Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 28
Zo zagen wij het: Heracles Almelo - NEC
din. 6 april 2010 

Toen wij gister naar Almelo gingen, wisten we eigenlijk al dat we een hele lastige voetbalmiddag tegemoet zouden gaan. Traditiegetrouw doen we het in Almelo zo slecht nog niet, maar van de prestaties van Heracles dit seizoen kunnen wij voorlopig alleen maar dromen. Heracles draait keurig in de subtop mee en wist het landskampioen AZ vorige week in Alkmaar nog knap lastig te maken. Bovendien hebben ze met Verbeek een trainer in de gelederen waar AZ een oogje op heeft en wordt spits Dost door Ajax begeert. Genoeg redenen blijkbaar voor het Nijmeegse publiek om thuis te blijven. Want ondanks de autocombi waren er in Almelo slechts 200 soortgenoten.

Opvallend genoeg kende de wedstrijd gister twee overduidelijke gezichten. In het eerste uur hadden beide teams vooral veel moeite met zichzelf en werden er nauwelijks goede kansen gecreëerd. De wedstrijd leek dan ook op een bloedeloos gelijkspel af te stevenen totdat Rens van Eijden (stand-in van de geschorste Potje) geblesseerd uitviel. Niet dat Van Eijden of zijn vervanger Jeroen Heubach daar iets aan kon doen, maar Heracles leek plotseling wakker geschud. Al maakte Heubach met zijn verleden bij FC Twente behoorlijk wat los op de tribunes.

Als gezegd veranderde het spelbeeld een half uur voor tijd plotseling. Heracles begon te combineren, was fel op de bal en zette onze jongens compleet vast. De dreiging voor onze goal begon toe te nemen maar Babos hield de ploeg met een aantal puike reddingen op de been. Nadat vervolgens enkele keren tevergeefs door de club uit Almelo om een penalty werd gevraagd, scoorde Armenteros toen hij Zomer kinderlijk eenvoudig opzij zette. Een paar minuten later zette dezelfde Armenteros ook de 2-0 op het scorebord toen hij Babos te snel af was. Gelukkig voor ons werd de 3-0 afgekeurd na een vermeend duwtje.

Naar nu blijkt heeft trainer Vloet het lek boven: onze jongens kampen met een mentaal probleem. Het zit tussen de oortjes. Ik vind dat het aan strijd eigenlijk niet eens zozeer ontbeert, het ‘werken voor je geld’ vond ik dan ook ongepast. Het spel is alles behalve constant en lijkt teveel afhankelijk van de vorm van de dag. Sibum kan in dat proces een belangrijke en rustgevende schakel zijn. Maar trainer Vloet posteert hem liever op de backpositie waar hij slechts matig uit de verf lijkt te komen. De kritiek vanuit het vak op hem vond ik dan ook ontrecht. Sibum moet doen waar hij goed in is, maar dat wordt hem op deze manier onmogelijk gemaakt. De manier waarop onze jongens het meegereisde publiek bedankten vond ik overigens schandalig. Massale negatieve geluiden zijn er vanuit het vak niet geweest, mondjesmaat werd er gezongen voor die club die veel te laag staat. Maar toen een groot deel van het vak hen in ieder geval wilde complimenteren voor de verrichte arbeid zaten zij al in de kleedkamer. Waarschijnlijk gehaast om het paasdiner met de familie bij te kunnen wonen.

Lange tijd heb ik gedacht dat het allemaal wel goed zou komen. Niet dat ik had verwacht dat we bij het hooggeklasseerde Heracles zouden winnen, maar er lijkt iets veranderd. Het is te hopen dat we volgend seizoen daadwerkelijk tegen Muslu spelen en niet naar Veendam hoeven op de vrijdagavond. Ergens zullen toch nog wat punten gepakt moeten worden. Geen flauw idee waar dat overigens moet gebeuren want het einde van de competitie is nu echt in zicht. Het is te hopen dat we snel een streep kunnen trekken onder dit dramatische seizoen.

Oe-a-Gentenaar

 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

06-04-2010 09:42 door
schandalige vertoning!
er was werkelijk niemand bij NEC die na de 1-0 eens dacht van kom op, ff een tandje bij voor die gelijkmaker!
den Haag liet zien hoe je strijd om er in te blijven! NEC is een verwend, mak, ongeinspireerd kutploegje!!
schaam me dood supporter te zijn voor dit zooitje! twee 'kansen' gecreerd in een hele wedstrijd, en nou niet bepaald tegen een fantastisch spelende tegenstander!
bah!!

Jacco 'ik wil alleen maar positieve kritiek' Swart, en
'we zijn nu met een talent bezig, het straalt er van af, bla bla bla bla' Aalbers... jullie tijd zit er op!
06-04-2010 10:16 door
en ff by the way wil ik nog wel even iets citeren; Wiljan Vloet 'ik vind dat het aan strijd eigenlijk niet eens zozeer ontbeert'..

?????????

dat vind ik en heeeel veeeeel met mij juist wel!!!!
misschien ligt daar het probleem wel bij het al maanden lang durende belachelijke spel!
'onze' Vloet is nogal snel tevreden! NIEMAND zet een stapje extra!
06-04-2010 10:48 door
Het huidige NEC is op basis van mentaliteit, inzet en creativiteit kansloos in de nacompetitie.

Ik steek wekelijk kaarsjes aan zodat het hopelijk niet zover komt.

06-04-2010 12:56 door
Stel we blijven erin omdat andere ploegen het nog slechter doen dan wij, (RKC, Willem 2 en Sparta?). Hoe gaan we komend seizoen dan 1, met bijzonder weinig kwaliteit en geen centen?
06-04-2010 13:20 door
het gaat echt heel slecht met NEC, sportief gezien en financieel gezien.
uit betrouwbare bron. heb ik vernomen dat NEC al 2 maanden de salarissen niet meer kan betalen. degradatie zou echt een necslag zijn.
Come on NEC
06-04-2010 13:54 door
Ik blijf maar hopen op geen nacompetitie want daarin wordt jupiler voetbal gespeeld en Vloet kennende wil ie het dan mooi doen omdat we taktisch en technisch superieur zouden zijn. Dan krijg je klop van die ploegen, die het als jonge honden aanpakken. Ik ben groot voorstander van mooi verzorgd voetbal (wie niet?) en vind dat we juist taktisch tekort schieten, maar als het nacompetitie wordt dan is er geen tijd meer om de ploeg aan de praat te krijgen, dan wens ik NEC en dus ons allemaal heel veel geluk...Sjaal
06-04-2010 14:19 door
'NEC ontbeert het aan creativiteit voorin, en aan het afmaken schort nog een hele hoop'

Dat is al jarenlang het grote probleem hier in Nijmegen, het maken van doelpunten.
Ik wil ooit wel weer eens die Holman, Lens, Bobson en van Beukering terug zien, want wat is er nu staat kan nog niet eens mee met SJN het 7e!Frusty
06-04-2010 14:23 door
Nee, aanvallend is het heel verdrietig. Dat manco is er al jaren. En dan hebben we nu ook nog eens de handicap van een TD die de verkeerde spelers koopt/huurt voor welk systeem dan ook.
Het grote gebrek binnen de club is visie.
06-04-2010 14:32 door
Huub Stevens heeft in zijn Schalke tijd zijn spelers een keer meegenomen naar de steenkoolmijnen om te laten zien waar de fans van Schalke hun geld verdienden waarvan de spelers werden betaald. Dit onder het motto van: "Slecht spelen mag maar dan wel met onvoorwaardelijke strijd."

Misschien dat we Vloet, spelers en de rest eens naar China moeten sturen en ze een paar dagen in een ballenfabriek laten werken. Voor 2 Euro per dag en dat 12 uur lang. Krijgen ze misschien in de gaten dat ze enorm bevoorrecht zijn en daarom zich de pestpokken moeten werken van begin tot het eind. 1 keer in de week, zou toch moeten kunnen voor die paar ton die ze verdienen. Sorry krijgen.

Walgelijk, en dan die Vloet ook nog afgeven op de spelers terwijl hij niet eens heeft ingegrepen. Onbegrijpelijke stumper.
06-04-2010 14:38 door
We kunnen alleen maar hopen dat de ploegen onder ons steeds verliezen, alleen dan komt het nog goed. In dit NEC geloof ik niet meer. Het is het hele jaar al slecht. Zat net nog even te kijken naar een aflevering VI en sindsdien is er nog niks veranderd. ( http://www.youtube.com/watch?v=4zk9E_gJnDI) Na een paar maanden zijn het nog steeds hele matige voetballers en de rest zit lekker te lachen. We zijn het lulletje van de eredivisie!
06-04-2010 14:50 door
Volgens mij was het deze wedstrijd duidelijk dat de ploeg die druk zou zetten zou winnen. Dan het is het ongelovelijk dat Heracles wel de geest weet te vinden om het laatste half uurtje druk te zetten en NEC niet. Terwijl NEC juist de punten harder nodig heeft.
Ze hadden juist vanaf minuut 1 alles of niets moeten spelen. Dan kan je de wedstrijd in de eerste helft al beslissen.
06-04-2010 19:08 door
Elke week ligt het wel ergens aan volgens Vloet. Tuurlijk. Het ligt altijd ergens aan. Of het nu tussen de oren zit of dat het aan inzet ontbreekt. Het maakt me geen bal uit. Zaterdag tegen AZ hebben de heren weer een gelegenheid om te laten zien voor wie ze spelen: Het publiek!
Het is geen schande om te verliezen tegen AZ. Maar wel als dat met het zelfde weining inspirerende spel gaat als we al zo vaak gezien hebben dit seizoen. De spelers zijn aan de beurt om te laten zien dat ze echt wel willen en kunnen. Dan zullen ze heel snel ervaren dat het publiek achter ze staat.
En ja, ook wij - het publiek - willen graag laten weten als het helemaal niets is. Dan ook een vent zijn en langs de tribunes lopen om de verwensingen en gefluit in ontvangst te nemen.
06-04-2010 19:24 door
Tegen ADO 1 punt(hopenlijk) - tegen VVV 1 punt (hopenlijk) , totaal 31 punten, eindstand 15e plek !!!
Dan mogen we hartstikke blij zijn en dan op de ""barricaden"" voor betere capabele bestuurders !!
NEC verdient beter ! En premies op basis van : goede prestaties (winst/gelijkspel) belonen,
wanprestaties : boetes (incl. trainer en TD) Moet je eens zien hoe er dan gelopen wordt.
07-04-2010 01:34 door
soms snap ik de supportes niet meer. De ene keer moeten we de volksclub blijven met alle problemen er om heen de andere keer moeten we net als onze lelijke buurman zover gaan dat de schuldelast niet meer is te over zien om maar te proberen resultaat te halen in al mijn jaren als supporter van N.E.C maak ik me niet zo druk, waar weet ik niet maar ergens halen we nog 3 punten en is het seizoen klaar en ga ik er volgend jaar weer met goede moed tegen aan. kwalitatief is het team nog niet zo slecht en zoals v.d Gijp zegt die Fezelahu ( en waarschijnlijk schrijf ik het verkeerd) is nog niet zo een slechte voetballer maar geef henm de tijd gaan ze in Nijmegen nog veel plezier aan beleven. De stemmingmakkerij dat de salarissen niet meer betaald worden daar doe ik al helemaal niet aan mee hier in Nijmegen ligt altijd alles op straat dus zo een bericht na twee maanden is ook een broodje aap. begrijp me niet verkeerd ook ik baal van dit seizoen en heb ook slapeloze nachten maar ook dit hoort bij een club als N.E.C. en ik ben blij dat Aalbers zijn rust bewaard en geen gekke dingen doet.
07-04-2010 08:11 door
Aalbers hoeft voor mij geen schaapherder te zijn. Het is een type Van de Water die elke cent omdraait en geen enkele risico durft te nemen. Daarmee kom je niet ver in maatschappij. Mensen die durven te investeren durven ook risico's te nemen. Maar bij NEC hebben ze maar op een paard gewed (Vlemminx) maar de trekpaarden eromheen is ie vergeten. Met Nietzielan dachten ze ook een gouden paard te hebben aangetrokken, maar zo werkt het niet. Je kunt een fantastische winkel hebben, maar met een lelijke etalage komt niemand binnen. Ik vind dat Aalbers en Swart gigantisch hebben gefaald de laatste jaren. De grote jongens die zijn vertrokken zijn niet opgevolgd door andere grote jongens. Men trok een kleurloze trainer aan en binnen het team hadden we een rebellenclub. Ik heb ze niet geteld, maar er zijn er dit seizoen heel wat vertrokken. Het verval bij NEC is ingezet sinds Tielbeke is vertrokken. Daarna is de neerwaartse spiraal alleen maar verder gegaan. Het zou goed zijn als die technische staf opstapt met nieuwe verse krachten zonder een NEC verleden. Natuurlijk moet de cultuur bewaard blijven, maar ik zit niet te wachten op inteelt bloed. Met dit management team hebben we geen enkele meerwaarde. Ik vind het daarom ook jammer dat het niveau hoger zich totaal niet roert. Je hoort en ziet niks. Bij een andere club hadden de raad van commissarissen allang op de stoep gestaan. Het lijkt wel of die Swart en Aalbers carte blanche hebben bij NEC.
07-04-2010 08:35 door
@aqua
ik denk dat je niet zolang hoeft te wachten, nog even en het gaat net zoals bij W2 hier : terug naar 10 miljoen budet, terug in salarissen, terug in selectie , geen voorzitter meer (ook totaal overbdige job)
kortom geen eredivisie meer, want dat kan natuurlijk niet voor 10 miljoen.
Wie zal het tij keren ?
07-04-2010 09:35 door
@goffertje
ergens heb je wel gelijk, we zijn de laatste jaren vooral verwend geweest, en nu willen er een hoop elk jaar europees spelen.
maar ik denk dat het merendeel zich wel druk maakt, en terecht. het gaat er niet zozeer om dat we tekortkomen, waar iedereen zich met recht ontzettend druk om maakt is de manier waarop! totaal ongeinspireerd, zonder enige strijd, terwijl dit vroeger juist wel vaak werd geleverd.

en je hebt gelijk wat betreft stemmingmakerij over financiele dingen, maar tegelijk denk ik ook dat je het totale financiele plaatje zwaar onderschat! we hebben wel degelijk geldproblemen, en als we mochten degraderen, wordt dat er niet beter op!

07-04-2010 19:51 door
Wat een wedstrijd was het weer. En dan nog durven te roepen we hebben in de 1e helft niets weggegeven. Wat nog beroerder is is dat we niets gecreëerd hebben. Wat een slappe vertoning. Ik denk dat Wiljan ook niet de man is die dit Enniesee op sleeptouw kan nemen. Anders was het geweest met een Verbeek die van Heracles een geheel andere ploeg heeft gemaakt en met nagenoeg dezelfde spelers. Het wordt tijd dat we geen afdankertjes meer naar de Goffert halen maar meer eigen jongens en jonge talenten met hooguit enkele routiniers. Dat supporters verwachten dat we elk jaar europa halen is onzin. We willen gewoon strijd zien waarbij tot op het bot wordt gegaan. Zoals zo'n ADO afgelopen zondag. Als je verliest maar toch als leeuwen hebt gestreden dan zal niemand je dit kwalijk nemen. Als je speelt om niet te verliezen en alleen verdedigd dan heb je niets in de eredivisie te zoeken.

"NEC ook op het witte doek een succes is?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen