Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Zo zagen wij het: NEC (am) - NEC 1-7
maa. 28 juli 2008 

Zaterdag stond de traditionele opening van het seizoen weer op het programma: de oefenpot tegen de amateurs der rood-zwart-groenen op de Eendracht. Alhoewel, seizoensopening. Een paar weken terug was er nog die trip naar de Antillen waarvan onduidelijk was of het nu de afsluiting van het succesvolle seizoen 07-08 was, of juist de start van het huidige Europese jaar. Of misschien was het wel een tussentijdse check om de kilo’s van Van Beukering en het alcoholpercentage van Pothuizen onder controle te houden.

Hoe dan ook, voor de NEC fans begon het seizoen zaterdag. Op een zonovergoten en goed gevulde Eendracht is het altijd lekker thuiskomen. Schappelijke prijzen, een groot terras en op de achtergrond de beslissende tijdrit in de Tour. Speelden we maar altijd oefenwedstrijden! De eerste wedstrijd van het seizoen biedt tevens de kans eens lekker met iedereen bij te praten en te kijken hoe de selectie er voor staat. Het mag geen geheim zijn dat NEC op zoek is naar vleugelspitsen. Ook zaterdag, en vooral in de eerste helft, werd duidelijk dat versterking daar gewenst is. Potentiële AZ huurling Nelson speelde niet onverdienstelijk, maar kon (nog) niet aantonen de nieuwe Lens te zijn. Al schopte Jeremain vorig seizoen voor de winsterstop ook geen deuk in een pakje boter. Gezien het feit dat Nelson vorig seizoen een vaste Jong AZ speler was en NEC dus een goed inzicht in zijn kwaliteiten zou moeten hebben, lijkt de stage van deze week vooral om te beoordelen of deze jongen uit het goede hout gesneden is. De andere stagiar, Astrit Ajdarevic van Liverpool, slaagde er beter in zijn kunnen te etaleren. Duidelijk is dat de jongen over een goede techniek en een uitstekend overzicht beschikt en dus een meerwaarde voor NEC kan zijn. De vraag is echter of de club het geld wil uitgeven aan een speler op een positie die al redelijk voorzien is.

Want dat we in aanvallend opzicht versterking kunnen gebruiken bleek in de eerste helft toen we in offensief opzicht tegen de toen nog redelijk fitte amateurs nauwellijks een vuist konden maken. Nadat jubelaris Herman van Eldik zeer terecht in het zonnetje was gezet, waren het in eerste instantie de amateurs die het beste van het spel hadden. De vrijwilligers, opvallend genoeg in hun thuiswedstrijd aantredend in het uittenue, kregen wat mogelijkheden na onoplettendheden in de NEC defensie. Scholten veroorzaakte een goede kopkans door zijn man te laten lopen, hetgeen hem op een fikse uitbrander van Olsson kwam te staan. Het (voorlopig) niet doorgaan van een toptransfer heeft de instelling van de Zweed gelukkig niet aangetast! Pas in het tweede deel van de eerste helft werden de profs gevaarlijk, na een goede actie van Scholten scoorde nieuwe aanwinst Schöne de openingstreffer.

In de tweede helft speelde NEC met een volledig ander elftal. Saidi en Tshibamba speelden op de flanken, Van Beukering verving de tegenvallende Janssen en Worm speelde kort achter de spits. Deze combinatie was veel succesvoller dan het blok in de eerste helft, al zal het deels te maken hebben met het feit dat de pijp bij de amateurs langzaam leeg was. In het laatste half uur van de wedstrijd werd liefst zes keer gescoord. Van Beukering tikte de 0-2 binnen na een solo van Worm, die vervolgens zelf een minuut later de keeper rondde voor de 0-3. De vierde was een plaatje, na een soepele aanval over vele schijven knalde Van Beukering de bal hard achter de keeper van de eerste klasser. Nadat de amateurs wat terug hadden gedaan zette de levendige Van Beukering Saidi vrij voor de keeper voor de 1-5. Tshibamba met een acrobatische omhaal en Worm met een kopbal uit een voorzet van Sibum vervolmaakten de zevenklapper.

Goed om te zien was dat de selectie fit en gretig overkwam, waarbij het plezier er af en toe zelfs vanaf straalde. Nog een versterking hier en daar om het team in balans te brengen en het zou best wel weer eens een aardig seizoen kunnen worden!

Pol


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

"Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen