Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Zo zagen wij het: NAC Breda-NEC
maa. 21 april 2008 

Op de allerlaatste speeldag, althans van de reguliere competitie, stond NAC-NEC op het programma. Niet alleen een mooi affiche, maar ook de beslissingswedstrijd voor het kampioenschap van de tweede seizoenshelft. En daarnaast stond er voor ons cluppie ook nog iets op het spel, want met minimaal een punt zouden we ons verzekeren van een plek in de play-offs om een UEFA Cup-ticket. Het was dus niet verwonderlijk dat de opkomst heel aardig was: liefst acht bussen. Op de combi naar Arnhem na, was een dergelijke opkomst voor een verplichte buscombi erg lang geleden. En in het Rat Verlegh stadion werden we met z’n allen in het hoekvakje gepropt zodat het ook nog gezellig werd. De resultaten op het veld droegen daar natuurlijk aan bij.

Vlaggetjes overal

Ongetwijfeld met dank aan een grote sponsor lagen er voor de NAC-supporters zo’n zestienduizend stoffen(!) vlaggetjes te wachten. Het zorgde voor een behoorlijke massa geel-zwart en dat doet pijn aan de NEC-ogen. Het kwam de Brabanders dan ook op een welgemeend ‘En steek die vlag, maar in je reet’ te staan. Dat deden ze vanzelf-
sprekend niet, zodat onze jongens de geel-zwarte ratten op het veld het zwijgen maar moesten opleggen. Dat moest dan wel gebeuren met een ernstig verzwakte defensie en Pothuizen, die afgelopen week in de VI nog bekende een behoorlijk drankprobleem te hebben, als aanvoerder. Aan de andere kant motiveert niets de veteraan natuurlijk zo goed als het vooruitzicht van een feestje.

Matig begin

Maar goed, NEC begon matig aan de partij. Vooral de verdediging oogde in het begin niet solide en na een klein half uurtje kwam NAC terecht op voorsprong. Uit een corner van Kolkka was het Amoah, die zich natuurlijk kiplekker voelt in de NACse kleuren, die de 1-0 op de borden bracht. Even sloeg de twijfel toe: zou NAC dan het medicijn tegen het NEC van de tweede seizoenshelft hebben gevonden? De triesteling aan de overkant die met een grote vlag met daarop ‘1-0’ in de gracht heen en weer rende, dacht kennelijk van wel.

Foutje, bedankt!

De voorsprong werd echter na een minuut of vijf alweer ongedaan gemaakt. De achtentwintigste reservedoelman van NAC maakte een ‘klein’ foutje en Lens kon de bal makkelijk in het open doel schieten. En omdat NEC ook daarna beter speelde en zelfs een enorme kans op de 1-2 kreeg, kwam de stemming in het uitvak er aardig in.

Te weinig kroketten

In de rust was het natuurlijk weer tijd voor een hapje, maar helaas waren de kroketten, frikadellen en hamburgers al in de pauze uitverkocht. We waren in eerste instantie van plan de catering een veer in de kont te duwen, maar bij nader inzien laten we dat toch maar achterwege. Want de broodjes kroket kunnen nog zo lekker zijn, je moet er wel voldoende van hebben, nietwaar!?

In de tweede helft kwam alles goed

Met lichte trek begonnen we dus aan de tweede helft. En gelukkig luisterden we zelf mee met Langs de lijn anders waren we nog in een flauw Bredaas grapje getuind. Lazovic scoorde in Arnhem, maar de scoreborden in Breda vermeldden een 1-0 voorsprong voor onze Arnhemse vrienden. We zijn er nog steeds niet uit of het nu een zielige poging was ons een beetje te stangen of dat de stadionspeaker een transfer had gemist en dacht dat Danko nog steeds de Arnhemmers vertegenwoordigde. Hoe dan ook, in Arnhem liep alles zoals het moest verlopen en ook in Breda ging de zon steeds meer schijnen. Uit een vrije trap scoorde Jhonny van Beukering eerst al de 1-2 en vlak voor tijd poortte Lens de ongelukkige debutant-keeper van NAC voor de 3-1.

In de tweede helft kwam alles goed in het kwadraat

En zo kwam niet alleen in de tweede helft van de wedstrijd van zondag alles goed. Dat geldt des te sterker voor de tweede seizoenshelft. Die werd uiteindelijk zelfs op de achtste plaats afgesloten, zodat we bij een Rotterdamse bekerwinst zowaar met thuisvoordeel aan de play-offs beginnen. Wie dat in de winterstop zou hebben geroepen, hadden we voor gek verklaard. Of beter gezegd: wie dat in de winterstop riep, hebben we voor gek verklaard. Het bier op de terugweg, dat zult u begrijpen, was snel op. En we hebben het idee dat dat ook het geval was in de Eindhovense supportersbussen die we onderweg tegenkwamen. Wij zijn geëindigd als achtste, geplaatst voor de UEFA Cup play-offs en bovendien weer de onbetwiste nummer 1 van Gelderland! Het was een mooie dag!

Thomas
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

20-04-2008 16:20 door
Echt super Sjaal Sjaal Cola
20-04-2008 16:22 door Mark Ariaans
Kampioenen!!Sjaal Praise Mr. Green Klappen
20-04-2008 19:15 door
Geweldig Praise
21-04-2008 16:21 door
ARNHEM VERLIEST (0-1) NEC 1-3Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal
Sjaal
21-04-2008 20:12 door
Leuk stuk Griek.

Petski Polska Cracovia Power ranger

"Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen