Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 156
Het vrijdagmiddag weetje: De scheids mee hebben (+antwoord)
vrij. 24 april 2009 

De laatste dag van de week, nog even en het is weekend. Om die laatste uurtjes op school of op het werk door te komen, biedt DTH je het vrijdagmiddagweetje. ’s Ochtends verschijnt de vraag op de site, ’s middags rond een uurtje of 2 volgt het antwoord. Net lang genoeg om je hoofd te breken of om je collega’s de loef af te steken. En anders gewoon leuk om te lezen en te weten. Er komt vast nog een moment in de kroeg dat je de wetenswaardigheid van vandaag kwijt kunt. Veel succes!

Als de scheidsrechter wordt genoemd in wedstrijdverslagen die supporters schrijven is dat zelden in positieve zin. Dat is niet anders op deze site. Hoe vaak hebben we scheidsrechters niet vervloekt? Zelden wordt er melding van gemaakt als de beslissingen van de man in zwart eens goed uitpakken. In dat geval wordt de rol van de arbiter meestal doodgezwegen. Een arbiter niet vermelden is echter lastiger als ie voor de club heeft gespeeld. Ons wedstrijdarchief zou incompleet zijn zonder de naam van één (ex) toparbiter, die de kleuren rood-zwart-groen verdedigd heeft. Wie was deze scheidsrechter en in welke periode speelde hij voor NEC?


Dankzij het uitverkochte huis tegen FC Barcelona in 1983 heeft NEC wat geld te spenderen en trainer Pim van de Meent besluit dat geld te gebruiken om een Nederlandse spits cq stormram uit de Belgische competitie te halen. Voetballer Dick Jol staat dat seizoen onder contract bij KV Kortrijk, maar komt daar weinig aan spelen toe. Na een korte stage, toevalligerwijs rond de uitwedstrijd in Barcelona, mag Jol blijven. Desondanks wordt het verblijf geen succes. De spits mag vier keer opdraven in de competitie en speelt één bekerwedstrijd. Na het seizoen keert Jol terug naar de amateurs van Scheveningen en richt zich op zijn scheidsrechterscarriere. Dat wordt een doorslaand succes, al snel maakt hij zijn debuut in het betaalde voetbal en vanaf 1993 fluit de ex-spits ook internationale wedstrijden, met als hoogtepunt de Champions League finale in 2001 tussen Bayern en Valencia. Na een conflict met de KNVB (niet het eerste) besluit de arbiter voor aanvang van het huidige seizoen zijn carriere te stoppen. Overigens wijzen de statistieken in geen enkele mate op een voorkeur voor NEC. Maar misschien waren de quotes tégen NEC bij de groenteboer interessanter... ;-)Heb je nog een leuk idee voor een vrijdagmiddagweetje? Schroom niet te mailen naar info@detrouwehonden.nl!


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

24-04-2009 15:06 door
Jol floot ook, naar eigen zeggen, zijn slechtste duel ooit in de Goffert. In 2007 tegen Roda. Kostte ons de play-offs. Dan waren we misschien toen al met Mario Europa in getrokken! UEFA Cup gewonnen, kwalificatie Champions League, nieuw stadion in 2010 klaar etc. En dat alleen maar omdat Jol die handsbal niet zag!The finger
24-04-2009 15:59 door
nou nou dat is ook wel overdreven haha:P
maar wat las ik nou weer. v bekeuring aangehouden of iid ergens bij betrokken geweestI

"NEC bijna 1 op 1 loopt met shirtsponsors?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen