Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 150
Zo zagen wij het: NAC Breda - NEC
zon. 3 oktober 2010

Vol goede moed reisden wij gister af naar Breda voor het klassieke treffen met NAC. Een week eerder speelden we het Feyenoord van Mario Been namelijk helemaal van de mat en bovendien beloofde onze coach een open en aantrekkelijke wedstrijd in Breda. De vorige vier ontmoetingen in Breda beloofden inderdaad wel wat: tweemaal winst, tweemaal gelijk. Vorig seizoen werd het in een spannende wedstrijd uiteindelijk nog 3-3. Beide teams stonden voorafgaand aan deze wedstrijd op tien punten en zouden bij winst de aansluiting richting subtop in ieder geval behouden.

Buscombi, met bier!
Vol verbazing ontving ik een dag voor de wedstrijd de infomail, die meereizende supporters altijd netjes ontvangen. De informatie is altijd veel van het hetzelfde maar nu tekenden we wonder boven wonder op: 'Voor deze wedstrijd is het toegestaan om twee blikjes bier per persoon te kopen zodra de bussen op de snelweg zitten, dit is uitzonderlijk bij een verplichte buscombi'. Op de heenweg dus per uitzondering al twee biertjes per persoon. Hulde. Helaas werd dit vervolgd door: 'Zodra de bussen worden opgevangen door de politie zal er geen bier meer verkocht worden'. Geen idee waarom het dan niet meer mag, de toevoeging lijkt me totaal niet noodzakelijk. Dan sla je toch gewoon wat extra biertjes in? Bovendien is de 'proef' geslaagd en verlopen zonder enig incident dus stellen wij voor de looptijd hiervan tot minimaal eind van dit seizoen te verlengen.

Eerste helft: oei..
NEC begon nogal gehavend aan de wedstrijd met NAC. Vooral voorin was het dun gezaaid. Erton, George, Chatelle en Latupeirissa waren er door blessures allen niet bij. Davids en Goossens (die gelukkig toch mocht spelen) poseerden daarom op de flanken. Maar ondanks dat deden onze jongens het de eerste helft vrij aardig. Althans, voor zover wij dat vanuit het inmiddels gevreesde 'aquarium' konden zien. Wat een schande blijft het toch dat je als uitsupporter slechts plaats kunt nemen hoog in de hoek, achter een metershoge glazen afzetting met een flinke staalconstructie vlak voor je neus. De eerste helft kende weinig noemenswaardige momenten of grote kansen totdat Cillessen zijn doel uit kwam om een voorzet weg te stompen. Onze Groesbeekse trots tastte volledig mis waardoor het voor Amoah een koud kunstje was de 1-0 in te koppen. Maar wat deed Vleminckx daar? De 'stier van Puurs' probeert de bal met een omhaal weg te werken terwijl het rendement met het hoofd waarschijnlijk een stuk groter zal zijn geweest. Even later had Cillessen het geluk dat een afgeslagen voorzet door Gorter op de lat werd geschoten.

Tweede helft: Wiljan wisselen!
De tweede helft ging verder zoals de eerste eindigde: met heel veel balbezit voor onze jongens. Ik heb de definitieve cijfers nergens kunnen vinden, maar het had er alle schijn van dat onze jongens meer dan 75% van het balbezit hadden. Het spel speelde zich volledig op de helft van NAC af. Er waren ook enkele goede kansen aan onze zijde. Maar daar leek ook direct het grootste probleem te liggen deze wedstrijd. Hij wilde er maar niet in. Keeper Ten Rouwelaar bleek enkele keren een goede sta-in-de-weg maar Vleminckx verprutste ook een enorme kans een-op-een met diezelfde keeper. NAC stelde daar bitter weinig tegenover, al bleef het minutenlange gezang vanaf de Bredase tribunes imponerend. Vlak voor tijd breidde het uiterst effectieve NAC de score zelfs naar 2-0 uit. Onze jongens kregen de deksel daarmee hard op de neus. Al overheerste in het uitvak vooral het gevoel dat de tweede helft iets geforceerd had kunnen worden. Ten Voorde liep minutenlang warm maar kwam uiteindelijk pas in het veld toen hij zich langs de lijn al volledig in het zweet had gewerkt.

Woorden schieten werkelijk tekort. Zoveel balbezit, zoveel kansen, maar gescoord werd er niet. Dit in tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden waarin het net wel vaak werd gevonden. We hopen dat dit een incident is. De aankomende twee weken kan in ieder geval naar de volgende wedstrijd tegen Heracles in Almelo worden gewerkt door interlands. Woensdag gaan we maar eens even kijken hoe onze jongens het er in Groesbeek tegen De Treffers ervan afbrengen. Bovendien zijn we benieuwd of het waar is dat de broer van de keeper (Makaay) eenmalig bij de Groesbekers meedoet..