm van ADO Den Haag is te vergelijken met die van ons. Goede wedstrijden worden afgewisseld met draken van wedstrijden. Er werd knap gewonnen tegen teams als AZ en Vitesse, maar ook steeds nipt verloren van ploegen als NAC Breda, FC Utrecht en FC Groningen. De laatstgenoemde wedstrijd zetten de supporters uit Den Haag het liefst zo snel mogelijk uit hun hoofd: de eerste helft was verre van oogstrelend en resulteerde in een 0-1 achterstand door een doelpunt van Nicklas Pedersen. Met een gelukje, een eigen doelpunt van Sankoh, werd er toch nog een zeer verdienstelijk punt gepakt in eigen huis. Ondanks dat wordt er in de Hofstad niet geklaagd over de mooie achtste plek op de ranglijst.

Het is in ieder geval te hopen dat de wedstrijd tegen ADO niet net zoals vorig jaar weggegooid geld zal zijn om te aanschouwen. Vorig seizoen zat in de Europese fase niets mee in ‘de Bloedkuul’. Naast de verdediging en met name de keeper van ADO was ook scheidsrechter Van Egmond een sta-in-de-weg die ons de nodige punten heeft gekost. Mensen zullen zich het duel vooral herinneren door de actie van Mario Been: hij vroeg via speaker Gerry of het publiek wel wakker was. Dit was echter ook het enige mooie moment van de wedstrijd: het werd 0-0.

Het duel kan morgen in ieder geval alle kanten op: van de 26 ontmoetingen in Nijmegen wonnen beide clubs negen keer, en eindigde de wedstrijd acht maal in een remise. De laatste vier ontmoetingen thuis eindigden twee keer in een gelijkspel en twee keer in winst voor NEC. Bij de twee gewonnen wedstrijden zat ook de grootste overwinning op ADO Den Haag tot nu toe. In 2006 werden de punten met een 5-0 overwinning in Nijmegen gehouden. Opvallend is dat alle doelpuntenmakers van destijds hun brood momenteel ergens anders verdienen. David Jones scoorde twee maal, en ook Edgar Barreto, Romano Denneboom en Andrzej Niedzielan waren trefzeker.

Aan de kant van de Hagenezen speelt geen enkele ex-NEC’er. Wel maakten opvallend veel spelers de misstap naar de Glasbak: Richard Knopper, Aleksandar Rankovic, Gino Coutinho en ook Raymond Atteveld speelden allemaal minstens twee seizoenen voor Vitesse. Aan de kant van het team van ‘Mighty Dwighty’ speelt één iemand die zijn brood heeft verdiend in Den Haag. Youssef El-Akchaoui groeide in Den Haag uit tot publiekslieveling en speelde in totaal 83 wedstrijden.

De wednoteringen zijn in ons voordeel. Voor elke ingelegde Euro ontvang je 1,80 Euro bij winst voor NEC. Mocht je een verlies van NEC toch nog een beetje willen vieren zet dan je geld op winst voor ADO. Dan krijg je 4,20 Euro terug voor je Euro. 

Nimweegs kwertiertjuh!!


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

17-10-2009 15:08 door
durf echt geen uitspraken meer te doen want de wedstrijden die je eigenlijk op papier zou moeten verliezen win je en andersom maar ik hoop echt dat ze morgen vanuit hun gevoel spelen voor ron dus vecht voor 3 punten dat zijn we aan ron verplicht en niet met een druiper het veld aflopen en wij zij het als suporter verplicht de volle 90 minuten de 12e man te zijn voor ron en onze club dus conclusie WE MOETEN MORGEN FLAMMEN !!!!!Sjaal Sjaal Sjaal
17-10-2009 15:22 door
waar slaat de laatste alinea op?? mocht je het verlies van NEC tog een beetje willen vieren zet dan je geld in op ado Frusty
17-10-2009 15:26 door
wat nou dit is gewoon hoe het is en hoe het moet Klappen
17-10-2009 16:48 door
FLAMMEN???? je bedoelt VLAMMEN!!!!!!!!!!!!Mr. Green
17-10-2009 17:06 door
zo kan die wel weer als je nu op elke spelfout moet gaan letten ben je nog wel ff bezig toch en laten we het nu over belangrijke dingen hebben zoals necWink
17-10-2009 20:17 door
goet ieke sal der nie oplleteWink
17-10-2009 23:22 door
vechten voor ome ronnie!
18-10-2009 10:16 door
kwartier voor tijd met z'n allen : NIMWEEGS KWERTIERTJE zingen !!!!
leuke actie lijkt me.
18-10-2009 12:42 door
Mooi! Om 16.00 uur SAMENSANG ien de GoffertI I

"De laatste stap voor de bekerfinale meestal in Noord-Holland wordt genomen?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen