Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 147
Zo zagen wij het: Feyenoord - NEC
maa. 3 augustus 2009 

Na een chaotisch voorseizoen konden we dit weekend dan eindelijk echt gaan beginnen. Door de taferelen in Groesbeek en de onweersbuien in Waardenburg dreigde in eerste instantie een ernstige verstoring van de voorbereiding, maar haastig ingelaste oefenwedstrijden tegen Kasimpasa en Telstar, die beide ook nog winnend werden afgesloten, brachten de club uiteindelijk toch nog in redelijk rustig vaarwater. Lodeweges en zijn selectie, voor het eerst in jaren compleet voor de eerste wedstrijd, leken klaar voor de strijd. Mijn maag draaide zich dan ook om toen ik zaterdag het bericht las over de weigering van Saidi te spelen tegen Feyenoord. Dat de voorbereiding alsnog in duigen lag was niet eens het ergste. De grootste frustratie lag in het feit dat er maar geen einde lijkt te komen aan de problemen met onwelwillende spelers. De lijst begint zo langzamerhand schier eindeloos te worden. Om uiteenlopende redenen haalden binnen een jaar John, Bouaouzan, Van Beukering, Radomski, El Kabir en Tshibamba in negatief opzicht de pers en daar kwam Saidi dit weekend dus bij. Ik ken geen club waar supporters zo door hun spelers geschoffeerd worden als dat in het afgelopen jaar bij NEC gebeurd is. Voor veel supporters is met het gedrag van Saidi dan ook echt een grens bereikt, het is die welbekende druppel in de overvolle emmer. De onrust in de selectie moet en zal stoppen.

Met een naar gevoel in de onderbuik veroorzaakt door deze overpeinzingen vertrok een klein legioen NEC supporters zondag naar Rotterdam. Om na een nederlaag aldaar met een veel beter gevoel huiswaarts te keren. De (met afstand belangrijkste) reden van deze ommekeer? Bjorn Vleminckx. Zo simpel is het dus eigenlijk. Je doet het shirt aan, strikt de veters en werkt je negentig minutenlang een slag in de rondte. Wat heerlijk dat NEC (weer) een dergelijke speler in de gelederen heeft. Wat een openbaring na het geneuzel van al die omhoog gevallen ettertjes die vinden dat ze veel te goed zijn om zich het snot voor de ogen te werken in het rood-zwart-groen. Onze Belgische aanwinst zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de stemming bij de NEC supporters zich ten positieve keerde. Hij was de aanjager van de ploeg die over grote delen van de wedstrijd de betere was, alleen verzuimde de gelijkmaker op de borden te zetten. Komt dat zien mensen, vrijdag in de Goffert: Bjorn Vleminckx.

Was onze Belg dan de enige aan NEC kant die verdienstelijk speelde? Zeker niet. Achterin stond het, zoals gewoonlijk, vrij goed. Wellenberg paste zich moeiteloos aan en ook Van Eijden kon goed mee, al leidde zijn ketser natuurlijk wel de nederlaag in. Radomski was meesterlijk aan de bal, maar had moeite het tempo te volgen en haakte in het verloop van de tweede helft zelfs helemaal af. Niet helemaal fit? Voorin tenslotte lieten El Kabir en nieuwe aanwinst Fejzullahu zien dat er nog genoeg rek in deze ploeg zit. Heerlijk om te zien hoe deze aanvallers zonder schroom in de volle Kuip rond dartelden. Een volle Kuip overigens die regelmatig overstemd werd door het volle uitvak. Ook dat is wel eens anders geweest. De slotconclusie daarom mag zijn dat het best wel eens een heel leuk seizoen kan gaan worden. Als de heren tenminste gewoon gaan of blijven doen waarvoor ze betaald worden: voetballen.

Pol
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

03-08-2009 16:12 door
Geweldig stuk.
Inderdaad sommige spelers schatten zichzelf veel te hoog in.
Voorbeeld: El-Akchaoui, denkt nog steeds na al die jaren hier in Nijmegen dat hij de 'man' is van NEC.
Maar in werkelijkheid is het een zielig persoon, niet meer en niet minder. Aanvoerder geweest en gelijk denken dat ie een vedette was van NEC.
Vleminckx was de man van NEC gisteren. Strijdt, lopen, lopen en nog eens lopen, schieten, koppen, sleuren, trekken aan iemands shirt, slim met de scheids spelen, echt een goede speler voor ons NEC.
Erton speelde redelijk tot goed, veel goede acties gezien van hem, lijkt op het type Arnautovic qua loop en spel, hij moet nog wennen aan het tempo van de Eredivisie en aan de grote van de stadions.
Ik heb een héél goed gevoel over H'veen thuis en dat we daar de eerste 3 punten van het seizoen gaan pakken en daarna weer met z'n allen naar Kerkrade en er ook zo'n feest van maken netzoals gister in het uitvak van Feyenoord!

ENIESEE NIJMEGUH!Let op
03-08-2009 16:31 door
Prima verwoord Pol!
03-08-2009 17:19 door
prettig om te lezen,en het juiste commentaar
03-08-2009 18:20 door
ben ikmhet helemaal mee eens en saidy laat het taem barsten dat kan gewoon niet dat zou nog kunne in de f jes maar niet in het hogste van nederland gewoon een kut vent
03-08-2009 18:39 door
@_23_Radomski

"Vleminckx was de man van NEC gisteren. Strijdt, lopen, lopen en nog eens lopen, schieten, koppen, sleuren, trekken aan iemands shirt, slim met de scheids spelen, echt een goede speler voor ons NEC."


En die ingooien van 'm Eek niet normaal zover die 'm gooit. Volgens mij hebben we dit seizoen gewoon het dubbel aantal corners dankzij hem...
03-08-2009 20:00 door
Volgens onze Belgische vrienden weet Vleminckx met zijn inworpen de tweede paal te halen, doe normaal joh hahaha! Bjorn is inderdaad een fantastische aanwinst, wat een topper. En een instelling waar menig voetballer een puntje aan kan zuigen! Geweldig!
Verder speelde NEC een goede pot, jammer van de fouten, er had echt meer ingezeten, als Schöne de bal in de 4e minuut er meteen in had geschoten bijvoorbeeld!
03-08-2009 22:11 door
Die kans van Schone was goed, maar wellicht groter als hij El Kabir op links aangespeeld had. Die stond volgens mij geen buitenspel en best vrij.

Saidi gooit 5 dagen werken in de prullebak. Kost gewoon 3 punten feitelijk!
04-08-2009 01:27 door
we zijn niet verloren door saidi , bjorn had moeten doen waarvoor hij centen krijgt SCOREN !!

goed gespeeld , goed gespeeld , dom geklets WE HEBBEN VERLOREN en HET WAS NIET NODIG GEWEEST...als er maar eimand doelpunten maakt , tig kansen geeneen benut !!Frusty
04-08-2009 01:32 door
haha 23 radomski,jij bent echt zielig jaloers op buitelanders
terwijl ze voor jou club strijden en dat geld niet alleen voor jou maar voor de meeste gasten
hier!!!Sjaal
04-08-2009 09:34 door
Jaloers?
Je weet niet waarover je praat Gast20.
Wat vind jij dan van onze fantastische verdediger El Akchaoui?
Onze ex-aanvoerder?
Ik vind hem te slecht voor NEC en hij gedraagt zich als een speler die er al 20 jaar speelt, dat is het enige wat ik zeg.
04-08-2009 10:10 door
@ 03-08-2009 18:39 door KGBforNEC

Jammer alleen dat we nooit uit corners scoren! Tong
04-08-2009 11:49 door
@ Robbert,
Je hebt helemaal gelijk. We scoren never nooit uit corners of indirecte vrijetrappen.
Daar moet echt op getraint worden.
05-08-2009 12:20 door
Sterker, het is een aanfluiting dat die corners zo dramatisch getrapt worden. En als ze al een keer goed gaan weinig gevaar bezorgen. Ja een tegenaanval... Bijna profclubonwaardig.

"NEC niet de enige Rood-Groen-Zwarte Arbeidersclub is in Nederland?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen