Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 181
Vooruitblik Feyenoord - NEC
vrij. 29 februari 2008 

Dit jaar viert Feyenoord het 100-jarig bestaan. De club uit de havenstad kende een goede start van het seizoen, leek even om de titel in het jubileumjaar mee te gaan doen, maar zal inmiddels alle zeilen moeten bijzetten om bij de eerste vijf te eindigen. Hiervoor hebben zij nog de nodige punten nodig, deze willen zij halen ten koste van NEC. Een echte prijs waarvoor men nog wel in de strijd is betreft de knvb-beker. Tegen Eerstedivisionist FC Zwolle bereikten de Rotterdammers de halve finale. Van onderschatting hebben de mannen van Bert van Marwijk weinig last.

Het is voor NEC de laatste kans om dit seizoen punten te pakken in de havenstad. Helaas gingen de eerdere duels in Rotterdam dit seizoen verloren, wie weet zit er dit keer een stuntje in zoals afgelopen weekend tegen Heerenveen. Vorig seizoen lukte het NEC om een gelijkspel weg te slepen, Romano Denneboom maakte toen snel gelijk na de openingstreffer van Romeo Castelen. In voorgaande jaren verloor NEC weliswaar, maar maakte het de stadionclub vaak lastig. Ook NEC kan de punten nog steeds goed gebruiken.

22-04-2007 Feyenoord - NEC 1-1
11-09-2005 Feyenoord - NEC 3-0
05-12-2004 Feyenoord - NEC  2-1
17-08-2003 Feyenoord - NEC 2-1

meer statistieken

NEC en Feyenoord zijn veel met elkaar verbonden, al is dat in Rotterdam zondag slechts aan Nijmeegse zijde te zien. Als we naar de vermoedelijke opstelling van onze coach Mario Been kijken dan zien we daarin twee spelers met een verleden in Rotterdam. Doelman Babos kon de hoge verwachtingen niet waarmaken en vertrok naar onze mooie club; in Brett Holman zagen zij een talent, maar stalden hem jaren bij Excelsior.
Mario Been speelde in zijn actieve spelerscarriere voor Feyenoord en daarna was hij er jaren werkzaam als trainer. Naast hem op de bank zondag zit Lorenzo Davids. De geblesseerden Otten en Van Den Boogaart stonden ook onder contract bij Feyenoord.

Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)
Saidi Ntibazonkiza (knieblessure)
Tim Janssen (rugblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Sibum, Holman, Vadocz,
Bobson, van Beukering, Lens.


 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 32 8 4 20 39 61
Uit 31 1 7 23 19 60
Totaal 63 9 11 43 58 121

 


 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

"Het voor NEC altijd alles of niets is in nacompetities?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen