Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 17
Vooruitblik NEC-AZ
vrij. 17 september 2010 

Aankomende zondag is het weer zover: een thuisduel tegen AZ in onze eigen Goffert. Wanneer je tegen iemand die de Eredivisie niet volgt zegt dat de landskampioen van twee jaar geleden op bezoek komt, zal die waarschijnlijk meteen zeggen dat het een zeer zware opgave gaat worden en dat een doelpunt scoren mooi meegepakt is. Niets is minder waar: sinds het vertrek van Louis van Gaal is AZ niet meer dan een goede middenmoter geworden die weer moet gaan knokken voor de play-offs voor de Europa League. Ook dit seizoen blijven de resultaten tot ergenis van trainer Gert-Jan Verbeek uit: de club staat met drie punten samen met twee andere clubs op de zeventiende plek.

Vooral het scoren is bij de Alkmaarders een groot probleem. De nieuwkomer Gert-Jan Verbeek heeft al sinds de start van de competitie een elftal gezien met zeer veel potentie: er zijn mooie combinaties, het spel loopt vaak soepel en er zijn tientallen (goede) kansen per wedstrijd. Aan het afwerkend vermogen, ook niet geheel onbelangrijk, schort het nog een beetje in Alkmaar: Maarten Martens, Erik Falkenburg (2x), Rasmus Elm en Kollbein Sighthórsson zijn de enige doelpuntenmakers in de Eredivisie van dit seizoen, een statistiek waarmee AZ garant staat voor de top drie minst scorende Eredivisieploegen van dit seizoen.

Toch is AZ een ploeg die we in onze eigen Goffert niet moeten onderschatten. Van de afgelopen zeven duels in eigen huis wonnen we slechts één duel, in het succesjaar 2008. Toen wonnen we met maarliefst 5-2 door doelpunten van Kevin Bobson, Brett Holman, Jhon van Beukering, Peter Wisgerhof en tot slot Jeroen Drost (allen niet meer werkzaam voor NEC). Het komt daarom ook niet slecht uit dat de Kaasboeren uit Alkmaar afgelopen donderdag een wedstrijd in de Europa League moesten afwerken: de club scoorde pas laat in de wedstrijd (met moeite) de 2-1 tegen FC Sheriff, een ontmoeting die hopelijk veel krachten heeft gekost.

Statistieken

Aan de statistieken te zien zijn wij zondag weer aan de beurt om te winnen:

 Eredivisiewedstrijden tegen Alkmaar Zaanstreek-combinatie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 27 10 8 9 28 28
Uit 27 2 11 14 16 56
Totaal 54 12 19 23 44 84

En de afgelopen duels:

Datum Thuisteam Uitteam Uitslag
19-12-2010 AZ NEC 14:30
19-09-2010 NEC AZ 14:30
10-04-2010 NEC AZ 0-0
19-09-2009 AZ NEC 0-1
08-03-2009 NEC AZ 0-1
28-12-2008 AZ NEC 1-0
10-02-2008 NEC AZ 5-2
03-11-2007 AZ NEC 4-0
24-12-2006 AZ NEC 0-0
10-09-2006 NEC AZ 0-2

Afwezigen

Niet alleen verloren we afgelopen weekend de wedstrijd tegen PSV, we verloren ook een van onze beste spelers tot nu toe: Leroy George. De rappe aanvaller viel in het duel uit na een overtreding van Erik Pieters en kan niet op tijd worden klaargestoomd voor aanstaande zondag. Ook het meespelen van Bas Sibum is nog onzeker: hij verliet donderdag geblesseerd de training. Alleen maar slecht nieuws? Nee. Mocht Sibum er niet bij zijn dan kan zijn plek worden ingenomen door Niki Zimling die terug komt van een blessure én ook Rens van Eijden kan weer ingezet worden na zijn griepje. Dit gaat ten koste van Mark Otten.

Vermoedelijke opstelling NEC: Cillessen; Will, Van Eijden, Zomer, Nuytinck; Sibum (Zimling), Schöne, Davids; Chatelle, Vleminckx, Goossens.

Bij AZ kunnen we helaas niet genieten van onze oudgediende Brett Holman. De aanvaller brak min of meer door bij NEC en scoorde 18 doelpunten in 69 officiële wedstrijden. De wedstrijd van aankomende zondag moet hij helaas aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure. Ook Charlison Benschop (niet wedstrijdfit) en Simon Poulsen (hamstring) zijn er niet bij. Tot slot is Maarten Martens nog een twijfelgeval (griep).

Unibet

De heren van het gokbureau Unibet hebben in ieder geval al veel meer vertrouwen in NEC dan in AZ. Wie NEC laat winnen krijgt voor iedere euro maarliefst 3,55 terug tegenover 2,05 voor AZ. Een gelijkspel levert 3,30 op.

We sluiten af met de woorden van de coach van AZ, Gert-Jan Verbeek:

“Als oefenmeester heb ik me aardig door uitwedstrijden tegen NEC heen gerold”, ging Verbeek terug in de geschiedenis. “Verleden jaar stonden we met Heracles al binnen een half uur met 0-2 voor. Uiteindelijk wonnen we geloof ik met 1-3. Doordat NEC vorig seizoen vaak tegen onze eerstvolgende tegenstander speelde, zat ik daar regelmatig op de tribune. NEC is een ploeg die verrassend terug in een wedstrijd kan komen. Na een slechte eerste helft kunnen ze na rust opeens geweldig spelen.”

Bennieboy

 

Zal de wave voor het eerst sinds 2008 weer door de Goffert razen?

 


 
 Reacties op dit bericht:

Op dit bericht kun je geen reactie plaatsen.
"NEC niet de enige Rood-Groen-Zwarte Arbeidersclub is in Nederland?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen