Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 85
Zo zagen wij het: Ajax - NEC
don. 28 januari 2010 

Ik neem aan dat NEC vandaag navraag gaat doen bij de KNVB. Want gisteren is pijnlijk duidelijk geworden dat er nieuwe richtlijnen zijn met betrekking tot de snelheid waarmee vrije trappen en ingooien genomen dienen te worden, waarvan onze spelers volstrekt niet op de hoogte bleken. Het komt nogal nauw volgens die nieuwe regels, want een fractie te snel en je krijgt geel (Heubach, Pothuizen) of een paar tellen te laat en je kan de inworp aan de tegenstander laten (Zomer) of komt er ook met geel vanaf (Babos). Overigens zijn ook de regels voor hands anders dan ik en waarschijnlijk ook de spelers van NEC gedacht hadden. Raak je bal met slechts één hand, dan staat daar in principe geen sanctie op (Ajax spelers) tenzij je al een gele kaart had, dan mag je gelijk vertrekken. Hands met beide handen, het ouderwetse vangen dus, is overigens geen probleem. Gewoon bal neerleggen en weglopen.

Het spijt me, maar anders dan met cynisme kan ik me niet uitlaten over de wedstrijd van gisteravond die volledig in het teken stond van de hemeltergende inconsequentie van de heer Liesveld. En dat opvallend genoeg slechts een paar dagen nadat Advocaat zich beklaagde dat zijn ploeg zoveel harder bestraft werd dan Ajax. Toeval of structureel? Te denken geeft het ook dat de KNVB een scheidrechter aanstelt voor deze wedstrijd die twee ronden eerder (Dordrecht-Ajax) zich nog de woede van de Amsterdammers op de hals heeft gehaald door warrig fluiten. Het is niet meer dan menselijk dat je dat liever geen tweede keer hebt en dus had de bond hem moeten beschermen.

Waar de scheidsrechter zijn uiterste best deed het Ajax zo aangenaam mogelijk te maken, daar kan dat het Ajax publiek eigenlijk niks schelen. De Arena was angstaanjagend leeg gisteren en zonder de stuntprijzen waarmee hordes kinderen naar binnen werden gelokt was pijnlijk duidelijk geworden dat niet meer dan een handjevol van de vaste ‘supporters’ interesse toonde in het bereiken van de halve finale. Vak 410 was uiteraard wel van de partij, die zijn er altijd en zingen, onder aanvoering van een echte megafoon, ook altijd. Dat er een wedstrijd gespeeld wordt doet nauwelijks ter zake, enige interactie is er verder niet. Het vak lijkt een onderdeel van het decor van de Arena geworden, het zou me niet eens verbazen als ze bij een gemiddeld concert van de Toppers of U2 er ook zitten en door een megafoon bleren dat ze superjoden zijn.

Verder was de tweede ring alleen gevuld met een prettig vol uitvak. De kortingsactie van de supportersverenigingen wierp zijn vruchten af, want zo’n 600 supporters namen de moeite de aftrap op het kindertijdstip van 18.30 uur te halen. Na Groningen dus wederom een mooi uitvak, laten we hopen dat een traditie geboren is en we ook volgende jaren onze club massaal steunen in het bekertoernooi. Ik zat zelf op de eerste ring lange zijde en ook daar zaten, verstopt tussen alle kinderen, nog redelijk wat lotgenoten.

Over de wedstrijd zelf kunnen we, zonder nog veel verder op de scheids in te gaan, vrij kort zijn. NEC speelde niet best en mocht zich gelukkig prijzen dat het bij de gelijkmaker van Vleminckx niet al op een onoverbrugbare achterstand stond. Van Eijden zette de wedstrijd helemaal op zijn kop, waardoor een stunt mogelijk leek. De manier waarop de twee goals vervolgens werden weggegeven geeft te denken want zelfs in ondertalsituaties moet dat beter neergezet kunnen worden. Sarpong was een sterke schakel en ook Vleminckx was in zijn eentje meer dan lastig voor de verdediging van de thuisploeg, maar teveel spelers konden gisteren niet mee, met Heubach en Radomski als negatieve uitschieters.

Het was goed om te zien dat er (wederom) geknokt werd voor elke meter, maar kwalitatief houdt het niet over. Het is te hopen dat de spirit in het elftal blijft, want anders kan het nog een lang seizoen worden. Aan de andere kant kan de wereld er over een week ook weer heel anders uitzien, want met Sparta en Willem II volgen nu twee cruciale thuiswedstrijden tegen tegenstanders die te verslaan zijn en gezien de ranglijst ook verslagen moeten worden. Laten we hopen dat de KNVB Liesveld voor één van beide potten naar de Goffert stuurt. De man heeft wat goed te maken.

Pol


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

28-01-2010 14:08 door
Ajax-NEC 12-9
28-01-2010 14:11 door
Heb jij nog ergens €7500,- liggen dan? Wat een drama die man!
28-01-2010 14:16 door
Ik heb vandaag navraag gedaan bij de KNVB. Ben benieuwd naar hun reactie.
Die Liesveld was echt Huilend gisteren
28-01-2010 14:20 door
KNVB moet zich schamen met zo,n scheidsrechter , of doet de man precies wat de KNVB wil, zijn daarom die "oortjes"zodat ze controle hebben wie de wedstrijd wint want Ajax- Feyenoord zou toch een welkome finale zijn denk aan inkomsten of heb ik het mis.
En heeft deze scheidsrechter ,eigenlijk mag je deze partijdige man niet zo noemen omdat je dan eerlijke scheidsrechters beledigd ook AZ zwaar benadeeld in de partij ook al tegen Ajax
Volgens mij zitten de bel chineezen in de Zeister bossen.
28-01-2010 15:09 door
Is het misschien niet de scheidsrechter maar de KNVB zelf die voor deze uitslag gezorgd hebben.????
Kan niet zo zijn dat deze man dit allemaal in zn eentje bedenkt. Daar is hij niet slim genoeg voor.
KNVB heeft liever clubs met een grote naam in de volgende ronde en NEC staat niet op dat lijstje.
Dit is wel een mooie meevaller voor de KNVB, zij zijn waarschijnlijk de grootste klant bij die bel chinezen.
Zaterdag allemaal zingen over dat KUT KNVB. dit mag echt niet. KNVB en Liesveld.The finger The finger
28-01-2010 15:53 door
Blijf nog steeds vinden dat die Burgzorg op rechtshalf moet staan. Van hem komt tenminste dreiging vanuit het middenveld.
28-01-2010 18:40 door
Ben ik met je eens aqua
Burgzorg of op rechtsmid in in 442 systeem of gewoon rechtsback in de normale 433
Burgzorg heeft echt veel dreiging en een sterke voorzet
28-01-2010 19:03 door
Ben het met bovenstaande heren eens. Erton heeft geen diepgang, mist het vertrouwen momenteel. Niets aan gevaar levert het op. Dan maar inderdaad Burgzorg als rechtshalf met diepgang. Toen hij speelde waren we opeens wel gevaarlijk.
28-01-2010 19:51 door
erton spits geloof me daar hoort ie hij schiet ze der wel in!!!!!!! saidi middeveld pristeraka burgzorg vlanke! sibum en davis(sarpong/goosen) midde
en verdeding heubach zomer pot en welle
28-01-2010 22:04 door
'Nederlander Weijl verruilt Liverpool voor Eredivisie'
Vincent Weijl komt de tweede seizoenshelft uit voor een club uit de Eredivisie. Het Engelse SkySports meldt dat Liverpool de jongeling graag in Nederland wil stallen voor een verhuurperiode.

Weijl staat tot medio 2011 onder contract bij de Engelse club maar kon daar vooralsnog niet doorbreken in het eerste elftal. De twintigjarige middenvelder verruilde in 2008 AZ voor Liverpool en werkt zijn duels tot op heden af in het beloftenelftal.

NEC ????
29-01-2010 11:50 door
Nec speelde niet best? Ben ik het eigenlijk niet mee eens, het ging best aardig had ik juist het idee. Vooral uit in De Arena.
29-01-2010 12:03 door
Koninklijke Nederlandse Vereniging voor BelchinezenFrusty
29-01-2010 12:29 door
Elke keer als ik er weer over nadenk, word ik weer boos. Dat een scheidsrechter geel geeft voor hands of overtredingen is niet erg. Dat is voetbal. Maar dat hij OVERDUIDELIJK maar 1 kant op kijkt, doet mij nog steeds pijn. Ik baal nog steeds 100000000000000%.
Ook ik snap niet dat die thuisfluiter dit weekend weer een wedstrijd mag fluiten. Jammer voor VVV dus, want dat wordt 2 rode kaarten voor ze.
Deze "heer" met fluit mogen ze terugzetten naar de Fjes! The finger

"NEC meer dan 10 speellocaties heeft gehad, voordat de Goffert de thuisbasis werd?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen