Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Vooruitblik: NEC-Ajax
vrij. 18 januari 2008 

Nadat we vorige week vrijdag onfortuinlijk gelijkspeelden tegen het hooggeklasseerde FC Twente, blameerde onze ploeg zich afgelopen dinsdag in het bekertoernooi. Eerstedivisionist FC Zwolle werd, in de beker, geen strobreed in de weg gelegd. Waar we tegen de Tukkers met een gelijkspel te weinig kregen, zou een evenwichtige score tegen de Zwollenaren zeer onverdiend geweest zijn. Enige vorm van strijd was ver te zoeken. Zondag komt Ajax op bezoek in onze Goffert.

Handhaving
Ondanks dat de Amsterdammers niet in al te goede doen zijn, zou het wel eens een erg vervelende voormiddag kunnen worden mocht onze equipe na dinsdag nog niet in de gaten hebben waarom het gaat. Na de bekeruitschakeling is de enige overgebleven doelstelling: Handhaving, en het liefst zonder vervelende play-offs. Eerder dit seizoen, in Amsterdam, werd duidelijk dat er tegen Ajax niet noodzakelijk verloren hoeft te worden. De hoofdstedelingen werden deze week ook uitgeschakeld in de beker, in Breda waren de cijfers duidelijk.

Rommelig
Een treffen tussen twee clubs waarbij het rommelt, al het hele seizoen eigenlijk. Mario Been heeft aangekondigd dat er koppen gaan rollen, Adrie Koster op zijn beurt zal allesbehalve tevreden zijn met de manier waarop zijn team aantrad tegen Nac. In dat duel dacht de oefenmeester Leonardo en Edgar Davids rust te kunnen gunnen. De neef van onze geschorste Lorenzo, is net terug van een dubbele beenbreuk. Ongetwijfeld zal hij zondag wel spelen, daar Ajax zich het niet kan veroorloven om puntverlies te lijden in de steeds spannender wordende titelstrijd.

Gentenaar
Het duel van vorig seizoen zal Dennis Gentenaar zich nog goed herinneren. Een groots eerbetoon had Legio Noviomagum in petto voor de Nijmegenaar. Hier werd hij vrij emotioneel van. Zondag zal hij genoegen moeten nemen met een plek op de bank. Ook wij zullen waarschijnlijk verstookt blijven van een mooie Legio actie, nog altijd ruimtegebrek. Gelukkig had Ajax in de nieuwe eeuw in Nijmegen ook dikwijls weinig ruimte. De resultaten zijn wisselend, enorme verschillen in doelpunten waren niet te noteren. Er werd zelfs een 0-0 gelijkspel behaald in het seizoen 2003/2004.

Meer statistieken lees je hier in onze database.

Wintertransfers
Om het team beter te laten presteren zijn de Amsterdammers actief op de transfermarkt. Eerst haalden zij Kenneth Perez, na een half jaar, terug uit Eindhoven en de volgende aankopen staan al voor de Arena-poort. Bruno Silva, wil net als landgenoot en schwalbe-koning Suarez een half jaar geleden, de stap maken naar een topclub. Hun werkgever Fc Groningen geeft hen geen gelijk in de gedachte dat Ajax een topclub zou zijn. Ajax bracht ook al een bod uit op Twente’s Orlando Engelaar.

Tegen Fc Zwolle debuteerde huurling Jeroen Drost in de basiself bij NEC. Zijn nieuwe collega’s zorgden ervoor dat hij zich moeiteloos aan kon passen. Op de voormiddag van dat duel contracteerde NEC een nieuwe speler voor de komende 3,5 jaar. Middenvelder Bas Sibum kwam over van Roda JC. Nog geen 48 uur later was daar wederom succes voor Aalbers en Co. met het huren van de Spanjaard Daniel Fernández Artola, kortweg Dani. Of zij alle drie in de basis zullen starten is nog maar de vraag. Mario zal in ieder geval genoeg denkwerk hebben over welke koppen hij zal laten rollen. Bij ons is Muslu verlost van zijn schorsing, Davids en Olsson hebben nog even te gaan, bij Ajax is Heitinge geschorst.

 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

19-01-2008 09:34 door
opstellingFrusty Frusty Frusty

"De laatste stap voor de bekerfinale meestal in Noord-Holland wordt genomen?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen