Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 85
Strijdend NEC laat Twente in de slotfase ontsnappen
zon. 6 december 2009 

In een bizarre wedstrijd heeft NEC uiteindelijk met 4-3 verloren van koploper FC Twente.

NEC startte met routinier Patrick Pothuizen in de basis. Na tien seconden moest doelman Babos al ingrijpen bij een inzet van Perez. Davids brak door maar schoot in handen van Boschker, terwijl Vleminckx volkomen vrij stond bij de tweede paal.

Na een kwartier was het wel raak via een mooi geplaatst schot van John Goossens. Lang kon NEC echter niet genieten van de voorsprong, want Perez schoot een vrije trap keurig in de kruising: 1-1. NEC drong meteen weer aan met pogingen van Davids en Vleminckx. Na een handige pass van Ruiz zette N'Kufo het efficiënt spelende Twente op voorsprong. Stoch kwam naar binnen toe en zorgde voor 1-3.

NEC was de weg kwijt, Twente was even heer en meester in de Goffert maar verzuimde verder uit te lopen. Na een uitstekende actie van de sterk spelende Goossens kon Vleminckx met zijn vijfde competitietreffer NEC terugbrengen in de wedstrijd. Even later scoorde de Belg weer na een schitterende pass van Pothuizen en zo bracht hij de ongebruikelijke ruststand van 3-3 op het scorebord.

Na rust drong Twente veel nadrukkelijker aan. NEC kwam met tien man te staan nadat Vleminckx rood kreeg vanwege natrappen naar Douglas. Een duikkopbal van Stoch werd nog net gekeerd door Babos. Met elf tegen tien was Twente toch niet echt dominant.  NEC kwam er zelfs enkele malen gevaarlijk uit en Twente reageerde zich af met bizarre tackles op Nijmeegse benen. Babos voorkwam een doelpunt van Perez en kwam attent zijn doel uit toen Stoch op snelheid doorbrak. Onder leiding van Patrick Pothuizen hield NEC stand, maar met een geschampte kopbal besliste Ruiz vlak voor tijd het krankzinnige duel in het voordeel van de Tukkers.

Klik hier voor de statistieken van NEC - FC Twente.


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

06-12-2009 19:53 door
ik moet zeggen: ik had geen enkel vertrouwen in Vloet en moet het nog steeds zien over een heel seizoen. Maar als je NEc vandaag zag heeft ie toch wel wat goeds gedaan. Jammer van de punten. En tja...potje he? Contractverlengen lijkt meBig grin
06-12-2009 19:55 door
Net de beelden gezien......... bedankt Bjorn....je zet het schoolvoorbeeld van een domme belg neer...... duidelijk natrappen....terecht rood....je dupeert de club en mag nu op vakantie , want bij de KNVB is dit minimaal 3 wedstrijden waard.....

tja....volgende week was ik niet van drie punten uitgegaan.....maar 20 december zonder Bjorn..... iemand al een idee hoe de voorhoede eruit gaat zien??
06-12-2009 20:01 door
Fantastisch gestreden, Goossens en Vleminckx waren fenomenaal als je bedenkt dat Twente veel sterker was, maar die domme rode kaart breekt je wel op. Gelukkig kreeg Pieckenhagen voor zijn actie tegen Roda ook maar één duel en was dit een vergelijkbare actie.
06-12-2009 20:07 door
En en al strijd heb ik gezien!
Vechten voor iedere meter.
idd domme kaart maar zijn intentie was niet om te blesseren. Je ziet ook dat douglas (slim) zich laat vallen...
er was zoals ik kon zien op de beelden miniem contact.

Maar dat N.E.C. ook nogges uitbrak na 10 man. Ik zie veeeel inVloet!!!:P:P:P
06-12-2009 20:11 door
@Jaap.... Pieckenhagen lichtje gewoon ouderwets een pootje..... Bjorn trapt naar achter, raakt Douglas wellicht miniem, maar dit zal door de KNVB als gewoon natrappen beoordeeld worden....... tegen die viezerikken is hij er zeker niet bij....... minimale eis KNVB... ik voorspel 3 wedstrijden (waarvan 1 voorwaardelijk)......maar kan ook zomaar 4 wedstrijden (1 voorwaardelijk) worden.

06-12-2009 20:16 door
mooie wedstrijd,dom van bjorn maar vond het geen rood die van twente liep eerst nog door en ging toen wel erg graag liggen.vond blom erg op de hand van fc twente.
punt was verdiend geweest
06-12-2009 20:23 door
de 1-1 had nooit mogen vallen want het was een zeer makkelijk gegeven vije trap dast het daarna maar 1-3 bleef heeft te maken met kwaliteit of het gebrek daaraan. druk naar voren werd er totaal niet gegeven en ja dan loopt twente op 80 procent zo over je heen. nadat er wel eens keer druk naar voren werd gegeven resukteerde in een kans en daarna de 2-3 en de 3-3. (de verdediging ging een paar keer de fout in maar om nec sterker te maken moet je het middeveld versterken zodat de verdedeging niet zo onder druk komt te staan door onze verdegend ingestelde middevelders, radomski, davids, kivuvu, sibum). de tweede helft begint nec gewoon slecht door weer twente pas op te vangen rond of 10 meter voor de eigen zestien en toen ze dat door hadden werd het gelijk dreigender. die rooie kaart, ja sorry maar als het nec-vitesse was geweest en hofs had hem zo gekregen was ik het er ook niet mee eens geweest, vooral omdat blom eerst de armen in de lucht doet van voordeel doorspelen, en dan op basis van de grensrechter resoluut rood geeft terwijl hij de aktie in eerste instantie niet ernstig genoeg vind( al kun je het na het bekijken van de beelden, ik blijf er bij het was geen rood maar lomp was het wel maar hij wil de bal spelen maar douglas loopt eerst 2 meter door en kijkt waar ie kan passen dan past die en gaat ie liggen alsof ie door een tank is aangereden, idd je vraag tekens kint zetten. maar geef dan in het zelfde licht rood aan stoch die burgzorg raakt terwijl de bal al weg is. oftewel twente mischien veeeeeel meer balbezit, maar daar win je de wedstrijd niet mee, maar bij de 1-1 geholpen (schitterend genomen) geholpen bij de rooie kaart (in mijn ogen) geen rood voor stoch. maar nec vocht uiteindelijk wel voor de 3-3 en dat die dan valt is gewoon pech maar een wedstrijd duurt 90 minuten en een beetje.oja goosens maakte geen overtreding, stam verloor gewoon het duel. conclusie: afgaande op balbezit en kansen twente verdiend gewonnen op basis van inzet whad nec een punt moeten overhouden.
06-12-2009 20:26 door
Hele domme kaart van Vleminckx benadeeld wel zijn ploeg en de fans ...met hem erbij hadden we denk ik gewoon nog gewonnen......achterin moet er wat gaan bijkomen want wat slecht was het weer.. al vind ik wel dat Blom hem erg makkelijk trekt hoor...ik denk eerder dat Vleminckx Douglas wilde haken...leek erger dan het was maar wel erg dom natuurlijk.
06-12-2009 20:34 door
Tot die rode kaart ging het helemaal prima. Daarna gaat Vloet een verdediger erbij zetten omdat er een spits een rode kaart heeft gehad???? Je had toch gewoon met twee spitsen kunnen voetballen en verder niets veranderen??? Zal aan mij liggen...gokken op een counter..tegen Twente??? Echt zonder....
06-12-2009 20:35 door
blom wist de uitslag alThe finger
06-12-2009 20:41 door
Hij gaat gewoon voor de bal. Maar goed je kunt het als natrappen beschouwen. Helaas.
06-12-2009 20:52 door
Gaat voor de bal? Doei..... Blom heeft t volgens mij zelf niet eens gezien......

http://www.youtube.com/watch?v=HGql4nd61PA

Zo benadeel je jezelf vandaag, en de komende drie wedstrijden ook.
06-12-2009 20:53 door
Herhalingen geven een vertekend beeld omdat alles 1000 X vertraagd word afgespeeld. Hij gaat duidelijk voor de bal, en douglas moet zich dan ook maar gelijk laten vallen en niet eerst 10 meter lopen en dan 'owja, ik moet nu ook nog vallen'. Al met al, het kwam als een verassing dat de rode kaart viel..
06-12-2009 20:55 door
Het is helemaal niet van belang ofdat Vleminckx hem raakt of net niet. Hij weet donders goed dat hij een kaart riskeert en benadeelt dus de clubThe finger
We deden het minstens zo goed als Twente en het was makkelijker geweest als je de wedstrijd met 11 man uit kunt spelen natuurlijk.
Ik had niet gedacht dat we Twente zoveel tegengas konden geven en daar complimenteer ik de spelers mee.
Wat een fantastische pot voetbal heb ik gezien vandaag zeg. Jammer dat we met lege handen staat maar het geeft wel goede moed voor de komende wedstrijden.
Weet alleen niet wie er moet gaan scoren in Amsterdam en thuis tegen Vitesse maar als ze deze strijd blijven leveren dan zullen er toch genoeg kansen komen om een keer meer te scoren dan de tegenstander.
Vind de verdediging nog steeds niet best maar met Potje oogt het tenminste wel beter dan met v.d. Eijden.
Volgende week maar stunten en tegen Vitesse weer net zoals vandaag (met flagen) supporten dan win je die pot misschien ook nog wel en dan is het koopjesjacht waar er eens echt geinvesteerd gaat worden en niet alleen die loze woorden van ene heer B. met z'n voorhoede van AZ
06-12-2009 21:05 door
Veel te zwaar bestraft door Blom. Was echt geen rood! Wat floot hij slecht hé! Eindelijk weer een beetje sfeer in de goffert vandaag
06-12-2009 21:06 door
Was Worm trouwens niet geschorst door 2xgeel bij Jong Nec? I
06-12-2009 21:16 door
Nee, die radomski.. laat altijd z'n man lopen! Laat m lekker gaan zaalvoetballen. Straks is basje weer terug, kan ie opzouten
06-12-2009 21:29 door
hehe, eindelijk weer eens het NEC wat ik gewend was! Het NEC waar ik zoveel van hou! Vol met strijd, sfeer en pech in de laatste minuten! fantastische wedstrijd, alleen heel zonde dat vleminckx (die fantastisch speelde) onterecht een rode kaart kreeg! oke het was een soort van natrappen, maar heel voorzichtig omdat hij probeerde de bal nog te pakken. Geel had gekund, maar rood sloeg alles!The finger
maargoed, niks aan te doen want Blom wist de uitslag al!I .
Ik hoop dat de KNVB onze superblelg vrijpleit, al ga ik uit van niet... Volgende week weer net zo erop klappen, dan kunnen we ajakkes makkelijk pakken! Dan die geelswerten vermorzelen in eigen huus, vervolgens ronaldinho halen in de winterstop, en we krijgen een gouden toekomst, met onze nieuwe trainer en tovenaar Wiljan Vloet
Forza NECSjaal
06-12-2009 21:30 door
Jammer dat we geen puntje hebben gepakt had t wel verdiend gevonden!
Volgende week t.Voorde maar eens in de basis zetten
Hopen maar op een stuntje volgende week in de arena Sjaal
Puntje zou ik al voor tekenen en die week erop met een nulletje of 3 winnen van viestas en dan nog zorgen voor een ronde verder in de beker !Sjaal
06-12-2009 21:52 door
Goede wedstrijd, maar bij een stand van 3-3 had ik op meer gehoopt.
Gewoon te dom van Saïdi om die bal niet op erton te leggenSad
06-12-2009 22:03 door
Ik vond Youssef juist weer een keer goed spelen sinds weken.
Gretig, Fel , Goede passing.
Maar ja iedereen heeft goed gespeeld.
Wat is die Saidi toch een leuke voetballer om naar te kijken hij verprutst hem eerst knullig maar dan beetje inzet en hij heeft hem zo weer om vervolgens een op een met boschker te staan.
Ben benieuwd hoe de voorhoede er volgende uitziet
Misschien : Saidi- Fejzullahu- El kabir/ worm/ Ten voorde
06-12-2009 22:04 door
Een domme actie van Vleminckx, optimaal uitgenut door Twente. Blom ziet volgens mij in eerste instantie geen 'zware' overtreding (dan fluit hij wel direct namelijk!) en laat zich vervolgens als een klein kind door het theater van Douglas beinvloeden. Perez speelt het handig mee door de bal over de lijn te tikken om 'verzorging' mogelijk te maken. Knap staaltje (geslaagd) naaiwerk van de heren. Of ben ik de enige die dat zo ziet? Kijk de beelden maar en let speciefiek op de reactie van Blom. Let ook op de reactie van Douglas (herhaling) nadat hij geraakt wordt. Geen enkele reactie. Pas in 2e instantie gaat hij liggen.
http://www.youtube.com/watch?v=HGql4nd61PA
Hiervan kan Vleminckx leren. Niet meer doen, want een slimme tegenstander maakt hier genadeloos gebruik van. Verder keurige pot van NEC. Brachten veel meer dan ik op had durven hopen.
06-12-2009 22:07 door
"speciefiek" Confused Frusty
06-12-2009 22:13 door
Volgens mij had Blom het helemaal niet gezien. Dat kun je op de beelden goed zien. Ik neem aan de grens of de vierde official..... Want zonder om te kijken grijpt hij daarna alsnog naar zijn borstzak voor The finger
06-12-2009 22:28 door
Fantastische pot om naar te kijken. Bloed zweet en tranen. Hiervoor komen wij naar de Goffert. Jammer dat we er geen punten aan overhouden.. maar van dit soort wedstrijden wil ik er wel meer zien!Sjaal
06-12-2009 22:39 door
Leuke wedstrijd om naar te kijken vandaag. Veel passie gezien bij NEC, en zeker aanvallend een goede wedstrijd. Vooral Goossens, Vlemincx en Saïdi vielen me (weer) positief op.

2 aanmerkingspuntjes
1) Wat is de verdediging van NEC in 's Hemelsnaam aan het doen af en toe. Vorige week 3 doelpunten tegen, vandaag weer af en toe compleet vrijstaande spelers achterin, er wordt gewoonweg slordig verdedigd en daardoor verlies je puntjes
2) Vlemincx wat ben je toch een ezel. Natrappen is iets wat e-jeugd mag doen maar een professionele voetballer niet. Ik hoop dat hij zijn excuses aan de supporters zal maken voor deze domme actie waardoor NEC de grip op de wedstrijd verloor!
06-12-2009 23:38 door
Tja dat natrappen wordt wel erg strak gehanteerd. Ik geloof dat ie hem nog geen eens raakte. Als je dan bedenkt dat voor een grote overtreding slechts een vrije trap wordt gegeven is deze regel omstreden. Die vrije trap waardoor die 1-1 viel was ook al omstreden. Over regeltjes gesproken. Kan me nog herinneren dat Babos geel kreeg (als aanvoerder) omdat ie verhaal ging halen. Keepers mogen dat niet meer en krijgen dus direct geel ongeacht of ze aanvoerder zijn of niet. Daarna nog vaak gezien bij andere keepers die geen geel kregen. Tja, natuurlijk kwam ook Twente voorbij en geen RKC. Lullige is dat we hem nu ook kwijt zijn tegen Ajax.
06-12-2009 23:47 door
Is gvd de zoveelste tegendoelpunt is in de laatste 5 minuten je wordt er gek van. Weer een dekkingsfout. Eerste helft ook 3 doelpunten gewoon weg gegeven. Leuk dat Twente je nog 2x laat scoren maar hoe wij doelpunten weg geven is ongeloofelijk. Rode kaart is dom maar moet zien of hier wel een schorsing uit voort komt....hij had helemaal de intentie niet om te schoppen en raakt hem ook amper... volgens mij wordt die kaart gewoon kwijt gescholden.
07-12-2009 00:00 door
Ik heb ook nog nooit gezien dat een scheids rood intrekt en er een gele kaart van tovert, helaas voor Bjorn......Huilend Huilend (en als de scheids het niet gezien heeft, gaat tie naar de grensrechter)
07-12-2009 00:13 door
PS: De wedstrijd was om te smullen, net als DE ERWTENSOEP!!!! Chapeau Mr Dug Out (dat mag ook wel eens gezegd worden.....)Thumbs up Thumbs up Sjaal Big grin
07-12-2009 00:26 door
Scheidsrechters zijn niet meer zoals vroeger Huilend

Denk dat blom het zichzelf aan zou rekenen als de nummer 1 van de competitie punten verspild en fluit zo in het voordeel van Twente,

En qua vleminckx betreft, het was gewoon niet slim om nog een been uit te steken, maar rood voor natrappen?? Confused
Schandalig van Blom!!!The finger
En dan ook nog lopen zeuren over de spreekkoren, nah dat roept die zelf over zich heen volgens Let op
07-12-2009 01:08 door
Met wat gerichte aankopen kunnen wenog heel wat moois verwachten hoor ik zie weer voetbal alleen is het niet evenwichtig genoeg met name het middeveld komt tekort er staat tevel pressie op de verdediging steeds en dat moet eruit er moet inderdaad iemand komen die met het mes tussen de tanden speelt zoals Vloet ook zelf zegt... het is aan de technische staf om goed rond te kijken voor versterking nu Boekhoorn heeft aangegeven iets te willen doen in de winterstop.. nou verras ons maar eens een keer goed dan ... en de komende wedstijden voor die winterstop gaan 4 punten opleveren.....Sjaal
07-12-2009 01:11 door
Vond Babos vandaag trouwens ijzersterk ... dat mag ook weleens gezegt worden ..Thumbs up
07-12-2009 08:58 door
jmmr jmmr jmmr, heb vandaag een strijden n.e.c. gezien en gezien de wedstijd vind ik toch wel dat n.e.c. te kort is gedaan ze hadden op zijn minst 1 punt verdiend en vind het een domme actie van die belg want anders hadden we mss wel 3 punten gewonnen vandaag heb echt zitten genieten van deze wedstijd en als ze met deze inzet blijven voetballen komen de punten van zelf denk zelf dat dat op 20cec. gaat gebeuren tegen die rijnjankers.
07-12-2009 10:02 door
Babos ijzersterk???? Babos speelde een draak van een 1e helft. Alles wat op doel kwam giing erin. Vrije trap kon hij niks aan doen. 2e en 3e doelpunt moet hij gewoon pakken. Dat schot van Stoc komt van 30 meter.....
2e helft was fantastisch gekeept. Eindelijk betrouwbaar.
07-12-2009 10:29 door
@Hilversum FC
Ligt Hilversum niet dicht bij Amsterdam? Wellicht dat je beter daar kan gaan kijken. Daar gaat nooit wat fout...
Kom op, we hebben een mooie pot gezien. Natuurlijk met foutjes en een ietwat teleurstellend resultaat. Maar met voetbal zoals voetbal gespeeld moet worden. Met passie en hartstocht. Ophouden met nuilen en op naar Amsterdam!
07-12-2009 10:42 door
goed gespeeld mannen eindelijk weer een strijdvardig NEC gezien .
ook dank en snelle reactie van 4e official dat hij in 3 sec kan zien dat het natrappen was want als je beelden goed bekijkt vond de blonde socrates (meneer blom)het niet eens een overtreding en dat tikje zal ook wel niet zo erg geweest zijn want op de beelden kon je ook duidelijk dat het niet eens pijn deed en als je dan de bal niet meer kan halen gaan liggen zeer zwak .
07-12-2009 11:05 door
Leo......wie heeft het er over dat ik NEC slecht vond spelen?? Wie zegt dat ik het geen leuke wedstrijd vond.
Ik geef alleen mijn mening over Babos.....? Maar lezen is voor jou blijkbaar moeilijk dus hup....naar Hans Anders!
07-12-2009 12:34 door
Rode kaart: zwaar maar volgens de regels gewoon terecht. Wat een oliedomme actie.
Ik had het met Vleminckx nog graag gezien de tweede helft.
Douglas en Perez speelden het inderdaad professioneel maar dat kun en mag je ze niet verwijten. De fout ligt bij Bjorn.
Wat anders: Zodra Perez een gele kaart krijgt zo vroeg in de wedstrijd dan ga je hem opzoeken, iriteren, kleine tikjes. Je laat hem in ieder geval niet met rust, maar je zorgt er voor dat ie ook eens over de schreef gaat. Zo'n speler is het nl wel. NEC is daar echt nog niet slim genoeg voor en dat is jammer.

Ik ben echter TROTS het stadion uitgegaan! Ondanks het enorme klasseverschil bleven we in de wedstrijd, op basis van beleving en inzet (en wat slaperij van Twente).
Die kleine tuinkabouter heeft echt een goede wedstrijd gespeeld en won verrassend veel duels tegen die sterke verdedigers. Hij had echter wel op Erton moeten afspelen, dan waren we nog op voorsprong gekomen ook.

Kortom: Hulde aan de mannen en aan Vloet want die heeft er weer beleving in gekregen. Niemand verzaakte (al was Erton wel weer zeer slecht).

Op naar Ajax en dan met Ricky tegen Arnhem
07-12-2009 12:45 door
Het was op zich wel een beetje dom van Vleminckx, maare Stoch had ook best rood kunnen krijgen voor die overtreding op Burgzorg... En had Perez niet zijn 2de geel moeten krijgen voor commentaar op de leiding?
Al met al leuke pot om te kijken, alleen jammer van het resultaat!
07-12-2009 13:01 door
Toch nog even.

Die goal van Nkufo. Babos komt nooit zijn goal uit. Waarom nu wel. De eerste helft was ie sowieso onzeker. De 2e goed hersteld.

Zomer laat toch Ruiz voor zich komen in de laatste minuut. eeuwig zonde.
07-12-2009 14:36 door
Eerste helft zwak, heel veel fouten. Een scherp en geconcentreerd Twente was na de 1-3 waarschijnlijk moeiteloos uitgelopen naar 1-4, 1-5. Niettemin goed gestreden en veerkracht getoond.

De kapitale fout dit seizoen is natuurlijk dat je Gert Jan Verbeek hebt laten lopen en Lodeweges hebt aangesteld. Maar goed dat is nu eenmaal gebeurt, nu maar hopen dat we die fout nog te boven komen.
07-12-2009 15:14 door
Ik had erg weinig vertrouwen in Vloet, omdat hij zijn voorgaande ploegen nogal negatief speelden. Nu zit er echter weer zoveel strijdlust en passie in het team, dat mijn mening behoorlijk is gedraaid. Het voetbal is niet goed, maar de selectie is ook niet supersterk. Wil je echter punten pakken als je onderaan staat, moet je strijden voor elke meter en dat gebeurt nu weer.
Jammer en stom van Vlemincx. Zwaar gestrafd misschien, maar wel volgens het boekje. Ik hoop dat hij er tegen de Rijnjankers weer bij is.
07-12-2009 15:35 door
en weer was van de eijden betrokken bij die goal van Ruiz, als van de eijden had gestap dan stond die Ruiz
buiten spel, daarom ging zomer ook stappen om die Ruiz buiten spel te zetten..
als die van de eijden de hele wed. had gespeelt dan hadden we cker verloren,
07-12-2009 15:46 door
Schorsing voorstel van 4 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk dus geen vlem tegen vitesses ! Hij wilde zeker vroeger kerstvakantie. wat een slechte actie zeg was duiselijk proberen na te trappen
07-12-2009 18:34 door
Terecht dat Rens wissel stond, wat speelde hij belabberd de laatste weken.
07-12-2009 21:27 door
Babos= 7,5
Burgzorg= 6
Potje= 7
Zomer= 7
El-ak= 7,5
Radomski= 5,5
Davids= 8,5
Goosens= 8
Erton= 7
Vlem= tot aan de rode kaart een 7,5
saidi= 8

Wat werd er nou naar Blom gezongen?
07-12-2009 22:27 door
,,Blom weet de uitslag al,, werd hem toegezongen, en Ruiz (of hoe die knakker ook mag heten) wachtte keurig tot de laatste minuut om zn kunstje te doen........Huilend
10-12-2009 12:38 door
hey jacksen, ik weet niet wat jij stappen vind, maar zomer laat Ruiz uit zijn rug weglopen. Wel makkelijke om altijd 1 zondebok te zoeken of niet? Kijk maar eens wat vaker naar andere spelers. Onze linksback El-ak laat ook heel vaak zijn man lopen of dekt op 10 meter. En zo kan ik er nog een paar noemen. En terecht rood voor bjorn, moet ie maar niet natrappen.

"NEC niet de enige Rood-Groen-Zwarte Arbeidersclub is in Nederland?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen