Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
In De Media
woe. 4 november 2009 

Je kent hem vast nog wel, die rubriek die we in ons fanzine hadden waarin we enkele opvallende quotes uit de media pakken en dat voorzien van wat commentaar van onze kant. Dat Mario Been hofleverancier van deze rubriek was, moge duidelijk zijn. Ook dit seizoen wacht ons de lastige taak weer op zoek te gaan naar uitspraken die worden gedaan rondom ons cluppie. Hieronder volgt de tweede serie van dit seizoen.

Zaterdagochtend bij het ontwaken drong de nieuwe werkelijkheid nog maar eens tot hem door. “Al was het alleen maar omdat het anderhalf duurde voordat ik beneden was”, overdrijft hij met een flauwe glimlach.
Lasse Schöne in De Gelderlander op 17 september
DTH: Ach, sommigen rennen anderhalf uur en zijn dan nog nergens.

NEC heeft al een andere auto, een automaat, voor hem geregeld. “Toevallig had ik een paar weken geleden zelf al een automaat besteld.” Hij negeert de besmuikte lachjes van zijn toehoorders. Een echte vent stapt niet in een automaat. Die wil schakelen! “Dat moet ik al genoeg. 86.000 keer als ik onderweg ben naar NEC. Dankzij al die stoplichten. Let op, de automaat wordt de toekomst. Heerlijk.”
Lasse Schöne in De Gelderlander op 17 september
DTH: Een automaat is toch wel zuinig hè? En het is toch wel een hybride Toyota hè die op aardgas rijdt? Anders wordt Theo boos en krijg je te maken met een enquête!

“Normaal doe je er drie kwartier over. Eventueel binnendoor bij Arnhem. Rekening houden met files voor de Waalbrug en op de A50.”
Lasse Schöne in De Gelderlander op 17 september
DTH: Met een automaat door Arnhem rijden, wij snappen die besmuikte lachjes nu wel!

De technisch directeur van de Nijmeegse eredivisionist begrijpt als geen ander dat daarmee niet alles weer koek en ei is. "We zijn er nog lang niet. Zijn terugkeer wordt nog een heel proces. Denk alleen maar aan de acceptatie van spelers, technische staf en supporters. Maar voor ons telde vooral het economische belang. Wij wilden onze rechten veiligstellen. Dat moest of via een arbitragezaak of zoals nu met de handtekening van Saïdi alsnog onder het contract."
Carlos Aalbers in De Gelderlander op 29 september
DTH: Voor jou is voetbal een bedrijf. Wij moeten het normale bedrijf nog tegenkomen waar iemand drie maanden weg kan blijven zonder consequenties.

NEC-stadion De Goffert uitbreiden op de huidige locatie? Van 12.500 naar 20.000 stoelen? “Veel te klein”, zegt raadslid Jo Janssen van Gewoon Nijmegen. „Wij zeggen: denk groot!” Om ‘de discussie open te breken’, heeft hij een animatiefilmpje laten maken. Met een multifunctioneel stadion voor 45.000 voetballiefhebbers plús een Huis van de Topsport, gesitueerd aan het Maas-Waalkanaal.
Raadslid Jo Janssen van Gewoon Nijmegen in De Gelderlander op 30 september
DTH: En bij de volgende raadsvergadering roep je zeker dat NEC zich moet spiegelen aan Manchester United?

“Als profvoetballer heb ik concessies gedaan. Daar ben ik niet trots op. Toen ik dat besefte, heb ik me voor de spiegel staan uitschelden. Er zijn belangrijkere zaken dan een basisplaats, dan roem, een grote auto, een hip mobieltje en de nieuwste geluidsapparatuur.”
Zico Tumba op de website Road to 2010 op 3 oktober
DTH: Belasting ontduiken bijvoorbeeld!

“Ik heb wel eens vaker gekotst hoor.”
Een zieke Potje tegenover Eredivisie Live op 3 oktober
DTH: Joh!

“Ik ben zelf schuld. Ik heb alle jongens mijn excuses aangeboden. Dat was een moeilijk moment. Maar wat gebeurd is, is gebeurd. Ik hoop dat ik het vertrouwen van de groep kan terugwinnen. De trainer heb ik niet apart gesproken. Ik heb hem wel de hand geschud. Het liefst laat ik het allemaal achter me. Terugkijken heeft geen zin. Ik kijk vanaf nu liever vooruit.”
Saïdi in De Gelderlander op 6 oktober
DTH:  Een dag na elke vakantie kijken ook wij altijd weer vooruit naar de volgende vakantie.

“Ik heb een abonnement op een sportschool genomen. De afgelopen negen weken trainde ik er elke dag.”
Saïdi in De Gelderlander op 6 oktober
DTH: Had je niks te doen of zo?

De persafdeling en zelfs de directeur van NEC eisten van Forza dat het stukje niet gepubliceerd zou worden. Anders zou de internetsite in de ban worden gedaan. Gelukkig boog Forza niet voor de druk en stelde de journalistieke vrijheid boven de dictatoriale eisen van de club. Dat kwam hen donderdag wederom op een woedende reactie van NEC te staan.
Columnist Jaap van Essen in De Gelderlander op 10 oktober
DTH: NEC wil graag open communiceren met supporters, zolang de supporters maar schrijven, zeggen en doen wat NEC wil!

“Ik kom net bij hem vandaan. Je ziet dat er van alles door hem heen gaat. Maar gelukkig is hij er nog. Een groot compliment voor onze medische staf. Die heeft snel en op de juiste manier gehandeld. Dat heeft hem het leven gered.”
Carlos Aalbers is lovend over de fysio’s in De Gelderlander op 13 oktober
DTH: Als je een held redt ben je een uberheld!

En hij? Hij is een echte Zweed geworden. “Alleen heb ik geen Volvo, blond haar en blauwe ogen”, grijnst Fejzullahu. "Echt, het lijkt wel of iedereen in Zweden een Volvo rijdt. En mijn vriendin heeft blond haar en blauwe ogen.”
Erton Fejzullahu in De Gelderlander op 17 oktober
DTH:  En hoe denk je over Zweedse balletjes?

“Youssef heeft ons enorm geholpen met klussen. Hij is goed met elektriciteit. Heeft bijna alle lampen opgehangen en dankzij Youssef doet de satelliettelevisie het nu ook.”
Erton Fejzullahu in De Gelderlander op 17 oktober
DTH: Youssef, de meest technische linksback van Nederland!

“Bij haar thuis heeft iedereen iets met voetballen. Haar vader heeft altijd gevoetbald. Klara ook. Net als ik op het middenveld. Geef haar een bal en ze gaat er mee aan de haal. Het zou mooi zijn als we hier een club voor haar konden vinden.”
Erton Fejzullahu in De Gelderlander op 17 oktober
DTH:  Ah, Carlos ging voor twee voor de prijs van één!

“Ik heb redelijk relaxed naar de wedstrijd zitten kijken. Dit is toch anders dan wanneer je geschorst of geblesseerd bent. In het begin was het niet best, maar gelukkig zorgde ‘Rutje’ na rust voor de nodige beleving. Als het kan, kom ik nog steeds graag naar De Goffert.”
Peter Wisgerhof op 19 oktober in De Gelderlander
DTH: Wat ons betreft kan het! Wat dacht je vanaf de winterstop voor de komende 4 jaar?

“Al zei Youssef nog dat we dit ene puntje aan het eind van de rit misschien nog hartstikke nodig hebben. Dan moet je misschien wel blij zijn met dit gelijkspel.”
Rutger Worm in De Gelderlander na NEC – ADO Den Haag op 19 oktober
DTH: En wat als je op het einde van de rit twee punten tekort komt?

"De laatste tien minuten in de play-offs tegen NAC. De nul gehouden ja." De Arnhemmer is dus nog ongeslagen bij NEC. "Mooi hè, heb ik ook een record."
Rein Baart op 23 oktober op Omroep Gelderland
DTH: Onbegrijpelijk dat die Babos nog steeds onder de lat staat!

“Waarschijnlijk ga ik wel kijken. Ik heb een snelle auto. Dan ga ik in de spionkop staan, of zo. Ik vind wel een plaatsje.”
Björn Vleminckx in De Morgen op 24 oktober
DTH: Lijkt wel een actie van een diehard supporter!

“Ik weet niet of ik erover mag praten, eigenlijk. Een paar supporters van Beerschot hebben het uit de hand laten lopen. Onze tweede keeper raakte betrokken. Ik wilde hem verdedigen en heb toen een paar klappen gekregen. Maar ik heb er zeker ook wel wat uitgedeeld.”
Björn Vleminckx in De Morgen op 24 oktober
DTH: Nee, dit zijn acties van een diehard supporter!

“De eerste die ooit de vergelijking maakte, was Filip Joos. Hij gaf commentaar bij een wedstrijd van Liverpool, denk ik. Iedereen heeft dat toen overgenomen, ook in Nederland uiteindelijk. Bij Oranje zeggen ze nu om te lachen tegen Dirk Kuyt 'den Bjorn'. Dat heeft de kinesist van de club hier mij verteld. Die kent iemand uit de entourage van de nationale ploeg. Tof, hé. Tja, voor een carrière als de zijne teken ik direct.”
Björn Vleminckx in De Morgen op 24 oktober
DTH: D'n kinesist kent d'n entourage van d'n nationale ploeg. Blijft een mooi taaltje dat Vlaams.

Na een wedstrijd ging je in Mechelen pinten drinken met de supporters. Doe je dat hier ook?
“Natuurlijk.”
Hoeveel?
“Twee. (lacht)”
Leugenaar.
“Tien, dan. Gemiddeld. Maar in de week drink ik nooit. Woensdag hebben we bijvoorbeeld een bekerwedstrijd. Dan zal je mij ook geen pinten zien drinken zondag.”
Björn Vleminckx in De Morgen op 24 oktober
DTH: Bjorn d’n gelegenheidsdrinker.
 
“In mijn hele carrière heb ik nog nooit als politieagent hoeven optreden. Dit seizoen al drie keer bij ons in de kleedkamer. Vorige week heb ik nog met de groep gepraat. Sommige jongens moeten nu echt gaan luisteren. Gaan beseffen dat er geweldige kansen voor ze liggen als profvoetballer. Dat NEC niet het eindstation hoeft te zijn. Ik vind het heel erg voor de trainer dat hij op zo’n manier bij NEC weg moet. En dat is onze schuld. Laten we dat heel goed begrijpen.”
Patrick Pothuizen in De Gelderlander op 28 oktober
DTH: De pet van Potje past ons allemaal!

“Het was een feit dat het niet zo soepel liep.”
Niels Wellenberg in De Gelderlander op 28 oktober
DTH: Understatement van het jaar!

“Dat zijn kleine en grote zaken die ook bij alle andere clubs of bedrijven voorvallen. Niets bijzonders in mijn ogen. We hebben al eerder gezegd dat we teleurgesteld in Dwight zijn, maar als hij ons vertelt dat hij niet meer de drive heeft om de boel aan de gang te krijgen, kun je beter een andere trainer voor de groep zetten. Ik denk ook dat het niet had uitgemaakt bij welke club Dwight had gezeten, op dit moment heeft hij niet de energie om de problemen die hij blijkbaar in zijn kop had zitten, het hoofd te bieden.”
Jacco Swart in De Gelderlander op 30 oktober
DTH: Vormt het vuilnis voor je eigen voordeur een grote bult, geef dan altijd de vuilnisman de schuld!

“Dit is mooi om samen met Wilfried te doen. Maar wel uit nood geboren, hè. We hebben echt niet met opgestoken vingers vooraan gestaan.” 
Wim Rip in De Gelderlander op 30 oktober
DTH: Het blijven leraren hè, die Rip en Brookhuis.

“Maar het is nog niet gelukt om contact te leggen. Ik blijf het proberen.”
Carlos Aalbers probeert Co te bellen in het Algemeen Dagblad op 3 november
DTH: Kom op Carlos, ga voor de deur liggen, schakel privédetectives in, ga naar Studio Voetbal...of probeer iets beters te verzinnen.
 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

04-11-2009 11:08 door
Vraag me af of die Aalbers ballen heeft. Sorry dat ik het zeg maar volgens mij is het een eerste klas schijtert. Hij wil ook graag geen trainer die de toko daar eens een keer op tilt zet. Get a life Carlos. Laat zien dat je een goede technisch directeur bent. Zie Vitesse die nemen nu een transfervrije speler. Had bij NEC allang gekund. Maar het is hier altijd slow slow slow. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat we de nieuwe trainer hebben maar als ik zo de uitrspraken weer hoor...."we hebben nog even de tijd. Daarna kunnen we dispensatie krijgen en dan is het zoweer winterstop". Maw we wachten tot de winterstop. De kermis is niet vertrokken in Nijmegen, die heeft zich verplaatst naar het Goffert stadion. Een grote ballentent. 3 ballen voor een euro!
04-11-2009 14:17 door
NEC-stadion De Goffert uitbreiden op de huidige locatie? Van 12.500 naar 20.000 stoelen? “Veel te klein”, zegt raadslid Jo Janssen van Gewoon Nijmegen. „Wij zeggen: denk groot!” Om ‘de discussie open te breken’, heeft hij een animatiefilmpje laten maken. Met een multifunctioneel stadion voor 45.000 voetballiefhebbers plús een Huis van de Topsport, gesitueerd aan het Maas-Waalkanaal.
Raadslid Jo Janssen van Gewoon Nijmegen in De Gelderlander op 30 september
DTH: En bij de volgende raadsvergadering roep je zeker dat NEC zich moet spiegelen aan Manchester United

Willen jullie zeggen dan dat het niet te klein is hahahah met het plan van jo janssen hadden er ook meer geldschieters gekomen waardoor je dan weer betere spelers kunt halen...maar blijkbaar wil iedereen leiver doorgaan zoals het nu gaat ...het beleid van net niet voeren kunnen ze hier goed ...ga je daar mee door dan hebben we straks aan 12.500 nog genoeg...denk groot is het enige juiste maar zoals alles in Nijmegen is alles net niet...20.000 is ook veel te weinig zeker als men aan de weg gaat timmeren door middel van investeerders 30.000 is mooi voor NEC en dan hoef je nooit meer te verbouwen ...nu kost het straks weer veel geld als men weer niet verder kan groeien zal men uiteindelijk toch noodgedwongen moeten verhuizen...ik vraag me af of dat wel zo`n goed idee is ...
04-11-2009 19:58 door
co adriaanse komt niet zegt hij net bij studio sport
05-11-2009 23:26 door
Als trainer jammer dat hij niet komt maar als persoon vind ik hem te arrogant voor NEC eigenlijk...zijn kwaliteiten zijn bekend maar ja als je zo neerlatend reageerd richting een club die je wil contracteren zegt genoeg over zijn persoontje.. dit is overigens geen natrappen richting Co maar meer zoals ik het zie en voel ik denk dat men wel met een goede trainer komt aan zetten alleen moet men daar denk ik niet voor in nederland zijn op het moment...die gaan echt niet tussentijds naar NEc , werken aan een selectie die voortdurend met elkaar in de clinche liggen en namen zal ik daarbij niet noemen omdat ik het al schandalig genoeg vind wat er bij onze mooie club allemaal gebeurd ... het is echt tijd dat er mensen opstappen en plaats maken voor andere , dit moet niet te lang duren anders kan het wel eens fout aflopen dit seizoen , op nacompetitie voetbal zit niemnand te wachten ...want daar krijg je het echt moeilijk in tegen die ploegen uit de jupiler leage..hopen dat er met de winterstop veel dingen worden rechtgetrokken...Sjaal
06-11-2009 14:04 door
ik hoop wel dat die ene van ik snap niet dat babos nog steeds onder de lat staat, wel sarcastisch bedoeld is?

"Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen