Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Bronvermelding

In de toekomst zul je ook de geschiedenis kunnen lezen vanaf 1975. Ook weer in blokjes van 5 jaar. Wil je weten uit welke bronnen we alle info gehaald hebben? Lees dan even de onderstaande bronvermelding.

Bronvermelding:

Wie meer wil weten over de geschiedenis van onze mooie club kan in menig boekwerk zijn rood groen zwarte hart ophalen. Zo is er iedere 25 jaar een jubileumboek verschenen. Het boek 100 jaar NEC geschreven door Jaap van Essen en het boek Hillemuil NECS, geschreven door Michel Gunsing, Marc Schramm, Bram Verwey en Joost van Kuppeveld zijn voor de liefhebbers van de NEC historie een absolute must.

Wie wat meer moeite wil doen, kan in sommige antiquariaten of op een voetbalbeurs het mooie groene boek vinden, dat ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan is uitgegeven. Het boek is geschreven door Ad de Laat, maar ook Herman van Eldik moet genoemd worden voor het researchwerk, iets dat hij ook heeft gedaan voor het boek dat ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan is uitgegeven.

Veel moeilijker is het boek te vinden dat de periode van de eerste 50 jaar van NEC beschrijft. Naast de normale uitgave is er ook een luxe uitgave van dit jubileumboek verschenen. Het boek werd geschreven door G.P Weyers en hij werd daarbij geholpen door L. Broekkamp en J. Meuleman.

Een bijna onmogelijke missie zal het worden om het in 1928 uitgegeven boekje te vinden over de eerste 25 jaar van onze club. Het boekje werd geschreven door Dhr. Schippers en kende toen een oplage van 8000 stuks.

 

Wie meer wil weten over stadion De Goffert doet er goed aan het prachtige fotoboek, met foto’s van Gert Hoogeboom, over de verbouwing van De Goffert te lezen, of beter....te bekijken. Het boek kreeg de titel “Getuige (van)” mee, met als ondertitel; “Acht maanden breken en bouwen in het Goffertstadion.”


Natuurlijk zal deze lijst van boeken verre van compleet zijn, om nog maar te zwijgen van alle informatie die te vinden is over onze club in het archief van De Gelderlander, Het Archief van Nijmegen, in voetbalbladen en in veel plakboeken die supporters al jaren in hun kasten hebben staan.

Voor het historisch verhaal over onze club, maar ook voor allerlei andere onderdelen op deze site waarbij feiten en verhalen uit het verleden gebruikt zijn, is gebruik gemaakt van alle reeds vermelde bronnen, op het boek dat uitgegeven is in 1928 van Schippers na, want ook wij hebben dat boek helaas niet in ons bezit. 

 

 


Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen