Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
NEC in oefenduel ruim langs Pelister
din. 12 januari 2010 

NEC heeft vanmiddag in voorbereiding op de derby aankomende zondag flink uitgehaald tegen Pelister Bilota. De zwakke Macedoniërs, die eerder al met 5-2 onderuit gingen tegen NAC, werden met een 8-0 nederlaag naar huis gestuurd. De grote man was Saidi, hij scoorde liefst 4 keer. De overige doelpunten kwamen van Fejzullahu, Worm en Sarpong (2x). Hieronder het live verslag dat we vandaag bijhielden:

Halverwege het trainingskamp in het Zuid-Spaanse Estepona speelt NEC vandaag tegen Pelister Bilota. De huidige nummer drie van Macedonië werd eerder deze week met 5-2 afgedroogd door NAC, dus niveau zal niet al te hoog zijn. De selectie van NEC verblijft in H10 hotels Estepona Palace. En de wedstrijd wordt gespeeld ergens op een veldje tussen de rotsen nabij dit hotel. DTH zal een live verslag van de wedstrijd proberen bij te houden hieronder vanaf de Costa del Sol.

Het regent en stormt in Estepona, maar desondanks ligt het veld er goed bij. NEC trapt af met de volgende spelers: Babos; Wellenberg, Pothuizen, Zomer, Heubach; Sibum, Radomski, Goossens; Erton, Vleminckx, Saidi

We trappen af, drie minuten later dan de bedoeling was. 't Blijft toch Spanje, he? We kunnen er trouwens redelijkerwijs vanuit gaan dat bovengenoemde opstelling de formatie zal zijn waarmee we zondag tegen de buren gaan starten, gezien de woorden van Vloet in Gelderlander vanochtend. Dat zou dan slecht nieuws zijn voor Sarpong en Davids overigens.

9e min: de eerste kans voor NEC dient zich aan. Saidi besluit een goede actie met dito voorzet, die door Vleminckx helaas over wordt gewerkt

15e min: NEC speelt een goed eerste kwartier, waarin het duidelijk beter is dan de tegenstander. Desondanks valt er voorlopig niet meer te noteren dan een gele kaart voor Saidi, die daarmee geschorst is tegen Vitesse.

19e min: rustig maar, dat was uiteraard een grapje, het kleine mannetje is er tegen de rivaal gewoon bij. De kansen rijgen zich nu aaneen trouwens. Een schot van Goossens zeilt naast, een voorzet van Potje wordt met moeite van de lijn gehaald en dezlfde twee werken bij een vrije trap zo goed samen (trap Goossens, kopbal Potje) dat de Macedonische doelman zich bijna gewonnen moet geven. Bijna, dus nog altijd 0-0.

24e min: het blijft kansen regenen. Een voorzet van Heubach belandt op het hoofd van Erton, maar zijn kopbal mist de juiste richting.

27e min: de ban is gebroken! Erton zet NEC op 1-0, maar hoe dat precies is gebeurd is door alle festiviteiten voorlopig niet helemaal duidelijk.

30e min: NEC gaat vrolijk verder met aanvallen. De goal kwam trouwens tot stand door een uitstekende loopactie van Erton, die door Saidi op waarde werd geschat met een puike steekbal, waarna Erton met een schot in de verre hoek de keeper kansloos liet.

35e min: de verdediging staat als een huis, heeft nog geen kans weggegeven tegen de niet bijster goede tegenstander. De vele aanvallen aan de andere kant hebben echter nog steeds niet meer dan één goal opgeleverd. De tweede corner van NEC in de wedstrijd levert een kopbal op van Vleminckx, maar de Belg heeft het vizier voorlopig niet op scherp staan, naast.

40e min: een overtreding van Heubach levert zowaar een soort van gevaarlijk vrije trap op voor Pelister. De nemer slaagt er echter niet in de muur van NEC, bestaande uit Saidi, met zijn bal te omzeilen. Aan de andere kant krijgt Goossens, na goed voorbereidend werk van Erton, een schotkans, die hij met beide handen grijpt. De fantastische bal belandt echter op de paal.

42e min: de derde en vierde corner leveren niets op

44e min: rode kaart Vleminckx. Ik maak maar even geen grapjes over schorsingen, dit moet nader uitgezocht worden.

45e min: rust word bereikt met 1-0. De rode kaart voor Vleminckx, waarschijnlijk wegens natrappen, heeft GEEN gevolgen, want de wedstrijd is niet officieel aangemeld bij de KNVB of enige andere bond. De tweede helft zullen beide partijen dan ook gewoon met 11 spelers aftrappen.

Rust: hectisch, hectisch. Het lijkt er op dat niet alleen Vleminckx, maar ook zijn directe tegenstander rood heeft gekregen. Zijn verbanning heeft ie te danken aan een kopstoot. Wie begon is onduidelijk. Zoals gemeld zijn de kaarten zonder ernstige gevolgen, al zullen beide spelers uiteraard niet meer in actie komen in de tweede helft. Om de tussenstand in perspectief te plaatsen is het overigens misschien goed te melden dat NAC een paar dagen terug bij de thee op 4-0 stond....

Even een rondje langs de andere velden: Ajax staat in Portugal na een half uurtje achter tegen FC Groningen (0-1), terwijl FC Twente na 10 minuten al met 2-0 achter staat tegen Anderlecht in La Manga (Spanje).

46e min: het wordt steeds gekker. De bedoeling was dat de rode kaarten 'gewisseld' zouden worden en beide teams dus gewoon met 11 spelers aan de aftrap zouden verschijnen in de tweede helft. Scheids akkoord, NEC akkoord, maar de Macedoniërs leek dit een uitstekende gelegenheid een schadeloosstelling te vragen. Dat gaat uiteraard niet gebeuren en dus starten we tien tegen tien. Drie wissels aan NEC kant: Van Eijden, Davids en Sarpong betreden het veld voor Pothuizen, Sibum en Erton.

50e min: door hard spel van Pelister (NAC klaagde ook al steen en been over de instelling tijdens hun 'vriendschappelijke' wedstrijd) moet Goossens met een blessure het veld af. Het ziet er niet al te best uit, wedstrijd is dan ook stilgelegd.

53e min: we ballen weer. Schade aan het scheenbeen van Goossens is vooralsnog onduidelijk. Saidi stuurt een vrije trap richting kruising, maar de keeper weet redding te brengen. Een schot van Sarpong van 20 meter vliegt er via de onderkant van de lat weer uit.

55e min: Worm is de vervanger van Goossens. Sarpong is in zijn eerste minuten erg dreigend.

56e min: 2-0 NEC! Wellenberg haalt de achterlijn en trekt strak terug. Worm laat zich het buitenkansje niet ontglippen.

64e min: de beer is los. Saidi schiet op doel, keeper geeft een rebound weg die door Sarpong wordt binnen gewerkt: 3-0!

66e min: Saidi raakt de paal, Worm schiet een open kans naast

67e min: 4-0. Ditmaal scoort Saidi op aangeven van Sarpong. NEC speelt de tegenstander momenteel met goed spel dankzij opkomende mensen aan de zijkant helemaal weg.

73e min: het regent kansen voor NEC, maar de vijfde wil er voorlopig niet in. Zowel Sarpong als Worm maken indruk met hun invalbeurt.

76e min: toch 5-0! Wederom is Saidi het feestvarken, ditmaal op een voorzet van Radomski.

79e min: het kan niet op voor Saidi. Ook de 6e goal is van Burundeese makelij.

82e min: ik hoop dat jullie me nog geloven, maar de berichten uit Spanje zijn dat het 7-0 is en dat wederom Saidi gescoord heeft.

84e min: eindelijk. Saidi laat ook anderen de eer, Sarpong mag scoren, het is 8-0 voor NEC

De wedstrijd is afgelopen, 8-0. Eclantante zege dus voor onze club, al kwam die pas in de tweede helft tot stand. Voor de goed orde nog even de overige tussenstanden: Ajax na een uur op 1-1 tegen Groningen, Twente krijgt een pandoering van Anderlecht, 3-0. Eindstanden later vast op teletekst te zien.

Michiel & Arjan (wederom) hartelijk dank voor de updates vanuit Espana!

 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

12-01-2010 16:02 door
waarom staat sarpong er niet in
ze spelen met het oog op de voorbereiding van viestesse
12-01-2010 16:03 door
en waar is davids
12-01-2010 16:07 door
Gepasseerd blijkbaar.
12-01-2010 16:08 door
Radomski de voorkeur boven Davids? Het moet niet veel gekker worden.
12-01-2010 16:12 door
Davids eruit????? Dat de man in balbezit een waar drama is is geen geheim maar bij balverlies is hij de beste NECér. Radomski is zowel in balbezit als bij balverlies een drama dus snap de keus niet.
Maar laten we niet meteen beginnen te zeuren misschien is davids gewoon licht geblesseerd en neemt Vloet geen risico's. Dat Sarpong niet speelt.....ik denk dat je een nieuwe jongen niet meteen de voorkeur moet geven....laat hem zijn plek maar verdienen. Hoogst waarschijnlijk gaat hij de 2e helft spelen let maar op.
12-01-2010 16:20 door
ik wil inderdaad niet te vroeg conclusies trekken, maar om davids zo `makkelijk` te passeren vind ik wel frapant
12-01-2010 16:22 door
saidi geschorst tegen vitesse door een oefenwedstrijd o.0???
12-01-2010 16:24 door
eeeeeh dit is niet per definitie de basiself hoor. Uit de spelers die Vloet vandaag gebruikt gaat hij de basiself formeren.
12-01-2010 16:26 door
LIjkt me een grapje over SaidiMr. Green
12-01-2010 16:27 door
Jup Frank, tuurlijk! Lol
12-01-2010 16:27 door
Geschorst voor een gele kaart in een oefenwedstrijd? Dat zou wel ontzettend schraal en stom zijn!
12-01-2010 16:27 door
hoezo geschorst tegen vitesse telt dit ook mee dan
12-01-2010 16:28 door
Klinkt bijna te positief Wink
12-01-2010 16:28 door
" Ik wil de komende dagen al wat meer naar de inhaalwedstrijd tegen vitesse toewerken”, legt Vloet uit. “Als we de 24e pas de eerste wedstrijd hadden, dan had ik alle spelers weer speelminuten gegeven, door beide helften een ander team te laten spelen. Maar nu wil ik gerichter met een bepaalde groep gaan werken, waar ik straks de basis voor zondag uit zal kiezen.” "

Hier maak ik uit op dat Vloet vandaag spelers gaat gebruiken die in aanmerking komen voor een basisplaats voor Vite$$e a.s. zondag. Dus als bijv. Davids, Sarpong 2de helft ofzo spelen maken zij ook kans voor een plek. Mij lijkt niet dat het persee hoeft te zijn dat deze basis ook de basis zou worden tegen Vite$$e.
12-01-2010 16:29 door
Je was me voor, arjan
12-01-2010 16:32 door
JalalalalalalalalalalaSjaal
12-01-2010 16:37 door
ziet er goed uit, dit geeft al redelijk vertrouwen voor zondag.Sjaal
12-01-2010 16:41 door
NAC won van ze met 5-2...
12-01-2010 16:43 door
hoe kun je nou geschorst worden hahaha door een gele prent in een oefenwedstrijd ...het voetbalverstand zit bij sommige echt in de broekzak... Sjaal
12-01-2010 16:46 door
ach wat zegt zo'n partijtje nou, als ze er tegen de arneppers maar staan.
12-01-2010 16:53 door
Why rood dan? Gezellig potje.... Lijkt me sterkt dat je voor een dergelijke gepot geschorst wordt, maar goed te ernstig misdragen kan dan weer wel geloof ik. Kun je alsnog geschorst worden.
12-01-2010 16:56 door
Haha, dus geen rood Big grin
12-01-2010 16:57 door
Wat een idioot alweer een rode kaart :S
12-01-2010 16:59 door
Verdomme Bjorn! Je moet er geen gewoonte van maken (Mits het inderdaad natrappen was).. of doe het anders tegen Nicky Hofs in de 90e minuut als we al met 3-0 voorstaan.. Had in ieder geval liever gezien dat je er minstens één had ingeschopt!
12-01-2010 16:59 door
Lees eens... ze zullen de tweede helft met 11 spelers beginnen... Dus was weer een grap Tong
12-01-2010 17:00 door
Oh.. laat maar.. toch jammer dat hij niet gescoord heeft.. NAC scoorde in de tweede helft maar 1 keer en kreeg er twee tegen.. dus pas na 90 minuten kunnen we het in perspectief zien :)!
12-01-2010 17:00 door
Ow huh, dus wel...
12-01-2010 17:04 door
@derksen

Nac staat dan ook wel 8ste en kampt niet met degradatiezorgen, een vergelijking die op het moment niet te maken valt
12-01-2010 17:08 door
Sanne misschien moet jij eens beter lezen?
12-01-2010 17:15 door
ajakkes is dus wel degelijk te pakken , ajax - groningen 0-1
12-01-2010 17:16 door
Haha ja sorry... Nouja ik had het wel goed gelezen, maar daarna schreven ze weer iets anders ;)
12-01-2010 17:17 door
das niet zo mooi dan
is toch gewoon een oefenpotje
12-01-2010 17:19 door
Belgen blijven belgen..

Goossens, klote.
12-01-2010 17:22 door
Kut macedoniers! Goossens geblesseerd. Hebben ze ooit gehoord van vriendschappelijk...balkan tuig. The finger
12-01-2010 17:23 door
35e minuut vizier NIET op scherp,
44e minuut vizier WEL op,
Lachen hé met die gast, alleen jammer dat hij zo weinig scoort.
Misschien moeten ze hem een tijdje in het 2e laten spelen.
Gapen
12-01-2010 17:23 door
35e minuut vizier NIET op scherp,
44e minuut vizier WEL op,
Lachen hé met die gast, alleen jammer dat hij zo weinig scoort.
Misschien moeten ze hem een tijdje in het 2e laten spelen.
Gapen
12-01-2010 17:24 door
44e minuut WEL op scherp, moet het zijn.
12-01-2010 17:25 door
2-0 !! Sjaal
12-01-2010 17:29 door
Mooi , maar het is al 4-0 Sjaal
12-01-2010 17:36 door
Hahaha die Vleminckx toch ...wil hij de boel op scherp zetten ?... dat moet toch niet nodig zijn dacht ik zo...
en een tip voor onze belg is beheers je eens een keer anders ga je nog vaker vroegtijdig doeuchen dit jaar ...sheidsrechters hebben m al op de korrel namelijk ..een kleine mis stap en hij is voor 4 a 5 wedstrijden geschorst ... dat kunnen we dus niet gebruiken ...
12-01-2010 17:38 door
@ Youri ... das een feit maar volgens Robbert Maaskant is NEC echt niet zwakker als NAC...dat zagen we ook toen het 3-3 werd toch ?!... waar we eigenlijk gewoon hadden moeten winnen, en met een beter beleid hadden we daar nu ook gestaan simpel is het ..maarja de redenen zijn bekend .
12-01-2010 17:41 door
5-0 toemaar en dat met de nadruk op de verdediging...petje af hahahaha ...
en Saidi is pas een feestvarken als hij aankomende zondag 2x het net laat bollen...
12-01-2010 17:42 door
Zou mooi zijn als Sjaal zondag ook zo voetbalt Praise
12-01-2010 17:44 door
6-0 :)
12-01-2010 17:45 door
Forza SAIDI Sjaal
12-01-2010 17:45 door
tussenstand leuk maar goossens geblesseerd en vlemmie rood??
wel mooi dat o.a. saidi op stoom lijktSjaal
12-01-2010 17:46 door
8-0
12-01-2010 17:48 door
Sjaal
12-01-2010 17:49 door
het zal een mooi bij elkaar getrommeld camping-elftal zijn waar ze tegen spelen...Eek
12-01-2010 17:50 door
Om de tussenstand in perspectief te plaatsen is het overigens misschien goed te melden dat NAC een paar dagen terug bij de thee op 4-0 stond....
en om in het perspectief te blijven, stond het na 84 min ook 8-0 Big grin Confused
12-01-2010 17:52 door
met sarpong en davids draait het dus veel beter dus die moeten in de basis, ook al is dit scorebordjournalistiek....
12-01-2010 17:53 door
maar ach wat deert het ook we hebben even kunnen oefenen hoe je ballen erin schiet das denk ik ook het enige pluspunt van deze wedstrijd...hopen dat ze er zondag ook iets moois van gaan maken ...ik doe het voor de helft van de helft... maar 1-0 is ook prima.
op naar zondag en hopelijk heb ik het dan bij het verkeerde eind en laten ze zien dat we ons geen zorgen hoeven te maken voor de rest van de competitie...
12-01-2010 17:53 door
hmm maar vleminckx speelt nu ook niet dus hebben we die toch ook niet nodig rjnec ??
is maar scorebordjournalistiek maaer toch Klappen
12-01-2010 17:59 door
Om met de woorden van een wijs man te spreken: "Alles komt goed!"

(ook dit puur op basis van scorebordjournalistiek hoor!)
12-01-2010 18:02 door
6-0 saidi Klappen
12-01-2010 18:04 door
N.E.C. heeft dinsdagmiddag de tweede en laatste oefenwedstrijd in Estepona met 88-0 gewonnen. Bij rust was de stand 1-0 door een doelpunt van Erton Fejzullahu. Na rust scoorden Saidi Ntibazonkiza (4x), Jeffrey Sarpong (2x) en Rutger Worm.

nondeju 88-0 ? Klappen
12-01-2010 18:04 door
ARJAN EN MICHIEL WEDEROM BEDANKT!!!!Praise
12-01-2010 18:07 door
Wat een uitslag! Ook al was de tegenstander van vandaag blijkbaar van een niet al te hoog niveau dit moet vertrouwen geven aan onze spelers.
Ik hoop dat de blessure van Goossens niet al te erg is.
12-01-2010 18:08 door
ik geloof dat saidi zondag zijn voeten echt wil laten spreken en het goed maken met de fansSjaal
12-01-2010 18:08 door
ach ja niet te veel waarde aan hechten is leuk dat je wint maar de tegenstander is natuurlijk niet bijster he

neemt niet weg dat dit wel lekker is zo voor de wedstrijd tegen viestesse

hopelijk valt de blessure mee van goossens
en zijn ze zondag scherp
12-01-2010 18:24 door
sarpong gaat het verschil maken straks. Top dat die erbij is
12-01-2010 18:30 door
saidi niet tegen essetiv?
achterlijk... door een oefenwedstrijd?! dat telt toch niet mee in de eredivisie????I
12-01-2010 18:52 door
zelfde als tegen vitesse:DSjaal
12-01-2010 19:13 door
Op dit deze fora site wordt vaak gezeurd over buitenspelers. We hebben er geen, ze zijn niet eredivisewaardig, er moet nog 2 buitenspelers bij en dat soort praat. Ik denk juist dat we nu 2 hele goede buitenspelers hebben. Sarpong en saidi ( vaak ook erton) maken graag acties als je er dan 1 geblesseerd is heb je erton als stand in.
Lijkt me prima.
Verder vind ik wel dat el ak onbeschoft is behandeld. 3 jaar lang vaste waarde in het basiselftal + aanvoerder en dan loopt het fftjes niet lekker wordt je gezegt dat je mag vertrekken en wordt er een gelijkwaardige vervanger voor jegehaald, beetje raar. Ik weet ook wel dat het ook aan salaris ligt maar deze jongen is toch belangrijk in de ploeg. Alleen die vrije trappen hoeft die niet meer te nemen van mij dat is regelrecht een drama.
12-01-2010 19:22 door
Pelister en Viestes zijn van gelijk niveau toch...?Sjaal
12-01-2010 19:29 door
Michiel & Arjan bedankt voor de verslaglegging.
Top jongens krijg ik het toch nog een beetje warm hier in Nederland.
Als we deze winst partij ook gaan gebruiken tegen die van de overkant van de rivier.
Ik teken voor een kwart van de doelpunten.Praise Klappen Sjaal Thumbs up
12-01-2010 20:34 door
Ach zo'n oefenpotje wil niet zoveel zeggen. Al vind ik het knap dat we met dergelijke cijfers winnen. Dat komt namelijk niet zo vaak voor.
12-01-2010 20:38 door
Eindelijk een keer winnen met grove cijfers.
Je kunt dan wel lullen over dat het een matige ploeg was maar ze scoren wel 8 keer.
Meestal winnen ze van matige ploegen ook maar met matige cijfers.
Nou weet ik niet wat zo'n wedstrijdje betekent voor de derby zondag. Had toch liever gezien dat ze tegen tegenstanders van het formaat Vitesse hadden gespeeld om dan te zien hoe ver ze zijn.
Met al die rare berichtgevingen over NEC de laatste tijd weet ik niet wat ik er van verwachten moet aanstaande zondag. El-ak zal zich toch genaaid voelen en ik hoop dan ook dat zijn vertrek meer aan de selectie ligt dan aan het bestuur anders zullen de spelers zich allemaal genaaid voelen en dat kan nooit goed uitpakken op het veld.
Ik houd mijn hart vast zondag en hoop op een wonder
Confused
12-01-2010 22:29 door
Homoos gaan eraan!!!!!!!!!!Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal Sjaal
13-01-2010 15:51 door
Ik zat als Ajacied even te kijken op jullie site voor informatie over Sarpong (ik hoop dat jullie veel plezier aan hem mogen beleven) en ik vond dat ik de makers van deze site moest complimenteren! Prima site met leuke content, ga zo door!
13-01-2010 16:01 door
Hebben we dat niet vaker gehoord van fans van andere clubs :P?
13-01-2010 16:12 door
Mocht dat zo zijn dat hebben die fans voor een keer gelijk.

"NEC ooit 400 toeschouwers in de Goffert had voor een competitiewedstrijd?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen