Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 126
Zo zagen wij het: Utrecht - NEC
zon. 25 november 2007 

Deze wedstrijd wierp zijn schaduw al voor het interlandweekend vooruit. Niet alleen de miserabele thuisbalans van Utrecht en de zo mogelijk nog slechtere uitbalans van NEC zorgden voor gespreksvoer, ook was duidelijk dat deze wedstrijd de verhoudingen voor de komende tijd weer even neer zou zetten. Bij winst kon NEC aanklampen bij de grote middenmoot/subtop, bij verlies zou de scheiding met die groep weer wat duidelijker worden met als gevolg dat het groepje degradatiekandidaten onze metgezellen voor de komende tijd zouden zijn. Het werd dus ietwat ongelukkig het laatste, met als gevolg dat er opnieuw druk op de volgende thuiswedstrijd (tegen Heerenveen ditmaal) komt te staan om daar dan maar de punten te pakken. Ook in de strijd om het kampioenschap van Gelderland moeten we voorlopig even afhaken, aangezien de concurrenten op dit moment een aardig eind weg staan, niet zozeer qua plaatsen op de ranglijst als wel qua punten.

De Galgenwaard is een wat merkwaardig stadion. Door de ringweg is het stadion wat naar het buitengebied gedrukt, maar tegelijkertijd ligt het stadion erg dicht bij enkele oude wijken. Als je vanuit die richting komt lopen valt eigenlijk pas bij de poortjes op dat je een voetbalstadion binnen gaat, de tribunes worden door de kantoren die er voor staan vrijwel geheel aan het zicht onttrokken. Om op voldoende hoogte, boven die kantoren, de omloop te kunnen bereiken dien je bij de Zuidtribune een flinke trap te beklimmen. Omdat je door de stalen treden heen kan kijken naar de diepte beneden, zou het me niets verbazen als mensen met hoogtevrees zich in Utrecht bij de gehandicapteningang kunnen melden om met de lift naar boven te kunnen. Eenmaal bovengekomen wacht Mr Dug Out. En niet een beetje ook, want voor deze tribune zijn op de omloop tientallen verkooppunten ingericht. En hoewel het in de Goffert zeker de goede kant op gaat zou het de cateraar niet misstaan nog eens in Utrecht te gaan kijken. Overigens hingen er overal op de omloop aankondigingen van prijsverlagingen die Mr Dug Out aldaar doorvoerde per half november. Benieuwd of we daar in de Goffert ook nog op getrakteerd worden.

Losse kaarten bij Utrecht staan altijd garant voor plaatsen op de onderste rijen en aangezien de dakconstructie zo hoog hangt dat de wolken er gewoon onderdoor drijven, heb je voor je 20 euro een nat pak als het regent. Met de regen viel het gelukkig mee, maar koud was het wel. Echt warm van het voetbal werden we in de eerste helft ook niet, want die was vooral rommelig. NEC speelde redelijk verzorgd, zonder nou echt vaak gevaarlijk te worden, Utrecht was eigenlijk gewoon erg slecht. Hetgeen ook niet echt sportief opgepikt werd door het publiek om ons heen. Foei, dachten we dat wij in Nijmegen negatief waren! In het begin combineert NEC af en toe leuk en met name op Lens krijgt de verdediging van Utrecht maar moeilijk vat. Na ruim een kwartier kopt de volledig vrijstaande Olsson onze ploeg op voorsprong uit een vrije trap en dat is op dat moment best verdiend. En tevens onze eerste goal in een uitwedstrijd dit seizoen! De spelers vieren het samen met het plukje supporters dat via de verplichte combi in het uitvak is beland. Lang kunnen we helaas niet van die voorsprong genieten want een minuutje later ligt ie er aan de andere kant in. Vanuit ons perspectief leek het alsof de verdedigers een beetje staan te slapen, want Van Dijk kan volledig vrij een voorzet binnen tikken. Het geeft de Utrechters, zowel op het veld als op de tribune, moed want de rest van de eerste helft speelt zich vooral op de helft van NEC af. Echt grote kansen levert het niet op, al zijn een tweetal afstandschoten wel erg gevaarlijk. Dan is het toch prettig dat je een keeper als Babos hebt. Aan de andere kant komen de blauwen er één keer erg goed en snel uit, hetgeen leidt tot een goede schotkans voor Van Beukering. De spits schiet met een hard schot rakelings over, waar een pass op Tim Janssen eigenlijk een betere optie was geweest. Al is het wel prettig te zien dat we eindelijk weer eens een doelgerichte midvoor hebben. De rust komt uiteindelijk met 1-1 en daar is niemand ontevreden mee.

De tweede helft begint als de eerste, wederom is NEC een ietsje beter. Lorenzo Davids gaat alleen op Grandel af, denkt aan uithalen met links, maar besluit tot een passje met rechts richting Janssen. Door de twijfel ontstaat er een kortsluiting tussen hersenen en benen, waardoor de middenvelder met zijn ene been zijn andere onderuit schopt. Davids vliegt door de lucht, de bal hobbelt verder, grote kans verprutst en het stadion buldert van het lachen. Het zijn van die momenten waarbij je uit plaatsvervangende schaamte diep in de kraag van je jas duikt. Erger nog is dat aan de andere kant Jonas met een ongelukkige sliding een aanval van Utrecht inleidt. Babos redt eerst nog op een schot van Caluwe, maar is kansloos op het mislukte rollertje van George in de rebound. Typisch weer, dat onkunde aan hun kant wel tot een goal leidt.

Maar goed, wat zij kunnen, kunnen wij ook, want ook nu staat het snel weer gelijk. Davids heeft nog iets goed te maken en haalt verwoestend uit voor wat ze bij Match of the day een ‘screamer’ zouden noemen. De bal ploft via de lat keihard achter de geslagen Grandel. Utrecht lijkt rijp voor de sloop en NEC krijgt kansen de wedstrijd naar zich toe te trekken. Helaas echter drijft de verder sterk spelende Lens zijn acties af en toe te ver door. Kivuvu heeft een prachtige actie, maar besluit met een rollertje. Het blijft ook oppassen want aan de andere kant schiet Nelisse op de lat en Van Dijk voorlangs. Om de evenwichtige wedstrijd in balans te houden schiet ook Worm, vanuit een verrassende hoek, nog op de lat, waarna iedereen zich opmaakt voor eindsignaal. NEC wat meer dan Utrecht, want de thuisclub zet nog wel even aan in de slotfase, zij het zonder veel overtuiging. Typerend voor het ongelukkige seizoen dat we tot nu toe hebben verliezen we het zekere punt echter alsnog als een mislukt schot van Nelisse bij de tweede paal wordt ingekopt door Rossini. Grote vreugde in de Galgenwaard en een fikse kater bij de NEC supporters, waarvan er, zoals wel vaker bij dit soort wedstrijden, meer buiten dan binnen het uitvak zitten.

Al met al echter geen wedstrijd waar al te erge conclusies aan verbonden moeten worden. Je ziet immers aan alles dat er genoeg talent in de jonge ploeg zit, alleen komt dat er nog lang niet altijd op de juiste manier uit. Maar uiteindelijk zal het zelfs dit seizoen al wel goed komen met onze club. Volgende week tegen Heerenveen komt alweer de volgende kans!

Pol


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

26-11-2007 10:25 door
Ook ik zat op de 1 van de onderste rijen in het utrecht vak...heerlijk die regen. Fijn dat dat dak net niet ver genoeg is gemaakt zodat je lekker droog zit. Koud, koud, koud en kut was het al met al!

Petski 2 Huilend

"De laatste stap voor de bekerfinale meestal in Noord-Holland wordt genomen?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen