Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Zo zagen wij het: NEC - NAC
zat. 13 februari 2010 

Dat kunnen we dus ook nog: dik winnen, met aantrekkelijk voetbal. Op voorsprong komen, achterkomen, terugkomen en na de rust erop en erover. Mjam, mjam, Zulke avondjes NAC gaan er wel in!

Na de twee zeer fortuinlijke overwinningen op Sparta en RKC, was het vrijdagavond tijd voor het echte werk. NAC stond netjes zevende, een plek waar wij vooralsnog alleen maar van mogen dromen. Hoe ga je dan naar het stadion? Toch wel hoopvol, temeer daar wedstrijden tegen NAC de laatste jaren altijd leuk zijn en een hoop doelpunten opleveren. Denk bijvoorbeeld even terug aan de monsteroverwinning tijdens de play-offs.

NEC begon lekker met een rappe voorsprong via Bram Nuytinck, die de bal uit een corner achter de keeper frotte. Nuytinck is ongeveer half zo oud als Heubach, maar gisteren bewees de nummer 35 zich een geweldige belofte voor de toekomst. Ook de andere jonge vervanger, Mitchell Burgzorg, blies zijn partijtje mee, met zijn frisse gedraaf voorin. Als we de puike voorzetten en corners van huurling Jeffrey Sarpong daarbij optellen, mag je van een heuse coupe der jongelingen spreken. Want zij waren het, die NEC op sleeptouw namen. Hulde!

Maar eerst stribbelde NAC nog een beetje tegen. De wonderschone 1-1 was een vrij trap van Ferne Snoyl. Ik wist niet dat de man nog het leven had en ik kan me dergelijke uithalen van zijn Nijmeegse tijd niet heugen, maar hij zat er prachtig in. Ik wens hem verder het beste. Nadat NAC ook de tweede kans netjes had verzilverd, maakte doelpuntenmaker Lurling een domme fout, door irritant met zijn hand achter zijn oor langs de Gofferttribune te sjezen. Geen idee waar dat op sloeg, er was geen onvertogen woord gevallen jegens de Bredase spits. Het bracht op de tribune echter het nodige venijn, waar de ploeg op het veld kennelijk inspiratie uit putte. Want nog voor rust stelde NEC orde op zaken, wederom uit een corner, wederom via Nuytinck. Wat zal die jongen lekker geslapen hebben na afloop.

Na de rust maakte NEC er een show van. Teletekst sprak van een ‘ontketend NEC’. Lekker woord is dat en het was waar. Dit maal waren het de oudjes die even wilde laten zien dat ze ook nog meetellen. Eerst was het Radomski die zijn eerste seizoenstreffer meepikte en gelijk daarna maakte Patrick Pothuizen het bekwaam af: 4-2. Wat een weelde.

NAC drong nog lichtjes aan en raakte uiteindelijk zelfs het aluminium, maar serieus gevaarlijk werd het niet meer. Daarvoor had de ploeg te lang afgewacht. Het handjevol supporters dat ondanks de carnaval toch mee was gereisd, kon het verschil evenmin maken. Verder dan een plichtmatig ‘ik schijt op NEK’ kwam het allemaal niet meer. Jammer dan jongens: Knotsenburg – Kielegat: 4-2. En moge de Kruikenzeikers dezer dagen diep in het glaasje kijken, zodat ze woensdag flink brak in Nijmegen arriveren.


Joris


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

13-02-2010 13:02 door
nummer 35 toch?
13-02-2010 13:09 door
Geweldig en dan die eikel van een maaskant......"we hebben NEC na de 4-2 compleet vastgezet" Er was maar 1 ploeg die de 2e helft voetbalde....blablabla wat een slechte verliezer zeg....NAC is op alle punten aftetroeft. 2 doelpunten van hun vallen uit het niets. Laat Snoyl nog 100 van die vrijetrappen nemen en er gaat er niet 1 meer zo in. En die bal die Lurling in zijn loop knap mee nam doet hij ook de rest van het seizoen niet meer. NAC heeft misschien in de laatste minuut 1 kans gehad. Verder helemaal niets. Die Amoha heeft geen bal geraakt!!!
13-02-2010 16:12 door
Hahah Hilversum
Groot gelijk !
Ik vind dat heel NAC geen bal geraakt heeft, had wel iets meer tegenstand verwacht.
13-02-2010 16:16 door
Ik zeg dat we woensdag gewoon dezelfde 11 moeten opstellen, Nuytinck heerst achterin. Hij speelt beter dan Heubach. En Burgzorg was ook zeer goed, wat kan die kerel jagen en snel verdedigen zeg. Ook Fejzullahu was weer iets beter aan de linker kant. Dus ik zeg zelfde 11 tegen Willem II en we winnen cker.
13-02-2010 16:24 door
Ik heb me dood geergerd aan het commentaar op eredivisie live. Eerst vond hij het gebaar van Lurling geweldig en daarna sprak hij schande van de spreekkoren. Wat had hij dan verwacht na zo'n gebaar...
13-02-2010 16:43 door
Geen Rondje Om?
13-02-2010 18:15 door
+
Nuytink (had werkelijk alles achterin, en natuurlijk 2 doelpunten), Burgzorg (wat een werklust), Potje (hoef ik niet uit te leggen), Sarpong (4 assists, was bij veel acties betrokken, zat er vaak net ff met een voetje tussen, werd wel overduidelijk moe na ongeveer 80 min.), Zomer (beheersd, rustig, had alles onder controle), Babos

-
Wellenberg (was steeds veel te laat, dekt aan de verkeerde kant van de man, verloor zeker 90% van de persoonlijke duels), Fehzullahu (Erton aan de bal betekende gisterenavond automatisch balverlies), Vleminkx (die bal na 5 minuten MOET erin!, werkt hard maar speelt ook nog steeds veel toneel, gaat telkens liggen..)

In elk geval hebben we gisterenavond weer eens mogen genieten van een spannende pot voetbal!
13-02-2010 18:53 door
Lul-ring is een ongelovelijk irritant menneke, maar toch wel een goede voetballer. Dat bijdehante gedrag moet hij idd afleren, maar van die aanname bij de 1-2 kon je als voetballiefhebber eigenlijk alleen maar genieten. Hetzelfe geld trouwens voor die andere goal van NAC. Maaskant kan verder lullen wat hij wil, de drie punten krijgt hij niet meer en hij zegt ook maar wat uit wanhoop. Als Maaslander dit echt meende dan heeft mijn broertje (sorry Niels) nog meer verstand van voetbal...
Over de tekst:Onder zo zagen wij het verwacht ik de mening van DTH over de wedstrijd, niet een wedstrijd verslag. Die wedstrijd heb ik al gezien, dus de volgende keer graag weer gewoon een mening van DTH.
verder heb ik natuurlijk genoten van de wedstrijd en bovenal van Bram Nuytinck. Ik wist dat die jongen kon voetballen, maar dat hij ook het niveau van de eredivisie al aan zou kunnen, dat had ik niet verwacht.
Ik kijk met goede moed uit naar woensdag, en hoop op weer zo'n lekker sfeertje en wedstrijd!
Forza NECSjaal
13-02-2010 19:50 door
Fehzullahu (Erton aan de bal betekende gisterenavond automatisch balverlies


VRIEND HEB JE ZIEN SCHAAR GEZIEN??? die voorzet op bjorn was van ERTAN je zegt dit allemaal wel he MAAR ERTAN SPEELDE HET ZELFDE ALS BURGZORG!!!!!

ERTAN BASIS ZO IE ZO!!!! hij had OOK FOCKING veel werk lust

en burgzorg raakte net zo vaak bal kwijt als sarpong en ertan!!! luister niet na je hart maar kijk na de echte Fijten!
13-02-2010 19:54 door
Ik heb een vraag aan alle N.E.C. ¨supporters ik heb gisteren de wedstrijd helaas via de tv moeten volgen.Maar heb me dood lopen ergeren aan dhr Driessen.Kunnen wij als supporters niet allemaal een mail sturen naar klantenservice@eredivisielive.nl en ons ongenoegen uiten over deze vreselijke kwal.Ik bedank jullie bij voorbaat al.
13-02-2010 19:59 door
@nimma..
Dan zijn wij het niet met elkaar eens.
13-02-2010 20:14 door
Waar blijft Rondje Om? Ik mis et nu al...
13-02-2010 22:00 door
carnaval kan toch geen excuus zijn voor een verlaat Rondje Om?........The finger Thumbs down
14-02-2010 11:06 door
Niet zeuren en nuilen over de voetballers!!!! De een was wat slimmer/beter/meer geluk dan de ander.
Ze hebben allemaal hun stinkende best gedaan.
We hebben gewonnen en dat doen ze met elf man op het veld, en ik heb een heerlijk weekend! Sjaal
14-02-2010 13:31 door
@ maikel2605
Dan kunnen we wat mij betreft ook een mail sturen naar de NOS..
Wat erger ik me elke week kapot aan die ajax-commentatoren.
En alles wat suarez doet is gewelig, ongelooflijk zeg.
14-02-2010 20:17 door
Nimmacity:
Fehzullahu (Erton aan de bal betekende gisterenavond automatisch balverlies


VRIEND HEB JE ZIEN SCHAAR GEZIEN??? die voorzet op bjorn was van ERTAN je zegt dit allemaal wel he MAAR ERTAN SPEELDE HET ZELFDE ALS BURGZORG!!!!!

ERTAN BASIS ZO IE ZO!!!! hij had OOK FOCKING veel werk lust

en burgzorg raakte net zo vaak bal kwijt als sarpong en ertan!!! luister niet na je hart maar kijk na de echte Fijten!School niet afgemaakt?Getting nuts

"Emmen ooit NEC was? "
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen