Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Vooruitblik NEC - FC Twente
don. 25 november 2010 

Aankomende zaterdag, laat op de avond, komt de eerste titelkandidaat van het seizoen op bezoek in Nijmegen, en zeker niet de minste: FC Twente. Weinig supporters zullen gedacht hebben dat de nieuwe coach van de Tukkers, Michel Preud'homme het roer zo goed over zou nemen van de succescoach Steve McClaren. Met strak voetbal, oogstrelende passes en veel sportiviteit heeft de club weliswaar een paar punten laten liggen dit seizoen, toch staat de ploeg op een prima tweede plek op de ranglijst.

Dat onze mannen het zeer pittig gaan krijgen, is een ding wat duidelijk is. Toch mag Wiljan Vloet niet klagen over de timing waarop FC Twente naar de Goffert zal afreizen: FC Twente heeft een paar hele zware weken achter de rug, iets wat voor drie nederlagen op een rij zorgde. In de competitie pakten respectievelijk AZ en NAC Breda de volle buit tegen de huidige landskampioen en afgelopen woensdag verloren de Tukkers ook nog eens met 1-0 van Internazionale; geen schande, maar ook geen verder perspectief meer in de Champions League. Drie wedstrijden die er ongetwijfeld hebben ingehakt in Tukkerland, en die zichtbaar voor vermoeidheid hebben gezorgd. Met name Ruiz en Chadli - waar voor een groot deel de doelpunten van moeten komen - oogden erg vermoeid in de tweede helft tegen Inter.

Zomaar even een andere speler opstellen zit er ook niet in bij de club uit Enschede wegens de vele blessures. Over dit onderwerp kan Wiljan op verdedigend vlak zeker meepraten: door de schorsing van Mark Otten moet Rens van Eijden zelfs noodgedwongen een operatie uitstellen om zo een steentje te kunnen bijdragen aan de achtste thuisoverwinning in de Eredivisie ooit op FC Twente. Van de andere thuiswedstrijden in de Eredivisie werden er tien gelijkgespeeld en zeventien verloren:

 

Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 34 7 10 17 31 52
Uit 34 6 6 22 30 68
Totaal 68 13 16 39 61 120

 

De laatste tien wedstrijden tegen de Tukkers zijn niet heel erg oogstrelend om er bij te pakken, daarom houden we het ditmaal alleen bij het laatste duel, dat waarschijnlijk nog bij veel fans in Nijmegen in het hoofd gegrift zal staan. Mede dankzij de veerkracht van NEC en de tomeloze inzet van onze Belgische rambo Björn Vleminckx werd een 1-3 achterstand veranderd in 3-3. In de laatste minuut ging het echter toch nog mis door een doelpunt van Bryan Ruiz, die twee punten uit de Goffert stal. Wel moet hierbij gezegd worden dat Kevin 'ik weet de uitslag al' Blom Vleminckx al in de 55ste minuut met een zwaar gestrafte rode kaart van het veld afstuurde.

Naast de wedstrijd lijkt er zaterdag ook nog een complete reünie plaats te vinden. Ramon Zomer speelde eigenlijk zijn hele leven in het rood van FC Twente: na zeven seizoenen, 122 duels en negen doelpunten besloot hij voor het eerst in zijn leven eens een andere profclub op te zoeken. De tweede verdediger is Niels Wellenberg: de Deventenaar speelde vijf seizoenen voor 'The Reds' en kwam in 86 duels niet tot scoren.Tot slot speelde Bas Sibum 87 duels voor de Tukkers en scoorde hierin geen enkele keer.

FC Twente beschikt over één speler met een NEC-verleden. Mister-NEC Peter Wisgerhof bloeide nog verder op in het Noorden van het land, is verzekerd van een basisplaats, is de onomstreden aanvoerder en mag zich sinds kort ook nog eens Nederlands international noemen!

De mooiste club van Gelderland gaat doen wat Ajax, Internazionale (de eerste keer), Feyenoord, Werder Bremen en PSV allen niet konden: winnen van FC Twente! Met onder andere de altijd energieke Vleminckx, onze drie FC-Twente kenners, onze Deense spelmakers en onze betrouwbare sluitpost zullen wij het vermoeide FC Twente en daarmee heel ons voetballand verrassen! Tegen beter weten in? Misschien. Maar ach: niets is onmogelijk in Nederland.

P.S. Legio zal net als vorig jaar tegen FC Twente weer met collectebussen rondom het stadion staan. Zij besteden ieder seizoen maar weer vele honderden manuren in de sfeeracties. Met ons geld kan er weer veel moois gerealiseerd worden....

Bennieboy

Ieder jaar hetzelfde: meer spandoeken dan supporters!


 
 Reacties op dit bericht:

Op dit bericht kun je geen reactie plaatsen.
"Onze stadionklok uit Amsterdam komt?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen