Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Zo zagen wij het: NAC Breda-NEC
zon. 22 november 2009 

Na de nederlaag tegen RKC en alles wat erna gebeurde, waren alle roodzwartgroene ogen gericht op het Rat Verleghstadion in Breda. De nieuwe grote roerganger Vloet mocht tegen NAC proberen een shockeffect teweeg te brengen. Vanuit supportersoogpunt was er nog een reden om benieuwd te zijn naar deze avond: dát het nieuwe uitvak van NAC niet vrolijk zou stemmen was vantevoren duidelijk, maar hoe erg zou het nu werkelijk zijn?

Minachting

Om met het laatste maar meteen te beginnen: we willen onmiddellijk aannemen dat het toen Feyenoord in de vissenkom moest plaatsnemen nóg erger was, maar ook na aanpassingen is het een schande voor het voetbal. Dikke balken ontnemen een groot deel van het zicht op het veld als je onderin staat, sta je hoger dan kijk je tegen het net aan. Enig contact met het veld, en dus support voor de spelers (toch de belangrijkste reden dat je weer in die vervloekte bus gaat zitten), is op voorhand uitgesloten. Misschien nog wel irritanter is het feit dat direct onder het vak gewoon NAC-supporters zitten die zich bij elke goal natuurlijk lekker provocatief omdraaien. Sowieso lieten de stewards in het zwart-geel wel erg veel toe. Daar willen we niet direct moeilijk over doen, maar het is wel wat krom dat je aan de andere kant bij een stap in de verkeerde richting wél meteen iemand in je nek hebt hangen. Toppunt was nog wel dat een van de ratten bijna tegen de plexiglaswand aan een fotootje van supporters in het uitvak kon komen maken. En verder waren de broodjes frikandel en hamburger ook smerig. Een avondje-NAC, kortom, is voor de bezoeker bepaald geen pretje meer.

Aardige pot NEC

Op het veld, voorzover we dat meekregen van bovenin, was het een stuk aardiger. Want zonder nu meteen überoptimistisch uit de hoek te willen komen; het voetbal van onze trots was heel wat beter dan waar we de afgelopen weken (maanden?) gewend aan zijn geraakt. Bij vlagen zette NEC NAC zowaar onder druk, de laatste tijd een ongekend spelbeeld. De 0-1 was echter wel tegen de verhouding in. NAC had een paar goede mogelijkheden gehad toen Vleminckx een afgeketste bal van een afstandje binnenschoot. De eerste goal sinds een maand zorgde voor een voorsprong die helaas niet lang op de borden stond. Wellenberg scoorde een ongelukkige eigen goal na een flinke fout van Saidi. Die daar later nog wel behoorlijk revanche voor zou nemen.

Wandelende (of beter: behoorlijk hard rennende) controverse

In de tweede helft zou de discussie rond de kleine Burundees zich namelijk op zijn scherpst laten zien: al na tien minuten maakte hij een geweldige goal en na de gelijkmaker en ogenschijnlijke nekslag van oud-Arnhemmer Amoah (die vanuit het uitvak voortdurend werd herinnerd aan de op zijn achternaam rijmende categorie van aandoeningen waar zijn lieve moeder aan zou lijden), zorgde de meest besproken NEC'er van dit seizoen voor het verdiende punt. De spelersgroep reageerde enthousiast; van enige rancune jegens Saidi bleek niks. De overtrokken positieve gebaren (Saidi is als je de spelers mag geloven echt the man) konden zelfs als licht provocatief of ongepast worden opgevat. Door een deel van het uitvak tenminste: de rechtlijnigen bleven namelijk standvastig bij hun 'Nooit meer Saidi', de meegaanden kozen voor de ontegenzeggelijke meerwaarde die de man heeft voor onze club. Ik vrees dat de discussie, en onderlinge irritaties, onder de supporters nog wel even zal aanhouden. In dat opzicht is Ntibazonkiza een waardige opvolger van Van Beukering!

Politiek in het uitvak

En zo wordt zo'n uitvak gepolitiseerd. De nieuwste 'stagiaire' van Lonneke, naar later bleek de undercover lijsttrekker van het Nijmeegse CDA, moet zich thuis hebben gevoeld. Al hopen we ook wel dat ze aan haar mede-'normale mensen' duidelijk maakt onder welke erbarmelijke omstandigheden de gemiddelde voetbalsupporter zijn hobby moet uitoefenen. In elk geval werd zij hartstochtelijk toegezongen door de NAC'ers aan de andere kant van het plexiglas en hek. Niet omdat Breda zich ontpopt als een christendemocratisch bolwerk; eerder omdat ze daar vrouwelijk schoon wat onhandig benaderen (CDA? Vrouwelijk? Schoon? Tip: Google!).

Op naar het Noorden

Het was sportief al met al een hoopgevend vervolg van de competitie. We zagen in elk geval meer voetbal dan in alle wedstrijden sinds Heerenveen bij elkaar. Maar om maar eens een cliché te gebruiken dat zeker in november op z'n plaats is: één zwaluw maakt nog geen zomer. Volgende week moeten we zelfs een heel eind richting de Noordpool. In de Euroborg is FC Groningen de tegenstander. Zo kansloos als we twee weken terug leken, zijn we misschien niet; het zou niet de eerste keer zijn dat een roodzwartgroen seizoen 180 graden kantelt. De toekomst zal het leren, het enige wat wij kunnen doen is achter de ploeg gaan staan. Op naar Groningen dus!

Thomas


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

22-11-2009 14:28 door
Kijk zo lees ik het graag, achter de club gaan staan.
Hopen op betere tijden en gewoon blijven supporten die mannen.
Sjaal Sjaal Sjaal
22-11-2009 16:29 door
mooi stukSjaal
22-11-2009 17:11 door
Wil je de wedstrijd goed volgen moet je met je neus platgedrukt tegen het plexiglas. En dat mag niet van de stadionbeheerder.
Maar onze jongens op het veld maakte het goed. Zo mag ik ''t graag zien. Vechten ten alle tijden. Nu is het moment om een flinke korting op de busreis naar Groningen te geven! Voor €15 naar Groningen krijg je misschien wel zes bussen vol voor drie punten!! Sjaal
22-11-2009 20:56 door
Ik hoop inderdaad Sem dat er eindelijk eens een keer een actie komt waarbij het hele uitvak zondags uitverkocht is en vol zit met NEC'ers en dat er gewoon 6 of 7 bussen richting het Noorden gaan!
Forza eNieSee!Let op
22-11-2009 21:04 door
Waarschijnlijk komt er een actie voor het bekerduel, uit naar Groningen.
23-11-2009 09:20 door
Ik lees hier niks over Kevin Moeliker die in die auto van Jansen zat. Toch een oud keeper van NEC. Veel sterkte!
23-11-2009 12:10 door
Een beetje meehuilen met de wolven in het bos... Valt me tegen van jullie. Tuurlijk is het uitvak een stuk minder geworden, maar echts niets minder dan die bij bv Ajax, PSV, Feyenoord, Groningen of Willem2. En dan gaan zeuren over de snacks... Nee die prefab hamburgers in de Goffert zijn lekker. Als je elke wedstrijd een volle bak hebt en tegen een paar honderd lege stoeltjes aan moet kijken in het uitvak, is het logisch dat je daar een oplossing voor zoekt.

Richt je liever op het ondersteunen van je club. Dat hebben ze hard nodig en ook verdiend na het karakter wat er zaterdag getoond is. Praise
23-11-2009 12:12 door Mark Ariaans
Probleem is dat het met zo'n belachelijke glaswand en gebrekkig zicht het wel erg moeilijk wordt om je team te ondersteunen.
23-11-2009 12:43 door
@mark.

OK daar heb je een punt, maar ik wilde alleen maar zeggen dat er nog maar weinig plaatsen in het land zijn waar je geen wand en/of net voor je snufferd hebt
23-11-2009 13:17 door
@jochemBreda
heb je zeker gelijk in! alleen is het serieus nergens zo slecht als bij jullie! en dat is een feit!
buiten het vreselijke zicht, en dat de nak supporters tot aan het glas naar de aapjes van de andere club kunnen gaan kijken, zit er dusdanig glas in, en dusdanig hoog, dat het geluid het veld niet eens haalt!! dus van het toejuichen en ondersteunen van je club is geen gewoon geen sprake, gewoon onmogelijk!! vroeger waren de avondjes nak gezellig, ook voor de uitsupporters, voetbal zoals het hoorde! vroeger.....

en ps, ga hier op onze site nou niet bijdehand doen over het richten op het toejuichen van onze club, het was aan jullie kant indrukwekkend stil in het stadion, (en dat zonder glaswand) zou bijna vergelijkingen willen maken naar andere supporters die jullie er altijd graag op wijzen dat ze zo stil zijn...
Dit zeg niet alleen ik, maar ook al je mede naksupporters op jullie diverse eigen sites

Sjaal
23-11-2009 13:20 door
verder wel respect voor jullie hoor, maar je moet niet fucken met onze hamburgers!!!Confused
23-11-2009 15:30 door
heb inzet gezien, zo hoort het ook
steun je club in goeie en slechte tijden!

FORZANEC!
23-11-2009 15:30 door
@WHUFC NEC
Inderdaad flinke discussies aan onze zijde over de matige ondersteuning vanaf de tribunes. En terecht ook. Helaas betekent meer volk over de vloer, ook meer stil en vreemd volk. En ik kan me voorstellen dat het soms ff schrikken is van het lelijke volk aan de andere kant van het glaswandjeBig grin

Misschien moeten wij het gastenvak ook maar naast het familievak plaatsen....Gapen
23-11-2009 16:29 door
AjochemBreda
dat zit het toch al bij jullie? Wink
23-11-2009 19:59 door
Whaha die nac supporters hebben onderling discussies over het aanmoedigen van suporrters richting spelers, te triest voor woorden toch.
24-11-2009 00:39 door
Kevin Moeiliker: Beterschap
24-11-2009 10:47 door
@Rick
volgens mij snap je het niet helemaal meer!
inderdaad belachelijk voor woorden dat ze bij hun onderling discussies hebben over elkaar hoe ze de spelers moeten steunen!!
beste Rick, kijk eens goed naar de diverse forums hier op de site de laatste twee weken...........
af en toe een keer in de spiegel kan geen kwaad
26-11-2009 07:25 door
natuurlijk was ik er als vanouds weer bij, en je kon idd echt niets zien man! Was wel beste wedstrijd van NEC sinds maanden maat! ALTIJD SAIDI!

"Emmen ooit NEC was? "
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen