Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Zo zagen wij het: NEC - Helderse selectie: 2-0
zat. 2 augustus 2008 

Terwijl de tweede wedstrijd in het onvolprezen Maritiem Toernooi in Den Helder vanmiddag alweer gespeeld wordt, op de valreep nog even een impressie van de pot van donderdagavond tegen de Helderse selectie. Om het cliché nog maar eens van stal te halen: de thuisblijvers kregen gelijk. NEC speelde om te huilen tegen de Noordhollanders, zo constateerden de vijf aanwezige NEC-supporters.

Maar ach, wie maalt erom na maandenlang NEC-loos bestaan? Zo’n EK is een aardig surrogaat en gelukkig duurde die achterlijke plee-offs lekker lang, maar het werd toch hoog tijd dat de oefencampagne weer begon. Tenslotte is Curaçao wel erg ver. Den Helder ook trouwens. Dat verklaart wellicht het feit dat de aanwezigen ofwel uit Amsterdam kwamen, ofwel een gezellige familievakantie doorbrachten aan de kust.

Ik kom er al jaren, op dat malle toernooi. Naast NEC is Jong Ajax meestal present en dus de Helderse selectie. Dit jaar ook Sparta, daarvoor vaak AZ of Roda. Het leuke is dat je met je bakkes vlak langs het veld staat, met een pint (1,50) in de hand. Kan niet beter, als je de domme opmerkingen van de in grote getale aanwezige mariniers over je haardracht voor lief neemt. Ik word wel vaker voor René van Rijswijk of Patrick Pothuizen uitgemaakt, maar nooit zo vaak als In Den Helder. Lang haar is daar kennelijk nog echt een issue, de jaren vijftig vieren hoogtij.

Dan het voetbal. Er valt weinig over te melden. Wat ook niet hielp was dat ik geen programmaboekje had. De nieuwkomers en mannen op proef lieten eigenlijk überhaupt geen indruk achter, behalve Schöne misschien die nog wel wat probeerde. Worm werkte vrij hard, maar bakte er niet veel van. Zijn corners waren beroerd als vanouds, dus ik kon een dejá vu gevoel over de eerste helft van het vorig seizoen niet onderdrukken. De gebruikelijke penaltysessie ging ook niet best, al moet gezegd dat de boomlange keeper van de tegenpartij gewoon goed opereerde. Maar ach, het was maar een oefenpotje. Ze zullen tegen Sparta zo dadelijk echter uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Naar verluidt zullen er vanavond veel meer NEC-ers zijn. Gezellig!

Joris


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

02-08-2008 14:44 door
Helaas verjaardag van de schoonouders vandaag anders was die dranken voorraad achter de poster van mij geweest!!!Cola

"Emmen ooit NEC was? "
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen