Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 86
Zo zagen wij het: PSV - NEC
vrij. 22 januari 2010 

Bij een uitwedstrijd tegen een club als PSV is het altijd even het juiste moment afwachten om je tijd in een onmogelijk hoog uitvak met slechte zit en slecht zicht beter te gaan besteden en alvast te beginnen met het verslag voor op de site. Vandaag was het na de 2-0 van Toivonen daarvoor de hoogste tijd.

Sprankje hoop

Tot dan mochten de twee bussies in het gehalveerde uitvak MMA (Meld misdaad anoniem?) zich vastklampen aan het feit dat PSV in de eerste helft had verzuimd een stevige basis voor een monsterscore te leggen. Deels was dat te danken aan onze Hongaar op goal, die onmogelijke ballen eruit hield, maar weer geen antwoord had op een ogenschijnlijk houdbare kopbal van de wandelende Andrelonreclame op het Eindhovense middenveld. Niet dat NEC niks deed, zeker niet. Saidi en Sarpong pingelden er lustig op los en mochten ook nog wel een eind komen, maar konden niet de indruk wegnemen dat het allemaal met nadrukkelijk goedvinden van de Eindhovenaren gebeurde.

Onterechte penalty, mislukte buitenspelval, goed gemikte corner?

Niettemin is een marge van één goal altijd maar een marge van één goal die met een verdwaalde knal van afstand, een schandalig onterechte penalty of goed vallende corner teniet kan worden gedaan. Veel meer zit er in het Philipsstadion meestal sowieso niet in. Deze avond draaide het echter gewoon uit op een standaard bezoekje aan een grote club. Er viel een tweede goal en de wedstrijd was gespeeld. Het uitvak ging zich maar bezig houden met andere dingen, in dit geval wat pukkelige pubers in het voor thuispubliek vrijgekomen linkergedeelte van het uitvak, die het nodig vonden om de 80 man die de ontberingen van de zoveelste onnodige buscombi hadden getrotseerd, voor Ajax-publiek uit te maken, maar niet door hadden dat de rest van het stadion al twintig minuten voor tijd op huis aanging, en en passant scoorde PSV uiteraard nog de 3-0. Lazovic stelde zich nog even aan, zodat ook op dat gebied de wedstrijd aan het sjabloon voldeed, en zonder een seconde blessuretijd bij te tellen verloste Wegereef niet alleen ons, maar eigenlijk iedereen uit zijn lijden.

Tijdens of toch al van tevoren getikt?

En zo voldeed de avond volledig aan de verwachtingen. De grootste verrassing zat 'm eigenlijk in de staart. Want kennelijk hadden de autoriteiten ook door dat de avond als de spreekwoordelijke nachtkaars uit zou gaan; we mochten zonder enig oponthoud doorlopen naar de bussen. Zielsgelukkig met deze ongewone vrijheid en luxe stapten we in de klaarstaande busjes. PSV-uit, bijna volledig voorspelbaar. Wat de lezer natuurlijk in onzekerheid achterlaat: is dit verslag echt pas tijdens de wedstrijd getikt of was het toch vooraf al klaar?

Thomas

 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

22-01-2010 23:11 door
jammerSad
woensdag MOET er gewonnen worden in Amsterdam!!!!!
KOMOP NEC!!!Sjaal Sjaal
22-01-2010 23:38 door
Psv uit altijd lastig. Nee het was niet zo´n beste wedstrijd als ik gehoopt had. Toch meer van verwacht. maar woensdag gaan we het hopenlijk rechtzetten.

Carlos kunnen eens kijken voor een betere rechtsbuiten. Erton komt veel tekort voor dit niveau. We missen daar een heleboel stootkracht. Misschien is Bakircioglu wel wat.
In ieder geval nog iets erbij zou zeer welkom zijn.
22-01-2010 23:59 door
Ik had niet veel verwacht van NEC vandaag, maar waarom steeds zo verdedigend ingesteld voetballen, we moeten na voren spelen en niet na achteren, doelpunten maken en punten pakken, dit was vandaag gewoon laf voetbal.
23-01-2010 00:36 door
ik vind sarpon wel zeker een aanwint voor nec en dat we verloren hebben tegen psv is geen schaamte we spelen al beter dan vor de winterstop vind ik we komen er wel de volgende 2 thuiswedstrijden die moeten we winnen dan zijn we al een stuk verder
23-01-2010 09:17 door
Dat we van PSV verlies mag geen schande genoemd worden. Waar ik echter wel van baal is de "don't hurt me" instelling van onze ploeg.
Vloet zegt het netjes: we hebben te tam gespeeld. Ik vind het schandalig dat we ons van te voren neerleggen bij een nederlaag.Thumbs down Thumbs down Thumbs down
23-01-2010 09:32 door
De tijden dat wij de topploegen serieus partij kunnen geven zijn voorbij. Verder moet je in een weekend als dit eiegenlijk alleen hopen de concurrentie ook punten verspeeld.

Klagen over verdedigend voetbal heeft ook niet veel zin. Dat is een beetje inherent aan de trainer Vloet en met deze verdediging op hoge leeftijd (ook wellenverg is niet de snelste) is ver van je goal spelen gewoon zelfmoord.
23-01-2010 09:38 door
Kan heel misschien iemand mij op deze aardbol vertellen wat Erton in vredsnaam bij ons doet?? Wie is er in vredesnaam verantwoordelijk voor het feit dat die jongen nu bij ons speelt en wat is nou werkelijk de reden dat hij ook nog eens weekelijks in de basis staat. Ik begrijp er werkelijk geen ruk van. Die jongen kan bij ons in de 4e klasse nog niet eens mee. Ik zweer het!!
23-01-2010 09:59 door
Tegen 6 PSV érs winnen zo nog niet..............
In en in triest, we kunnen dit soort wedstrijden beter per e-mail afdoen............
Woensdag winnen in Amsterdam ?, laat me niet lachen !!
Laten we maar zorgen dat we in de ere divisie blijven dat is veel belangrijker dan die beker.
23-01-2010 10:17 door
nec was onmatig , psv was gewoon te sterk, maar tegen ajax zal anders gevoetbald moeten worden, meer inzet en feller, kom nec het kan beterOff topic Off topic
23-01-2010 10:55 door
Ben gisteren geweest en zat vlak achter dug out van NEC. Heb een paar jongens nog na afloop gesproken in spelershome. Ze zeiden allemaal dat ze psv vandaag pijn konden doen daar ben ik het mee eens het veldspel van nec was op zicht best goed het verschil was het middenveld van psv. Ik snap niet dat nec niet op zoek is naar een echt nr 10 want sarpong kwam daar echt te kort.
23-01-2010 10:58 door
Tja, en als je Erton niet opsteld komt worm erin. Die is ook veeeeel beter Frusty
We komen gewoon kwaliteit tekort..
Vorig jaar had psv 1 punt in beide wedstrijden tegen nec, nu 6. Ook de plaats op de ranglijst zegt veel...
Wat ik ook mis is een beetje strijdlust.... wat vloet zegt "tam" is nogal zwak uitgedrukt...
Fel erop zitten.... als we dan verliezen dan kan ik er nog mee leven...
23-01-2010 11:21 door
psv is te sterk voor ons matige nec in amerterdam zie ik nec ook niet winnen
23-01-2010 13:46 door
vergeet niet: we speelden tegen het sterkste team van Nederland. Dus deze nederlaag moet je incalculeren. En als je met een scherp oog kijkt, zie je dat er toch een team komt te staan. Tegen Ajax zonder Suarez, niet kansloos en daarna volgt een rijtje clubs waartegen nu punten gepakt moeten worden. De komende maand kunnen we ons al veilig spelen en misschien nog iets verder naar boven kijken.
23-01-2010 14:08 door
@ Ruben een nederlaag incalculeren voor een club die zegt ambitie`s te hebben ? klinkt nogal tegenstrijdig vind je niet...het is gewoon onbegrijpelijk dat er niets bijkomt en dat blijf ik zeggen we komen tekort , nu nog steeds zie je dat er weinig kwaliteit is...en ik begin me ook te ergeren aan onze te dure Belg ..die loopt maar te knikkebollen en te tieren ik vind het zolangzamerhand een aanfluiting aan het worden die Vleminckx .. NEC zou er echt verstandig aan doen er nog eens over te praten om toch nog wat te halen want ik denk dat wanneer je tegenslagen krijgt in de vorm van Blessures je het zelfde probleem weer krijgt...en ik vind het nou niet echt zoveel beter als voor de periode vloet hoor... die van Eijden al helemaal die kwam erin en toen zei ik al die maakt nog wel een ketser en jawal hoor hij staat totaal verkeer bij die 3-0 van amrabat...er is nog een hoop te doen bij NEC... en wie denkt dat we gaan winnen van Ajax zeg ik droom maar lekker verder ook ajax zal geen kind hebben aan NEC zeg ik je ... we komen gewoon kwaliteit tekort dat is geen gelul maar een feit.
23-01-2010 14:10 door
@ cowboy Volgens mij heb jij niet gekeken gisteren,Sarpong was de enigste die het psv lastig maakte.Vind hem het best wel goed doen op die positie,het meerendeel wat erom heen loopt of invalt is knudde.En trouwens nog wat we zitten wel te zeiken op van Eijden met zijn wekelijkse foutjes,Zomer kan er de laatste tijd ook wat van.En het is toch gewoon super treurig dat Pothuizen nog steeds de kar moet trekken.En hebben ze over ervaring achterin,heb je die goals gezien nivo kleuterklas.Nee ze zijn compleet de weg kwijt,onze technische leiding met Aalbers voorop.The finger
23-01-2010 14:15 door
En over Erton moeten we concluderen dat hj veel te traag is en doet af en toe dingen waar je van denkt gaat dat wel goed ...speelt slordig haast treurig komt ook nog tekort vind ik, en sarpong is een leuke voetballer maar niet voor op de 10 positie... Investeerders sta op en hellp de club verdorie..en aalbers en betsuur kom eens dichter tot die investeerders, zonder die mannen hoef je het niet te hebben over Ambitie...
NEC is aan het gokken op lijfsbehoud op deze manier...ik zeg dat als er niets bijkomt je voorlopig degradatievoetbal speelt en dat dat wel eens zuur kan eindigen ...
23-01-2010 14:47 door
Als bij nec schone en goossens er weer bij zijn heb je een uitstekend middenveld en een aanval met sarpong,vleminckx en saidi is ook niet mis. Wellenberg speelt ook uitstekend de laatste tijd en centraal achterin heb je met van eijden, nuytinck, zomer en pothuizen 4 goede opties. Als na dit seizoen otten ook weer fit is zie ik die jongen ook weer meedoen voor een basisplaats.
Zo'n slecht team heeft nec niet, sterker nog, een fit nec wordt normaliter naar mijn mening zeker 9e.
Ze moeten alleen opzoek naar een meer bewegelijke spits voor uitwedstrijden en een linksback voor volgend seizoen.
23-01-2010 14:57 door
Misschien dat Erton verhuurd kan worden. Maar het is zo februari. Ben benieuwd wie er mag vertrekken.
23-01-2010 16:18 door
@dirk
Ja, een fit NEC.............daar droom ik ook van, maar ik ben bang dat tegen de tijd dat o.a. Schone en Goossens weer fit zijn het al te laat is .....
Vlak de concurrentie ook niet uit, die roepen ook allemaal dat hun eerstvolgende wedstrijden'
cruciaal zijn !
23-01-2010 18:13 door
maar ook als we schone niet hebben heeft nec nog gewoon een kwalitatief beter elftal dan rkc, ado en willem ii. Goossens is er over 2 weken al weer bij, en dan heb je gewoon een team dat in de middemoot mee kan draaien. Het zal zonder schone inderdaad niet zo zijn dat we voor de play-offs kunnen gaan spelen, daar is hij te belangrijk voor, maar mensen moeten nu niet moord en brand gaan schreeuwen voor nieuwe spelers. Dat wilde ik er alleen mee zeggen.

wel vindt ik het jammer dat nu goossens en schone er niet zijn er geen jongens uit de jeugd zijn opgevallen in het eerste. nou, in negatieve zin dan. Als worm, el kabir en tshibamba de pronkstukken zijn van onze jeugdopleiding, dan gaan we in de toekomst toch een probleem krijgen. In tijde van crisis moet je het toch voor een groot deel van je jeugd hebben.
23-01-2010 23:06 door
NEC is echt goed bezigBig grin wordt europees voetbal dit jaar, lang leve Wiljan vloetBig grin
24-01-2010 09:53 door
@dirk
kwalitatief beter dan Willem II, ADO, RKC ? Misschien op papier ja, maar het komt er gewoon niet uit.
Ik vond gisteren Willem II en zelfs RKC veel beter en agressiever voetballen dan NEC.
En waar ik ook zo onderhand de buik vol van heb, is iedere week weer te moeten horen ""we hebben niet gebracht wat we moesten brengen"" Weten ze dat na 19 wedstrijden nog niet ?
Ik zie het misschien te donker, maar we hebben nog minstens 18 punten nodig en zie niet direct waar we
die moeten halen.
24-01-2010 10:48 door
NEC zit straks wel met onze Vleminckx in de maag. Hij heeft nog steeds geen indruk kunnen maken. De meeste clubs kunnen hem niet betalen ( moet minimaal 2 miljoen kosten ). En clubs die hem wel kunnen betalen daar is hij lang niet goed genoeg voor. Een spits voor zoveel geld moet ook zelf kansen creeren. Dat heb ik hem nog niet zien doen. Hij heeft geen 1 keer de laatste weken op doel geschoten. Alleen een paar tame kopballetjes. Succes NEC ermee!Frusty
24-01-2010 11:12 door
HOE ZIT HET MET DE PROEFSPELERS?
24-01-2010 11:42 door
@ piet
dan zijn wij het niet eens over de kwaliteiten van willem ii, ado en rkc in vergelijking met die van nec.
24-01-2010 11:46 door
@SANCHEZ
Vleminckx is gewoon typisch een voetballer voor in de zestien, dus voor een ploeg die dominant voetbal speelt. En dat kan nec gewoon niet tegen minimaal de helft van de competitie, en dan heb je niks aan hem.
Dan vindt ik 1,8 miljoen wel heel veel voor zo'n beperkte voetballer.
Had je nooit meer dan 6 ton voor moeten geven.
24-01-2010 13:33 door
woensdag ALLES geven tegen Ajakkes!! dat is onze enige kans op europees voetbal, en daar motten we vol voor gaan!!! FORZA Sjaal
24-01-2010 14:21 door
Bjorn is een prima spits voor NEC. Je moet hem wel goed gebruiken, zorg maar eens dat hij in scoringspositie in balbezit komt. Het klinkt simpel, maar volgens mij zou Van Basten in zijn goede jaren in dit team niet uit de verf komen. Veel te weinig bespeelbare ballen. Je zou maar een hele wedstrijd naast Erton moeten spelen en dan op een goede bal moeten hopen....

Woensdag zal lastig worden. Eerstvolgende wedstrijd tegen Sparta, die zal net effe belangrijker worden. Dan graag 200% er op kletsen dus
Thumbs up
24-01-2010 16:51 door
@dirk
dat mag natuurlijk dirk, maar ik zie het niet op het veld !!!!

24-01-2010 16:55 door
woensdag alles geven tegen Ajax om met 1-0 of 2-1 te verliezen ?
Laten we de energie maar bewaren voor de wedstrijd tegen Sparta !!!
24-01-2010 20:19 door
Nog 6 dagen om Jonathan Reis vast te leggen die zojuist zijn ontslag heeft gekregen bij PSVBig grin
24-01-2010 22:25 door
NEC had in Spanje de aandacht gelegd op het verdedigen. Well ik vond die goals er erg knullig uitzien weer. Het leken wel lego poppetjes. Zo statisch. De eerste goal had Babos moeten hebben. Eventjes niet scherp genoeg en slecht gedekt. De tweede leek wel comedy capers en ja bij de derde liepen ze er gewoon doorheen. Ik mis ook veel bewegelijkheid. O ja bij die derde goal liep V/d Eijden geloof ik achter Amrabat aan ipv hij op de tenen stond bij Amrabat. Als we zo gaan voetballen in de Arena dan ben je kansloos. Er moet veel meer bewogen worden ook naar voren toe. Spaanse peper in die billen graag!
25-01-2010 11:20 door
Het bestuur in een notedop : veel woorden weinig daden, dat gaat de club echt schaden.The finger

"Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen