Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 28
Zo zagen wij het: NEC - Roda JC
zon. 14 maart 2010 

Er zijn van die dagen dat je je in de Goffert echt een Trouwe Hond voelt. Van die dagen dat je je afvraagt wat je in hemelsnaam bent komen doen in het stadion. Van die dagen dat de spelers niet vooruit te branden zijn. Van die dagen dat ballen enkel van de voet springen. Van die dagen dat geen schot op het doel overtuigingskracht heeft. Van die dagen dat het lijkt of spelers voor het eerst met elkaar op het veld staan. Van die dagen dat je eigenlijk vanaf de eerste tien minuten al weet dat het niet meer goed komt. Van die dagen dat er in het stadion maar 300 mensen schik hebben: de bezoekende supporters. Van die dagen dat je jezelf een echte neulert vindt, maar dat je er ook niks aan kunt doen. Van die dagen als 13 maart.

Voor de wedstrijd hadden we er nog wel zo’n zin in. Na de nederlagen tegen Groningen, Twente en Utrecht, moest het tegen Roda toch mogelijk zijn weer eens drie punten te pakken. Op het oog twee gelijkwaardige ploegen, lekker thuis op zaterdagavond, gezellig vol stadion. Maar we kwamen van een koude kermis thuis. Eigenlijk zat een overwinning er (los van een verteerbare openingsfase) geen moment in. NEC speelde ronduit zwak en slap en alhoewel Roda daar qua veldspel niet overdreven veel tegenover zette, spongen de koempels buitengewoon efficiënt met hun spaarzame kansen om. Zo was de eerste mogelijkheid van Janssen gelijk raak. NEC kwam aan veerkracht tekort om er ook maar iets tegenover te stellen.

Vlemincks draafde als een kip zonder kop in de rondte, volop met zijn armen zwaaiend, maar zonder enig rendement. Idem dito Burgzorg en Saïdi. Meters werden er genoeg afgelegd, maar waarheen en waartoe? Het gebrek aan alternatieven deed zich keihard gelden voorin. Worm kon het verschil evenmin maken bij zijn invalbeurt. Het gebrek aan aanvallende kwaliteit laat zich deze fase van de competitie keihard gelden: 30 doelpunten in 27 wedstrijden is gewoon te weinig. De vroege uitschakeling van het creatieve meesterbrein Schöne is als een mokerslag aangekomen.

Pas nadat Junker (hoe vaak heeft die knakker al niet gescoord tegen NEC?) de 2-0 had aangetekend durfde Vloet het aan Goossens in te brengen. Die stichtte met drie rete strakke voorzetten vanaf links wel voor enig gevaar, maar het was allemaal al te laat, het tij kon niet meer gekeerd worden. Laten we hopen dat hij fit zat is om er volgende week vanaf de eerste minuut bij te zijn. Of dat voor Wellenberg ook geldt, is nog maar de vraag. Na een krankzinnige charge ter hoogte van de middenlijn van Roda aanvaller Hadouir, moest hij per brancard de Goffertweide verlaten. Wat bezielde die knurft in godsnaam om zo’n achterlijk harde overtreding te begaan bij een 0-2 voorsprong? Een vuurrode kaart was zijn deel, naar ik mag hopen gevolgd door een hele fikse schorsing. Wat een dwaas.

Wat NEC rest, is zeven wedstrijden om lijfsbehoud. Niet meer en niet minder. Het linkerrijtje kunnen we gevoeglijk uit ons hoofd zetten als we zo blijven spelen. Als we tegen een club als Roda (vorig jaar nog bijna failliet, maar als een Phoenix uit haar as herrezen) thuis al kansloos zijn, is degradatievoetbal ons lot. Daar zullen de spelers hun 12.000 trouwe honden nog hard bij nodig hebben.

Joris
 

 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

14-03-2010 12:44 door
Goed stuk Joris.
Het is inderdaad te triest voor woorden dat al jaren lang het aankoopbeleid van NEC een drama is. Met name voorin worden er gewoon geen goede spelers aangeschaft of gekocht. Vleminckx is een hele aardige kerel, zag ik ook in dat interview, maar van voetballen en scoren hó maar. Ik ga al 10 jaar lang naar NEC toe en ieder jaar mis ik gewoon een speler die dreiging heeft, acties maakt, verdedigers het bos in stuurt, schiet, scoort, juicht, assists geeft, dat mis ik gewoon. Ik wil weer een type Lens bij NEC. Een speler die 95 minuten lang door het vuur gaat. En niet van die lamballen van een Saïda en Burgzorg. Rennen is leuk, maar haal d'r ook maar eens rendament uit.
We moeten toch echt gaan vrezen voor na-competitie, want Heerenveen winnen we aanstaande vrijdag sowieso niet. Feyenoord-thuis wordt zéér lastig, Heracles-uit wordt een nederlaag. AZ-thuis ook, Den Haag doordeweeks ook al niet, Venlo zou misschien nog de enige zijn. En Ajax-thuis zou echt 'de' wedstrijd van het jaar moeten worden of we erin willen blijven of dat we naar de Jupiler League verkassen.

NEC ga je schamen voor je wanvertoning, stelltetje dramatische voetballers!
14-03-2010 13:21 door
prima stuk Joris , al mag je wat mij bereft ook rustig vermelden dat ook Vloet als een kip zonder kop bezig is met zijn waanzinnige en waardeloze opstellingen en veel te late wissels (en dan nog de verkeerde)
Om nog maar niet te spreken van hete grootste kip zonder kop aankoop""beleid"" van onze super TD,
14-03-2010 13:40 door
Aalbers is net zo'n drama als Looyen, alleen haalde Looyen nog eens af en toe een goede trainer binnen.

Verder hoeven niet te gaan roepen om miljoenen van sponsoren (lees MB),want miljoenen steken in een zwakke organisatie zonder visie, lef en voetbal know-how leidt tot helemaal niets. We hebben veel meer behoefte aan de visie en het netwerk van iemand als Boekhoorn dan aan zijn miljoenen.

Het nieuwe stadion zal op korte termijn wat extra geld opleveren (als dat er ooit komt), maar met dit bestuur komt dat stadion nooit vol en ben na een paar jaar terug bij af (of nog minder). Tenzij er binnenkort van ontslagbrieven op de mat liggen van CA en JS, zie ik de toekomst zwaar in.
14-03-2010 13:59 door
Stuk is goed geschreven. Veel trouwe honden gingen trouwens al weg. Je weet gewoon dat NEC niet meer terug komt als de mentale weerbaarheid heeft gadegeslagen. Veel spelers komen gewoon kwaliteit tekort. Op Babos na was iedereen rijp voor een wissel zo zwak was het gisteren weer. Inderdaad de hele voorhoede kon wat mij betreft inrukken. Was wel verheugd met Goossens al is dat geen echte linksbuiten, zijn voorzetten zijn messcherp. Op rechts hoeven we niks te verwachten. Veel ging ook over links. Lekker voorspelbaar allemaal. Door het midden hoef je helemaal niks te proberen en al helemaal niet hoog richting Vlem. Kansloos! Daar heeft NEC gewoon de kwaliteiten niet voor. 4 4 2 ? Zou kunnen maar dan krijg je heel ander voetbal. Maar misschien moet het wel. De laatste wedstrijden achterin hangen en dan proberen met de snelle Saidi gaan counteren. Probleem is dat alleen Saidi snel is. Vlem zit dan nog op de middencircel. Ik zou toch maar 4 3 3 houden en Goossens op links houden. Sarpong op 10 en Saidi op rechts. Vlem of Feju in de spits. Maar goed het is nu al een mislukt seizoen. Oorzaak Aalbers en co en natuurlijk de centen. Scouting is natuurlijk ook een belangrijke factor.

Inmiddels raakt de tent aardig leeg. El-kabir is vandaag "verkocht", Tjibamba, Van Beukering, El-Ak. En daarvoor is alleen Nuytink bijgevoegd en Heubach die nu alweer geblesseerd is en Sarpong. 3 aanvallers weg en 1 verdediger. Geen wonder dat we aanvallend zo zwak "scoren". Krijg weer heimwee naar Been met Olson, de sterke vrije trappen van El-ak, de loopacties van Holman, de techinicus Vadocs, de snelle super spits Lens! en de zeer betrouwbare Wisgerhof. Wat terug gekomen is is gewoonweg minder, veel minder!
14-03-2010 14:13 door
Prima verwoord Joris. Het begon al zo heerlijk, ik had het na 5 minuten al gezien.
14-03-2010 14:50 door
Ach, kwalitatief is de huidige selectie niet eens zo'n groot drama. Ze kunnen best wel voetballen. Het ontbreekt vooral aan passie en teamgeest. Ieder loopt voor zich te rennen op het het veld. Een trainer is er voor om er een team van te maken, wat met plezier speelt. De inzet is er best, die jongens willen best wel winnen en werken nog steeds hard. Maar Vloet is nog niet in staat om het tij te keren. Wellicht dat Mario over twee weken hem in z'n oor kan fluisteren waar PIT voor staat en dat je niet zo heel veel meer nodig hebt om het publiek leuke wedstrijden voor te schotelen. Niemand verwacht dat NEC landskampioen wordt. Maar we willen gewoon goed voetbal zien!! Daar komen we voor.
14-03-2010 14:58 door
Tsja, als je meerdere wedstrijden met Burgzorg als rechtsbuiten gaat spelen dan vraag je om problemen. En als je dat niet ziet, ben je mi geen goede trainer. Ik vraag me inderdaad af waarom ik me wekelijks laat frustreren. Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar na een seizoenkaart of 20 ga ik er onderhand echt over nadenken of ik volgend jaar nog van de partij ben. Verliezen is daar aan toe, maar in 2 wedstrijden in totaal 4 keer op het doel van de tegenstander schieten is mij wat te weinig. Ik wordt er depressief van...Huilend
14-03-2010 15:25 door
Het is zaak dat de nieuwe TD, immers Aalbers is, om redenen die inmiddels uit en te na besproken zijn, als TD niet meer serieus te nemen, eens gaat scouten op spelers die wat groter zijn dan de kleuters die NEC nu heeft. Op duelkracht, lengte en power legt NEC het vrijwel wekelijks af. De spelers zijn simpelweg te klein en te licht. Je komt in het huidige voetbal niet meer weg met alleen kleine kereltjes.

De technische organisatie moet dringend op de schop. Dit kan echt niet meer. Wekelijks ga je op TV voor schut doordat commentatoren, volledig terecht, vertellen dat het allemaal niet om aan te zien is.

Willem2 gaat NEC simpel voorbij en met de resterende wedstrijden gaat NEC niet (ik reken op geen) veel punten meer halen.
De 17e plek lonkt nadrukkelijk.
Een nacompetitie tegen bijvoorbeeld Cambuur of Go Ahead valt te vrezen. Met dit elftal zonder Kampfgeist, kwaliteitsarm als het is, zal het nog een enorme klus worden in de eredivisie te blijven.

Een troost bij degradatie zal zijn, dat Aalbers dan toch echt zal moeten opzouten.
Om het zekere voor het onzekere te nemen voor de komende seizoenen, zou het bestuur er goed aan doen de beste man zo snel mogelijk op non actief te zetten.
14-03-2010 17:09 door
Sibum gelooft in handhaving hahaha nou je hoeft alleen maar naar het programma te kijken da weet je genoeg...dit is de rekening van wanbeleid van de afgelopen jaren en zeker het nalaten van versterking halen tijdens de laatste winterstop...het bestuur moet aftreden want het blijft aan de gang en Aalbers moet ook opstappen die kan alleen maar dure spelers halen die er niks van kunnen...of niet in het systeem passen lijkt het haast wel...die Vleminckx ...hahah wat een boerekoolvoetballer is dat zeg.....ik had normaal die bal er wel ingekopt ...waarom niet nu dan ...?? je moet jezelf niet voor de gek houden maar zeggen dat je gewoon niet beter kan...dan ben je eerlijk tenminste... er moet echt wat gebeuren bij NEC...met btrekking tot de grotere geldschieters want anders staan we binnen afzienbare tijd echt te ballen in de jupilerleage... RKC heeft nog meer inzet ! dat is toch echt belachelijk man kom op NEC gaat naar de klote ...
14-03-2010 17:32 door
Nijland kost 10x minder dan Vleminckx en heeft al bija evenveel goals gemaakt ...die Belg begint echt een lachertje te worden ...maar wel mede aan NEC te danken natuurlijk want ze hebben er geen elftal omheen gezet dat is iets wat ze hebben nagelaten en daarom komt die belg niet tot zijn recht hier... en dan nu roepen dat ze die mununga willen halen ..dat alles is alleen maar om Vleminckx aan het voetballen te krijgen ...maar dat is toch wel kortzichtigheid van de technische staf...ik ben er KOTSZIEK van van heel het beleid wat die gasten daar voeren...schop ze eruit vrdomme...KOM OP BOEKHOORN MAAK DAAR SCHOON SCHIP , JIJ BENT DE AANGEWEZEN MAN HIERVOOR...MAAR WACHT NIET TE LANG ANDERS HOEFT HET AL NIET MEER DAN ZIJN WE HELEMAAL TERUG BIJ AF...
14-03-2010 20:13 door
Huilend
14-03-2010 21:00 door
Kon er niet bij zijn deze keer maar , na dit stuk gelezen te hebben, hoef ik daar ook niet zo rouwig om te zijn.
NEC is de wanhoop nabij en zal zich hoogswaarschijnlijk op kunnen maken voor een paar extra wedstrijden. Het is niet zo dat NEC nu pas slecht speelt maar al vanaf het begin van het seizoen zit er totaal geen overtuiging in het spel van ons cluppie.
Na het aanstellen van Vloet was het voetbal ook meestal niet om aan te zien maar viel het dubbeltje net onze kant op. Nu winnen we al een aantal weken niks en ziet het er voetballend ook niet uit.
Met de wedstrijden Heerenveen, Feyenoord, Heracles, AZ, ADO, VVV en Ajax zijn de nodige punten nog ver te zoeken. Ik zie ook wel weer pluspunten bij een eventuele degradatie......we zullen een stuk meer wedstrijden weten te winnen en misschien een keer een prijsje pakken in de vorm van terugkeer naar de eredivisieConfused Want laten we eerlijk zijn....met het voetbal van nu doen de amateurs niet veel onderFrusty
14-03-2010 22:28 door
Jongens geloven jullie nu nog steeds in de komst van MB laat je toch niks wijs maken deze meneer zit en bij Feijenoord en Twente daar wordt iets nuttigs gedaan met de centen en zolang de GDL nog de baas speelt zal dit ook nooit gebeuren.
Waarom niet gewoon met twee spitsen gaan spelen een zet die ingooien-de Belg eens op de bank deze jongen maakt alleen veel overtredingen en staat veel te vaak buiten spel blijft met zijn armen zwaaien en dat ingooien slaat werkelijk nergens op.Saidi doet maar iets.Ik denk dat super Frank op dit moment beter is dan de gehele basis van NEC dat in de voorst linie staat.Zet ten Voorde erin onee die kan in eens niet meer voetballen.Rest nu alleen nog 7 kansloze wedstrijden waar het op aan komt om de punten te verzamelen die nodig zijn om ons clubje te behouden voor de ere divisie en let op alles komt goed..Sjaal Sjaal
14-03-2010 22:31 door
Het was inderdaad echt weer bedroevend slecht gister, totdat de goal in de 13e minuut viel speelde NEC nog aardig wist het af en toe nog wat kansen af te dwingen, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Dan zie je ook dat ze tot de 16 van de tegenstander leuk kunnen voetballen maar ze dan echt iemand missen die het lef of de kwaliteit heeft om een goed schot op goal te wagen.
Ze waren inspiratieloos en gingen zich maar weer beperken tot de lange bal naar Vleminckx, als hij de bal dan al wint komt ie bijna nooit bij de vleugels terecht.
We moeten dit seizoen maar gewoon tevreden zijn met een plek tussen 12 en 15, want met het programma wat we nog hebben zullen we verwacht ik niet veel punten meer pakken.
14-03-2010 23:13 door
@ jessie... wat lul jij nou... Boekhoorn is teveel Eniesee`r om dat te doen...
let maar op het gaat ooit gebeuren, daar kan niemand omheen...alleen zal het (gezien de belangen in het huidige voetbal)... snel moeten gebeuren.
Wij als (dik)betalende fans zouden het niet langer moeten pikken dat HvD en de zijne het nog langer voor het zeggen hebben, en met hun beleid de club steeds verder terug brengt in alle ellende van vroeger.
ik zag de nederlaag tegen roda al aankomen...en ik voorspel ook voor volgende week weer nùl punten ..
nee we zijn er nog lang niet geloof het maar, het zal nog een hele klus worden de benodigde punten te pakken om je veilig te mogen noemen...
15-03-2010 02:11 door
Marcel Boekhoorn is een zeer succesvolle zakenman die precies weet waar hij wanneer en op welke manier ergens geld in moet stoppen om er twee of drie keer zoveel eruit te halen. Door die kwaliteiten is hij van een gewone man puissant rijk geworden. Deze man neemt geen financiele risico's en gaat al helemaal geen geld stoppen in een bodemloze put. De realiteit is dat hij dit niet doet.
Dus stop nu eens met dromen en word wakker. De hele wereld zit middenin een financiele crisis die in elke bedrijfstak zeer hard aankomt behalve tot nu toe in het voetbal. Dit komt omdat daar vaak langlopende contracten afgesloten werden en deze moeten worden gerespecteerd. Deze periode is nu afgelopen en er zal dus bezuinigd moeten worden net als in het echte leven.
De kans op rendement voor Boekhoorn word zo steeds kleiner en laat dat nu net zijn motivatie zijn.
Tel daarbij op de invloed van Hans van Delft en de incompetentie van Nec om met geld dat wel beschikbaar is goede spelers te kopen ( denk aan Denneboom, Niedzielan zelfs Barreto etc ) en dan zie je dat de bereidwilligheid van Boekhoorn niet groeit. Tel daarbij op zijn warme relaties met andere clubs en je kunt op je vingers natellen dat alle ideeen m.b.t zijn "overname" fabeltjes zijn en zullen blijven.
15-03-2010 09:33 door
Het is week in week uit brandhout met NEC. De oorzaken zijn bekend, alleen er is niemand in staat het tij te keren. Bestuur grijpt niet in, droomt rustig verder, incompetente trainer die maar vasthoud aan idiote
opstellingen, tja wat wil je dan. We helpen zo alleen maar de concurrentie iedere week aan punten.
Is er nu echt niemand van doordrongen dat we het gewoon met 28 punten niet redden ? En onze komende tegenstaners weten nu al, dat zij zich met het huidige ""voetbal"" van NEC geen enkele zorg hoeven te maken. Willen we zo graag naar de J.L. ? Als dat gebeurt, is er maar een oplossing : ALLE NEC BOBO's PER DIRECT ERUIT, dan maar met een schone lei beginnen, hoe triest het ook is. Gelukkig is het nog niet zover, dus er is nog ( een klein beetje) hoop.
15-03-2010 10:04 door
Eigenlijk zie je in alles dat we in elkaar aan het storten zijn als club. Hebben jullie de muziek van Gerry voor de wedstrijd gehoord....pfffff het gaat met de week achteruit met hopelijk afgelopen zondag het dieptepunt. Volgens mij waren ze bij NEC al voor de wedstrijd op de hoogte dat ze gingen verliezen en werden de carnavalsliederen al aan Roda geschonken.
15-03-2010 10:41 door
Zie ik de krant vanmorgen, Vloet denkt aan 2 spitsen. Nu al!?
15-03-2010 11:59 door
Elke coach van de tegenpartij hoeft alleen maar tegen zijn spelers te zeggen dat ze geen vrije trappen weg moeten geven rond de 16 dan kunnen wij verder 90 minuten lang niets meer op deze manier.
15-03-2010 19:06 door
Ooit het land van ooit zal je bedoelen nee die gaat het echt niet grootst aanpakken of er moeten mensen plaatsmaken voor Marcel maar dat gebeurt voorlopig niet.Boekhoorn zit met zijn vriendjes Mario en mr Munsterman lekker op de golfbaan te bomen hoe hij het beste zijn centen kan besteden,en dit is niet bij NEC.
Wat wil je met zo"n elftal vol kleuters de goede uitgesloten.Als MB het gewild had was hij allang bereid geweest om zijn portemonee te trekken.En wat heb ik gezegd in mijn vorig verhaaltje met twee spitsen gaan voetballen.mischien komt het dan nog goed.Thumbs up Klappen Sjaal
15-03-2010 21:36 door
Goed stuk Joris. Als onze spelers zouden spelen zo als jij schrijft stonden we nu in het linker rijtje.
Als ze net zo scherp waren was er niets aan de hand stonden we linker rijtje met twee vingers in de neus.
Maar helaas is het niet zo en dat ligt niet zozeer aan de spelers maar dat ligt meer aan de leiding . Als je spelers koopt die gewend zijn om in een twee spitsen systeem te voetballen dan moet je niet gek op kijken als het niet lukt in het 3-3-4 systeem
Je kunt dan afgeven op Vleminckx of op Fezullahu maar als ze op een verkeerde plaats staan en Fleminckx geen bruikbare ballen krijgt kun je doen wat je wil maar het rendement is 0
Ik denk dat we met moeite 30 punten halen RKC gaat degraderen ,Sparta 27 punten , en Willem 2 23 punten, die gaan na competitie spelen .Vitesse haalt 31 punten en VVV 38 punten. Gezien het programma van die clubs verwacht ik deze eind uitslag.
Het valt me overigens op dat als het minder gaat het hele bestuur weer op de schop moet en de roep om Marcel Boekhoorn weer vollop begint, ik denk dat die wel meer te doen heeft die gaat ons echt niet serieus op weg helpen, laat die hoop maar varen.
Scouting moet veel beter, zorg voor een visie waar spelers en trainer in passen en koop geen spelers als je niet weet waar je ze op moet stellen.
Laten wij de moed er in houden en onze club blijven steunen ook als het minder gaat. Met afzeiken is nog nooit een speler beter gaan voetballen. Ik hoop dat ik ongelijk krijg wat de punten (eindstand)betreft en dat we tegen Heerenveen wel punten halen.

"Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen