Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 81
Zo zagen wij het: SVBO-NEC
zon. 5 juli 2009 

Gisteren werd voor de tweede maal in deze voorbereiding geoefend, en wel tegen zondag eersteklasser SVBO uit Emmen. Typisch zo’n wedstrijd waar je lang over twijfelt mee te gaan, maar dat uiteindelijk toch maar doet. Voor puur en alleen de wedstrijd hoef je met dit zomerse weer uiteraard geen 160 kilometer naar Emmen te rijden. Maar je moet het voor jezelf natuurlijk ook wel een beetje leuk maken. Gezellig met wat maten in de auto, een paar koude bruine paters op de achterbank en een lekker muziekje. Heerlijk kan zo’n reisje zijn.

Gastvrijheid
Mooier weer hadden we ons in Emmen niet kunnen wensen. Met ontbloot bovenlichaam gleden de koude jongens er ook hier prima in. De mensen achter de bar moeten een prima omzet hebben gedraaid. Maar dat lag niet helemaal alleen aan het weer. Het bier was tegen schappelijke prijs verkrijgbaar en de bediening was uiterst sociaal. Er mocht overigens door een eerdere boete, wegens het nuttigen van een glas cola op de tribune, alleen gedronken worden op het terras. Wat een stoere jongens zijn het toch in Zeist! Ook de kraam met de snacks had het prima voor elkaar. Want daar kreeg je niet alleen een prima hamburger of worst (tegen een schappelijke prijs), ook de uien waren prima bereid. Saus kon naar eigen inzicht worden toegevoegd en de bediening was uitstekend. Anders ging het iets daarvoor bij de loket. De prijs van het kaartje was met 10 euro niet alleen aan de hoge kant, de verkoper was ook nog eens een oude norse vent. Verschil moet er wezen. Over het vrouwelijk schoon hadden wij in Emmen weer niet veel te klagen. Wij hebben begrepen dat een van onze medewerkers van de sectie 'Miss Rondje om' sinds gisteravond met behoorlijke hoofdpijn op bed ligt. Er zijn toch zeker een paar nominaties voor die verkiezing voorbij gekomen.

Vleminckx-fans
Ook een aantal Belgen waren in Emmen aanwezig. Mensen uit Mechelen die zo’n vier uur in de auto hadden gezeten om ex-held Bjorn Vleminckx aan het werk te zien. Respect voor deze mensen, maar het zegt ook iets over de persoon Vleminckx. Het doet me een beetje denken aan Dennis Gentenaar. Want ook voor hem waren enkelen aanwezig tijdens wedstrijden en op de open dag in Dortmund. Vleminckx liet overigens tijdens de match ook nog een aantal keren van zich horen. We hebben namelijk gezien dat hij ontzettend ver kan gooien, niet zelfzuchtig is, oorlog voor de goal maakt, maar boven alles ook verbaal aanwezig is. Kivuvu werd namelijk getrakteerd op een heuse scheldpartij (in de goede zin van het woord) toen hij voor eigen succes ging terwijl hij minimaal twee betere opties had. Klasse Bjorn, laat maar zien wie je bent.

Wedstrijd
Er werd dus inderdaad ook nog gevoetbald in Emmen. Onze jongens wonnen met 0-7. Een echte oefenwedstrijd. Minimaal 80% balbezit, geen al te beste tegenstander, kans op kans en een ruime overwinning. El Kabir, Worm en Goossens oogden de tweede helft overigens opvallend gretig. Het lijkt erop dat deze jonge jongens dit seizoen voor hun kans willen gaan, en gelijk hebben ze. Een beetje concurrentie zien we graag jongens. Opvallend was ook het aantal hoekschoppen dat we kregen, nog opvallender was het aantal hoekschoppen die niet goed voor de goal kwamen. Daar zal de aankomende weken nog eens stevig op getraind moeten worden want er lijken toch een aantal goede koppers in de selectie te zitten.

Thuiswedstrijd
Voor Rick ten Voorde en Bas Sibum was het overigens een thuiswedstrijd in Emmen. Beide zijn namelijk in deze regio opgegroeid en de ouders van Rick ten Voorde blijken op een aantal minuten afstand van het complex te wonen. Wellicht is daarmee verklaard dat Ten Voorde nogal zenuwachtig aan de wedstrijd begon. Maar dat nemen we voor lief, hij werkte en bleef werken voor iedere meter. En dat vinden we het belangrijkste. Want met strijd begint het allemaal!

Oe-a-Gentenaar

 
 Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

 Reacties op dit bericht:

06-07-2009 10:28 door
Die hamburgers zien er beter uit als die kippetjes daaronderKlappen Klappen
07-07-2009 12:01 door
Idd volgens mij heeft di linker aardig wat burgertjes weggetikt;)
01-08-2009 20:19 door
alleen kon je zien dat nec het was want wij hadden een strafschop verdient ,want onze speler werd met 2 handen naar beneden getrokken ,dus dacht die honde scheids die stieren van barger-oosterveld krijgt geen strafschop van mij ,en succes morgen tegen de kakkerlakken ik ga naar open dag fc emmen

"NEC meer dan 10 speellocaties heeft gehad, voordat de Goffert de thuisbasis werd?"
Top  |  Home  |  Contact  |  Copyright  |  NEC Nijmegen