Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 95
Vooruitblik NEC-NAC
don. 11 februari 2010 

Met twee keer een 'last-minute' overwinning in het achterhoofd staat aankomende vrijdag weer het oh zo belangrijke duel met de nummer zes uit de Eredivisie, NAC Breda op het programma. Anders dan andere jaren staat het duel niet gepland op de zaterdag in het carnavalsweekend, maar op de vrijdag vóór carnaval. En zeg nou zelf: wat is er nou leuker dan winnen van NAC Breda, afkomstig uit de grootste carnavalsprovincie van Nederland? Wat is er nou leuker dan de supporters van NAC een kater te bezorgen waardoor ze vier dagen lang op hun bed moeten liggen? Wat is er leuker dan die irritante polonaise met blije, geel-zwart geschminkte NAC-gezichtjes te veranderen in een rij treurende individuen? Juist ja: helemaal niets!

Om deze prachtige gedachtes te kunnen realiseren moet er zeer zeker uit een ander vaatje worden getapt dan tegen laagvliegers Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk. De afgelopen twee weekends werd er namelijk op het nippertje gewonnen in twee draken van wedstrijden; tegen Sparta in de 93ste minuut en tegen RKC in de 91ste minuut. Misschien dat dit tegen clubjes uit de onderste regionen kan: tegen NAC word dit voetbal zo goed als zeker afgestraft.

Én NAC Breda is onopvallend zeer goed bezig in de Eredivisie. De ploeg van Robert Maaskant won dit seizoen vaker dan ze verloren; negen tegen zeven. De overige zes duels eindigden in een remise. Onze ploeg staat elf punten achter op de ratjes uit Breda, momenteel op een veertiende plek. De komende thuiswedstrijden tegen NAC Breda, Willem II en FC Groningen zullen erg doorslaggevend zijn over hoe onze club er voor staat, iets wat momenteel moeilijk te zeggen is.

Historie
De klassieker NEC-NAC is altijd weer een lastige opgave voor de eerstgenoemde ploeg. Er werden tot nu toe 28 wedstrijden gespeeld in onze eigen Bloedkuul waarvan er zeven werden gewonnen. De overige duels eindigden tien keer in een overwinning voor de Brabanders en twaalf keer werden de punten gedeeld. Ook aankomende vrijdag kan het dus weer alle kanten op. Vorig seizoen was het NAC Breda dat in de Goffert mocht zegevieren. Lasse Schöne maakte de openingstreffer, Kees Kwakman de gelijkmaker, Lasse Schöne zorgde voor de hernieuwde voorsprong en Nordin Boukhari de volgende gelijkmaker. Doordat Mario Been zijn team alles of niets liet spelen met onder andere Ramon Zomer voorin werd er even vergeten dat ook NAC nog kon scoren: het irritante mannetje Anthony Lurling maakte in de negentigste minuut de winnende. Momenten om snel te vergeten, het is beter om het mooie te koesteren en dus te niet te kijken naar het laatste duel maar naar het één-na-laatste duel: hierin versloegen onze Europese helden de Bredanaren met maar liefst 6-0: Jonas Olsson zorgde met twee treffers voor de 2-0 ruststand, en in de tweede helft zorgden Brett Holman, Jermaine Lens (twee maal) en Youssef El Akchaoui ervoor dat de Goffert op zijn kop stond.

 

Resultaten in de Eredivisie tegen de ratjes uit Breda
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 29 7 12 10 33 41
Uit 30 8 11 11 35 40
Totaal 59 15 23 21 68 81

 

 Klik hier voor meer statistieken.....

Good Mood NAC
NAC Breda heeft de laatste vijf wedstrijden in de competitie niet meer verloren. Het succes is niet zo zeer te danken aan één bepaalde speler, maar aan de hele voorhoede. Met de snelheid van Anthony Lurling (vijf doelpunten) en Leonardo (vier doelpunten), de controle op het middenveld van het duo Edwin de Graaf (vijf doelpunten) en Kees Kwakman (vijf doelpunten) en tot slot de trefzekerheid van ex-vitessenaar Matthew Amoah (zeven doelpunten) zorgen ervoor dat de kroonprins van NAC, Robert Maaskant, over een zeer goede selectie beschikt. De topscoorder aan NEC-zijde is nog altijd onze Belgische rambo Björn Vleminckx met zes doelpunten, gevolgd door Saïdi Ntibazonkiza met vier doelpunten. De helft van de doelpunten van deze Burundees werden gescoord in het uitduel tegen NAC Breda. In een knotsgek duel bleef de teller na negentig minuten steken op 3-3. Björn Vleminckx scoorde 0-1, Niels Wellenberg verzorgde per ongeluk de 1-1, Saïdi Ntibazonkiza de 1-2, Matthew Amoah de 2-2 en de 3-2 en tot slot zorgde Saidi met zijn laatste doelpunt voor een punt: 3-3.

Gábor en Ferne
Het succes van NEC van de laatste weken heeft in ieder geval een klein tintje uit Breda. Het zou een beetje kort door de bocht zijn om te zeggen dat onze trouwe goalie Gábor Babos voor de punten heeft gezorgd, maar hij heeft er in ieder geval wel een flinke bijdrage aan geleverd. Babos speelde in totaal 126 wedstrijden in het shirt van NAC Breda, waarvan er zeven tegen de nummer één van Gelderland waren. Bij NEC is hij inmiddels een betrouwbare sluitpost die geen enkele wedstrijd hoeft te missen, een ervaren aanvoerder is én als bekroning in 2008 werd uitgeroepen tot beste keeper uit de Eredivisie. Extra leuk detail is dat hij heeft aangegeven bij NEC oud te willen worden. NAC Breda kent één speler die vrijdag op bekend terrein terugkomt: Ferne Snoyl. De middenvelder zat afgelopen zondag nog bij zijn oude clubs RKC en NEC te kijken en weet dus hoe hij zijn tegenstander uit moet schakelen. De Regilio Tuur van NEC kwam in totaal 29 wedstrijden uit voor NEC waarin hij twee keer tot scoren kwam. Snoyl wisselde succes af met minder mooie momenten: zo werd hij een keer uit de selectie gezet doordat hij te zwaar was volgens Mario Been en werd zijn contract uiteindelijk ontbonden vanwege de losse handjes in zijn privé-leven.

Afwezigen
Hoewel het stukje afwezigen al bijna heel het seizoen gekopieërd en geplakt kan worden vanuit de vorige voorbeschouwing, is er voor aanstaande vrijdag mogelijk een opsteker. John Goossens haakte deze week weer aan bij de selectie en kan zoals het er nu naar uitziet hoogstwaarschijnlijk spelen aankomende vrijdag. De Trouwe Honden laten dit uiteraard nog weten. Mocht het je ontgaan zijn, er is ook nog nieuws over de langergeblesseerden Lasse Schöne en Mark Otten. De eerstgenoemde staat alweer op het veld en kan volgens de planning eind maart weer wedstrijden spelen en de laatstgenoemde zal hoogstwaarschijnlijk dit seizoen niet meer aan spelen toekomen; of wellicht met een beetje mazzel nog in een van de laatste wedstrijden. Tot slot is ook Saidi Ntibazonkiza nog onzeker. Naast het feit dat hij deze week vader is geworden van een dochtertje heeft hij ook nog eens last van zijn lies. Aan de kant van de naccers is het huilertje Leonardo (verrekking in zijn lies) er zeker niet bij. Of Rob Penders (neus), Loran (knie) en Zwaanswijk (knie en te oud) mee kunnen doen in deze wedstrijd, die wordt gefloten door van Hulten, is nog onzeker.

Één ding is zeker. Een overwinning aankomende vrijdag zal de negatieve spiraal van deze week in de media weer een beetje verminderen.

Bennieboy

Moet lukken toch?


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

11-02-2010 18:31 door
ben er bang voor
11-02-2010 18:40 door
we MOETEN!!!
11-02-2010 18:54 door
ik eerder dat et 0-6 wordt dan 6-0
11-02-2010 18:59 door
Ik ga uit van een overwinning maar ik verwacht vooral goed voetbal en geen paniek/langeballen voetbal
11-02-2010 18:59 door
denk dat je heel blij mag zijn met een puntje.......
11-02-2010 19:06 door
Appeltje eitjeBig grin
11-02-2010 19:19 door
we MOETEN gaan VOETBALLEN en niet gaan VLOETBALLEN !!!!!!!
Het zal moeilijk genoeg worden , NAC wil natuurlijk Europa in..........
Duimen maar !
11-02-2010 20:39 door
Mooie voorbeschouwing! Heb ervan genoten;-)
Ik heb ondanks alles vertrouwen in drie punten, weet nog niet hoe, maar let op!
Sjaal
11-02-2010 21:01 door
Weet niet wat ik moet denken van de opstelling met Worm en Davids voorin laat dan Erton het in n 4-4-2 proberen want zo komt er echt geen aanvallend voetbal op de mat maar zullen t zien morgen.
VAK A
11-02-2010 22:04 door
Sjaal
11-02-2010 22:23 door
Wat een opstelling. Die Vloet is niet goed wijs. Twee zeer gelukkige overwinningen met betonvoetbal.Angry Altijd defensief nooit druk naar voren, ik begrijp nog steeds niets van de keuze van Carlos, Vloet hoezo, waaromSad
Voetbal moet leuk zijn om te kijken met Vloet weet je zeker dat er nooit aanvallend gevoetbalt gaat worden.
Ik wil leuke wedstrijden zien met goed voetbal een geen angsthazen voetbalOff topic
12-02-2010 08:37 door
Ik geloof er helemaal niet in eerlijk gezegd. Zou niet weten waarom ik moet denken dat wij tegen een ploeg als NAC de punten gaan pakken. Zeker als Saidi niet mee doet hebben we totaal geen idee hoe we voorin moeten komen. Ik hoop op 1-0 maar ik vrees het ergste.
12-02-2010 09:05 door
het wordt dus weer VLOETBALLEN !!!!
12-02-2010 09:07 door
Kritiek op het slechte voetbal is misschien wel terecht. Maar Vloet moet gewoon zoveel mogelijk punten pakken. En als hij zo het beste uit de selectie weet te halen...... Eigenlijk doet Mario hetzelfde bij Feyenoord.
Ik blijf hopen als we punten blijven sprokkelen dat het goede voetbal vanzelf wel weer komt.
12-02-2010 09:58 door
@MarioDeHeld... doe toch niet zo achterlijk man heb een beetje vertrouwen in NEC, we gaan gewoon winnen al is het maar met 1-0 ...lig er geen seconde wakker van op welke manier we winnen... maar een hoop zal afhangen van het wel of niet meedoen van Saidi..onze gevaarlijkste man op het veld...nac mist er ook een hoop dus het moet gewoon kunnen hoor om de punten hier te houden ...daarna willem2 inpakken en daarna groningen onverrichter zaken weer terug sturen naar Grunn dat zijn 9 punten en ben je zo veilig als wat...en dan hopen dat ze eens wakker worden bij NEC en het over een andere boeg gaat gooien volgend seizoen..met goede afspraken met investeerders moet het toch ook in Nijmegen lukken om iets van de grond te krijgen
12-02-2010 10:25 door
Volkomen mee eens Derksen!Heb vertrouwen en hoe we winnen op dit moment maakt me ook geen bal uit!overleven is nu het belangrijkste en dan voor volgend seizoen hoop ik een wat beter beleid want een centrum spits wie je nu hebt (heb nog steeds vertrouwen in hem)heeft wel fatsoenlijke aanvoer nodig.Moet wel zeggen dat we in aanloop van dit seizoen wel een vleugelspitsje hadden die er eens mee kapte en pas later weer terug kwam.Had hem liever niet meer terug gezien maar geef wel toe dat ie heel onberekenbaar en gevaarlijk kan zijn.Maar ik zie wel vleugelspitsen op tv wie ook hier hadden/kunnen spelen.
12-02-2010 10:53 door
ik teken natuurlijk ook voor de punten, ook al is het met Vloetballen.
Waar is Ten Voorde ? Of zien we die de eerste 2 jaar niet meer ?
En hopenlijk is NAC al in Carnavalstemming..................
12-02-2010 11:12 door
NAC is bijna altijd een lastige tegenstander voor NEC. Veel zal afhangen van de strijd die aan de dag wordt gelegd. En NAC mist ook een aantal basisklanten, dus dat is gunstig. Tegen Twente bijv. ging het prima. Terwijl Twente toch echt een betere ploeg heeft waren we ze op basis van strijd bijna de baas... Als ze met een RKC instelling het veld ingaan dan sta je met de rust denk ik al hopeloos achter. Ik heb echter wel het gevoel dat ze er écht voor zullen gaan. Je kunt je bijna niet anders voorstellen. En dan wordt het een spannende pot! Die wij natuurlijk gaan winnen...uiteraard Mr. Green
12-02-2010 12:05 door
We hebben geen aanval zonder saidi. Vlem krijgt nooit een bal dus wie moet er ooit scoren???
nak beetje counteren en lurling, amoa en kwakman voor de 0-3
Ik neem tenminste aan dat de aanval van nak soortgelijke kansen als rkc kreeg tegen NEC (en verprutste) wel binnen schopt.
12-02-2010 13:07 door
waarom geen 4-4-2 en dan vlem en fez voorin en davids erbij op het middenveld waarom wordt er nou nooit eens een x iets geprobeert bij nec altijd maar vast houden aan die 4-3-3 terwijl je maar 1 buitenspeler hebt ik snap dit nec echt niet sorry en heb er dan ook een hard hoofd inLet op
12-02-2010 13:40 door
momenteel is nac breda een betere ploeg dan ons nec.
maar voetbal zou geen voetbal zijn als met die constatering de wedstrijd al beslist zou zijn.
als nec een goeie dag heeft en nac een mindere is alles mogelijk. dus positief blijven en de boel vanavond weer vooruitschreeuwen. (scheelt ook met die kou)
12-02-2010 18:50 door
Al tijd dat 4-3-3 rot toch eens op man! Kneuzen!Cola
12-02-2010 19:59 door
4-3-3 houwe zo ...met goede spelers is dat een hele mooie opstelling...op dit moment hebben we niet echt buitenspelers ja saidi kan dat als enige goed verder is er te weinig voor handen op de rechterflank...plus daarbij de absentie van Schöne en Goossens en dan kom je tot de conclusie dat er geen of weinig creativiteit in het team zit, maar dat wil niet zeggen dat men van speelstijl moet gaan veranderen..ook niet omdat men er alles op heeft afgestemd qua opleiding van de jeugd etcetera.

"Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen