Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 140
Zo zagen wij het: NEC-ADO Den Haag
zon. 18 oktober 2009 

Soms is een cliché niet te vermijden: het was voor de club, staf en spelers een bewogen weekje toen scheidsrechter Van Egmond gisteren om half drie floot voor het begin van NEC-ADO Den Haag. De hartaanval die clubicoon Ronnie de Groot voor zijn kiezen kreeg, had de gemoederen sinds maandag aardig beziggehouden. Ook de jongens van Legio Noviomagum waren in de weer geweest om onze assistent-trainer middels enkele spandoeken te steunen. Helaas leverde de wedstrijd tegen de Hofstedelingen niet de door het grootste deel van onze bezoekers zo gewenste ‘drie punten voor bikkeltje’ op. Een slechte eerste helft en een bevlieging van Goossens zorgden voor het uiteindelijke puntje: 1-1.

Middelmaat troef

Na de blamage tegen Heracles en de gelijke spelen tegen Utrecht en Willem II was het spannend hoe NEC uit de ‘interlandstop’ zou komen. Zou het spel van de Nijmegen Eendracht Combinatie een opgaande lijn vertonen of zou NEC verdergaan op het niet al te hoogvliegende pad waar het zich op bevond? Tot onze grote spijt moeten we constateren dat eerder van het laatste dan van het eerste sprake was. Vooral in de eerste helft was het vaak bar en boos, maar ook in het tweede bedrijf was van geïnspireerd voetbal nauwelijks sprake. Aanvallend hebben onze jongens eerlijk gezegd weinig andere ideeën dan de lange bal naar Vleminckx, terwijl het ook verdedigend niet altijd al te solide is. De pijnlijke constatering is toch wel dat de schaars aanwezige individuele klasse in het team het zeer matige niveau van de rest voorlopig voldoende weet te maskeren om een echte crisis te voorkomen.

Babos, Goossens en Van der Lat

De eerste helft eindigde met een 0-1 stand. ADO kwam op voorsprong en hoewel ik de Hongaar hoog heb zitten kan ik niet ontkennen dat de kersverse ex-international Babos er voor de tweede keer in korte tijd behoorlijk naast tastte. Voorlopig houd ik het maar op toeval en incidenten, maar het is te hopen dat Gabor vanaf nu zijn goal weer netjes schoon houdt en zijn gebruikelijke missertjes op minder cruciale momenten gaat maken. Niet dat we onze sluitpost nu de schuld willen geven van de matige resultaten van de laatste weken. Op een enkel lichtpuntje na was het ook deze keer gewoon slecht. Toegegeven, Worm viel aardig in en Goossens bekroonde zijn basisplaats met een wereldgoal, maar zo langzamerhand begin ik me wel een beetje zorgen te maken over dit seizoen. We hadden nog geluk dat een zekere Ricky van den Bergh denkt dat hij bij vrije trappen meedoet aan het befaamde latje-schieten, want anders hadden we gewoon verloren. Het kwam de geboren Hagenees op een typische Haags ‘Ricky van de Lat’ te staan. En wij gniffelden wat en knepen in onze handjes. Winst had er overigens ook nog wel in gezeten, ware het niet dat El Kabir in de laatste minuut meende vanaf 30 meter een veelbelovende counter vakkundig om zeep te moeten helpen met een kansloze stift, die misschien op de spelcomputer telkens prachtig in de kruising verdwijnt.

History tends to repeat itself

Het is bijna te hopen dat Bikkeltje snel genoeg de t.v. thuis heeft uitgezet. De prestaties van onze club geven inmiddels wel enige aanleiding om te speculeren over de positie van Lodeweges. Niet eens zozeer omdat de stand op de ranglijst dramatisch is, maar wel omdat het voetballend gewoon nergens op lijkt. Tenzij er iets ingrijpend verandert in het spelbeeld, de langdurig geblesseerden veel eerder dan voorzien hun rentree maken of er in de winterstop flink gewapperd wordt met de lege knip zouden we nog wel eens aardig in de problemen kunnen komen. Mocht dat gebeuren en het vertrouwen in deze coach wat minder groot blijken dan in Mario Been, dan is onze gebruikelijke redder in de nood voorlopig in ieder geval niet beschikbaar… Maar goed, laten we hopen dat dit alles rijkelijk voorbarig blijkt, bij voorkeur te beginnen bij de vorige werkgever van Dwight!

Thomas
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

18-10-2009 21:49 door
gewoon een wanvertoning meer niet
18-10-2009 22:14 door
Alweer een dramatische vertoning gezien van NEC.
Er zit niet een spel of doel achter het spel van NEC.
Volgens mij kunnen ze echt niet het spel maken.
Radomski, ookal heb ik zo mijn naam vernoemd, speelt alle ballen teruguit, gaat niet ene keer een leuke actie van uit, altijd maar het makkelijkste wat er is, kaatsen naar de verdedigers/keeper.
Middenveld is altijd eigenlijk goed, Kivuvu speelde vandaag beetje ongelukkig, de andere afgelopen wedstrijden speelde hij enorm sterk met z'n grote lichaam.
Davids weer defensief zéér sterk, maar aanvallend onmachtig.
Goossens speelde goed, kan goede openingen maken met z'n goede linker over de breedte, maar ook in aanvallend opzicht is hij niet dé persoon die voor veranderingen kan zorgen.
Voorin waren Erton en Vleminckx onmachtig.
Björn moet alles alleen doen, er komen geen middenvelders onder de spits die op goal kunnen jassen, maar alleen maar teruguit, tikkiebreed.
We missen gewoon middenveldkwaliteit, die ze vooruit kunnen gebruiken.
Het wordt zonder Schöne en Sibum weer een drama seizoen, of er moet in de winterstop nog iets bij komen, maar we missen duidelijk aanvallende kwaliteiten.
Ik hoop dat Saïdi volgende week bij de wedstrijd selectie zit tegen PSV en dat hij morgen in en tegen Heerenveen een goede indruk achterlaat, zodat we weer een kersverse en goede aanvaller erbij hebben tegen de Eindhovenaren.
Come on EnieSee, zet je nu eens in voor EnieSee, bloed, zweet en tranen moet het zijn in Nijmegen en in de rest van Nederland. We moeten het hebben van strijdt, je moet echt gewoon potverdikemme 90 minuten gewoon strijdt kunnen leveren voor EnieSee, en niet als halve voetballers lopen voetballen in het veld, zonder de wil om te winnen.

Zo, fijne avond nog iedereen, en werkse morgen. Wink
18-10-2009 22:25 door
Zo zo radomski onze nieuwe hans kaay jr.Je overschat jezelf wel heel erg.We missen kwaliteit op het middenveld en dan roepen dat onze lapzwans Saidi tegen psv terug moet komen.Zal je even uit de droom halen ,DEZE JONGEN MAG NOOIT MEER MAAR DAN OOK NOOIT MEER IN DE GOFFERT SPELEN.Je schrijft wel erg veel zonder iets te melden .Laten we maar zeggen zoiets als wat er vanmiddag op het veld gebeurde .Maar laat duidelijk zijn dat er geen enkele reden mag zijn dat saidi moet terug komen .zou me dood schamen om fan te zijn van een club waar een N.S.B. er voetbalt Bah
18-10-2009 22:31 door
Staan we toch weer boven de rijnjankers, voor wat het waard is, natuurlijk.........Big grin
19-10-2009 07:14 door
Wil je dan roekeloos rond de middenmoot eindigen?
Iedere fanatieke NEC supporter wil dat NEC gewoon goed in het linkerrijtje eindigt.
Ik snap de frustratie van jou rondom Saïdi maar bekijk het van de positieve kant en sportieve kant, we hebben hem echt nodig voorin, want zoals het er nu naar uitziet hebben we over 5 wedstrijden misschien 4 of 5 goals gemaakt en met Saïdi worden dat er veel meer.
Ieder mens verdiend een 2e kans, wat Saïdi heeft gedaan vind ik ook ronduit schandalig, want gewoon je werk weigeren kan gewoon niet, maar nu is hij weer terug op de Goffert en bij NEC en moeten we hem gewoon weer van ouds af aan gaan steunen.
Ik wil jou gezicht wel eens zien als hij meedoet tegen PSV volgende week zondag.
Als hij dan 3x scoort en NEC met 4-0 PSV overklast, dan spreekt iedereen van, hèhè wat ben ik toch blij dat onze Saïdi weer terug is...
19-10-2009 07:16 door
Goossens!! Iemand met een schot en techniek..de rest.....pfffffff.
19-10-2009 07:34 door
het wordt steeds slechter, geen middenveld, kivuvu vershrikkelig, er moet vesterking komen
19-10-2009 08:30 door
tja, gisteren werd weer eens duidelijk dat Worm heel goed te gebruiken is op het middenveld achter de spIts. Waarom is dit niet eerder gedaan? Waarom hem zo vaak op de buitenpositie zetten. Als hij vanaf nu gewoon op het middenveld gezet wordt, kan het nog wel wat worden. Want daar zat het probleem tot gistermiddag 15.30 uur.Confused
19-10-2009 09:17 door
Vooral technisch valt het me tegen. Een bal goed aannemen, dat lijkt al te lastig voor een aantal spelers.
19-10-2009 09:32 door
het is echt heel erg het niveau op het moment,niet om aan te gluren zeg.
stel worm maar in plaats van kivuvu op,en haal saidi ondanks z n dwaze gedrag er maar snel weer bij.
hier koop je geen seizoenskaart voor,anderhalve goeie thuiswedstrijd gezien,de rest was amateur niveau.
2 goeie uitwedstrijden gezien,de rest van de uitwedstrijden waren matig tot zeer slecht.
voetballend gezien staat nec op dit moment,op de 16de/17de plaats,als ik gister sparta zag voetballen,die ballen zelfs beter dan dit nec,het is echt verschrikkelijk.
19-10-2009 11:08 door
De positie van Lodeweges staat m.i. nadrukkelijk -niet- onder druk. Het is heerlijk een rustige coach te hebben die positiviteit en vertrouwen uitstraalt en daarmee rust binnen en om de club creëert. Het risico bij Been was toch altijd dat het twee kanten op kon, maar dat gevoel heb ik bij Lodeweges niet. Been is ook anderhalf jaar op zoek geweest en heeft in die anderhalf jaar slechts in beperkte mate succes gekend.

In ieder geval heb ik gisteren in de tweede helft wel veel strijd gezien. Deze groep heeft meer karakter dan de groep van 2008. De punten komen nog wel. Daarnaast staan we gewoon waar je redelijkerwijs mag verwachten dat we eindigen: in de middenmoot. Gelukkig wel boven \/173$$3.
19-10-2009 12:04 door
NOOIT MEER SAIDI !!!!!!!!... fuck off met die klootzak...er moet versterking komen in de winterstop niet meer en niet minder...dan pas krijg je de ploeg op de rails niet met dit veel te smalle groepje
19-10-2009 12:05 door
en Radomski ... saidi 3x scoren tegen psv ? hahahaha.
dit kun je niet menen.
19-10-2009 13:03 door
Ik ben het helemaal eens met de 'langeballen-analyse' van Thomas. Leuk dat Vlemincx zo bereikbaar is, maar op deze manier komt hij zelf ook veel te weinig in scoringspositie. Hij is nu meer de aangever dan de afmaker.
Geef Worm daarom nu absoluut een aantal keer de kans op 10. Hij is de enige in de selectie die de brug kan slaan tussen aanval en middenveld. Erton op rechts, Goossens/El Kabir op links en klaar.
19-10-2009 14:30 door
@eastside : lekker makkelijk schreeuwen kerel, versterkingen in de winterstop, en wie gaat dat betalen dan of dacht je dat nec voor de fun zo'n dunne selectie heeft , nee dat hebben we omdat er geen knaak te verhandelen is .
Maar goed, als de gastjes die lopen gillen dat we saidi niet nodig hebben mogen dan lekker rest v h seizoen weer met sjaggie smoelwerk de goffert uitsjauwen want het voetbalt gewoon KUT nu.
Ik snap dat sommigen hem niet moeten want het is ook een mongool 1e klas maar zie liever een redelijk seizoen dan nog maandenlang ellende omdat we te trots zijn om die pipo de clown weer in te zetten, knaken heeft ie nu toch al gekost, inzetten,gebruiken en als we em niet meer nodig hebben wegtrappen naar Burundi.
19-10-2009 15:13 door
ben het helemaal met Haagmans eens. Been had het geluk dat Lens en Vadoch na de winterstop gingen draaien. Voeg daarbij vechters als Holman en Sibum en het succes is verklaard. Maar met zo/n selectie had elke trainer goed gescoord. En voor de lange termijn zie ik het niet zo somber in. Met Saidi, Sibum, ten Voorde, Otten en op de heel lange termijn Schone, moet het herlemaal goedkomenSjaal
19-10-2009 15:18 door
@gekkehuus.. die versterking gaat er komen door behulp van investeerders die ook wel inzien dat het pure noodzaak is dat er iets gaat bijkomen , want 80 % kotst die achterlijke werkweigeraar uit hier dus niet meer opstellen...en als er geld is voor Vleminckx (lees 1,8 miljoen) zal er toch ook wel geld zijn om misschien wel Lens te kopen van AZ nu het daar lijkt te klappen...die heb je ook voor dat bedrag zeg ik je, let nou maar op dat dit geen makkelijk geschreeuw is het is een feit.
19-10-2009 17:41 door
@Thomas I
Ik mis een naam in jou verslag als verantwoordelijke voor dit tot nu toe tegenvallende seizoen namelijk die van Aalbers!
Carlos Aalbers is verantwoordelijk voor deze matige niet evenwichtige selectie. Natuurlijk missen we Schone maar ook met Schone erbij komen we te kort. We missen namelijk echte buiitenspelers die wel een voorzet kunnen geven die aankomen. Het blijft onbegrijpelijk hoe Aalbers spelers verhuurd en er niks voor terug haalt: een kardinale fout c.q. miskleun!

Natuurlijk moet Dwight er voor zorgen dat de spelers vanaf min. 1 stijd leveren. DWIGHT gaat verder maar Been de laatste maanden mee was begonnen namelijk gelijkspelen. Been zou met seze selectie niet veel meer punten hebben gehaald maar wellicht de spelers wel wat meer hebben weten te motiveren tot het leveren van stijd. Als ik lees dat Dwight vindt dat de spelers van n.e.c. uit het juiste hout zijn gesneden omdat ze in de 2e helft wel stijd leverde zakt mijn roek ook af. De spelers zijn juist niet uit het juiste hout gesneden omdat ze vanaf min. 1 horen te strijden!!!!

Erton viel wederom volledig door de mand. Wat is dit een zeer zeer slechte speler. OKee hij heeft er 3 gemaakt maar 2 ervan waren gewoon simpele intikkers. 'Worm viel goed in' lees ik ,nou ik vond Worm zeer matig invallen. OKee Worm leverde veel stijd maar bijna niks lukte wat hij deed en zijn passes en corners kwamen niet aan.
Radomski was een lichtpuntje. Hij leverde wel stijd en zijn ballen kwamen wel aan.
El Ak speelde ook voor het eerst dit seizoen een goede pot. Burgzorg heel wisselvallig. Opbouwend goed verdedigend zwak. Ik zou Burgzorg eens als linker middenvelder opstellen.

Tegen p.s.v zou dit mijn optelling worden mits Wellenberg fit is.

Babos
Wellenberg Rens Zomer El Ak
Burgzorg Radomski Davids Goossens
Saidi Vlem

Ja inderdaad Saidi. Die man hebben we hard nodig en iedereen verdient een 2e kans!
19-10-2009 17:45 door
P.s. Uit verschillende polls blijkt dat de meerheid van de stemmers aan die verschillende polls voor een terugkeer zijn van Saidi.
Lens kun je vergeten die wilt Been naar Feyenoord halen
19-10-2009 20:40 door
ik denk dat deze selctie gewoonweg tekort komt om echt mee te doen voor het linker rijtje! mede door de vele langdurige blessures ik zeg probeer 442 met vlem en ten voorde als diepste spitsen! wat hebben we te verliezen? er is toch anders geen aanvoor naar onze belg
19-10-2009 21:09 door
ja en maar roepen dat Aalbers de schuldige is. Maar welk elftal zou er niet in de prblemen komen met zo'n blessure golf plus werkweigering .Dat kun je Carlos niet aanrekenen. En wie betaalt die versterkingen? Ja dat moet Boekhoorn doen. Is hij dat dan verplicht? Maar wie zijn wij om maar te roepen "versterkingen"!! Ik denk dat het nog wel goed komt. Worm op het middenveld en hopelijk een snelle terugkeer van Sibum. Misschien ten Voorde er een keer in. Mertens was wel beter vorig seizoen in de jupiler liga, maar te Voorde draaide ook top. Dus waarom hem niet binnen een paar weken een keer proberen!Frusty
20-10-2009 05:29 door
@ radomski,

wil je alsjeblieft niet van die domme dingen zeggen... zoals al vaker vermeld is saidi nooit meer welkom in de goffert.... als je vindt van wel, wordt het hoog tijd dat je ergens anders voetbal gaat kijken...
20-10-2009 08:32 door
@Joris79

Wil je alsjeblieft niet van die domme dingen zeggen... zoals al vaker vermeld is Saidi volgens de meerderheid van stemmers in verschillende polls weer welkom in de goffert.... als je vindt van niet, kun je altijd nog ergens anders voetbal gaat kijken...
20-10-2009 20:53 door
@JORIS...fluit jij Potje nog uit ? Zoniet....schaam je zelf voor die uitlatingen van je !! Sjaal
21-10-2009 16:51 door
Het ligt m.i. niet aan de spelers, maar aan het systheem.
Ze speelden duidelijk wéér 4-5-1 en dat in een thuiswedstrijd. De opdracht van Lodeweges was simpel, vooral niet over de middenlijn komen en vooral geen risico nemen. Als je zo speelt, dan heb je aan spelers zoals Goossens, Erton en Björn helemaal niets, dat is in de afgelopen weken wel gebleken.
Dus 4-3-3 wat moeilijk wordt zonder echte buitenspelers of 4-2-2 maar eens proberen. En zet Erton a.u.b. eens op links aar rendeert hij tenminste.Sjaal Sjaal

"Een degradatie van NEC te voorspellen is?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen