Welkom op De Trouwe Honden | Inloggen | Registreren Online | Gebruikers: 0 | Gasten: 201
NEC bereikt de kwartfinale van de KNVB-beker
woe. 23 december 2009

Onder luide aanvoering van zo'n 350 NEC-supporters heeft NEC vanavond de kwartfinale van de KNVB-beker bereikt. In Groningen werd de plaatselijke FC met 0-2 verslagen door doelpunten van John Goossens en Erton Fejzullahu.

Tijdens een matige eerste helft, waarin NEC geen kans wist te creeren, hadden de rood, groen, zwarten het moeilijk. Toch wist FC Groningen niet echt gevaarlijk te worden en bleef NEC met inzet overeind. Het enige billenknijp-momentje was toen Babos zich liet verrassen door een polletje en de bal maar net naast zag gaan.

Lichtpuntje in de tweede helft was de rentree van Bas Sibum, na 7 maanden blessureleed. Hij bekroonde dit echter binnen een paar minuten al met een gele kaart. Nadat Pothuizen vervolgens geblesseerd het veld moest verlaten maakte Bram Nuytinck z'n debuut die overigens een goede pot speelde. NEC speelde de tweede helft beter maar kwam maar niet tot scoren. Fejzullahu en Saidi misten beide een opgelegde mogelijkheid om NEC op voorsprong te zetten.

Toch kwam NEC op 0-1 door een benutte vrije trap, van zo'n 30 meter, van Goossens. De wedstrijd werd leuker en er kwamen kansen over en weer. Met steun van het publiek en enkele reddingen van Babos bleef NEC overeind.

Worm verving doelpuntenmaker Goossens, die ook geblesseerd het veld moest verlaten na een botsing met Holla (waar kennen we die ook alweer van?)

Onder het motto "alles of niets" zette FC Groningen de laatste 10 minuten vol de aanval in. Het gaf NEC de mogelijkheid om op de counter te gaan spelen. Onzorgvuldig spel maakte dit echter onmogelijk. Toch kwam NEC in de 4 minuten extra tijd nog op 0-2 door een doelpunt van Fejzullahu. Onder het luide "vites is de volgende" bereikte NEC de kwartfinale van de KNVB-beker.

Later volgt de loting!

Uw reactie:

U moet inloggen om een reactie te plaatsen.

Reacties op dit bericht:

23-12-2009 22:57 door
Het was 2-0, geen 1-0.

Prima wedstrijd, eindelijk weer eens echt kunnen genieten. Goed spel van NEC en ik heb me maar heel weinig zorgen gemaaktSjaal

telt ertons goal niet meer?

hoop op gunstige loting, jong de graafschap thuis?
23-12-2009 23:33 door
Toppie!!! Hahahahaha woohoooooooooooooooo!!
23-12-2009 23:35 door
ha eindelijk winnen . Klasse resultaat!!!!

Maar @ WijchenNEC "prima wedstrijd"?? Volgens mij heb je die wedstrijd via teletext gevolgd. goed spel van nec?? Eerste helft niet gezien soms???

nu nietm eteen kritiekloos worden. Het was voetballend helemaal nix... maar zoals Vloet al zei: dat telt niet...
23-12-2009 23:40 door
Beroerde wedstrijd eigenlijk, maar toch niet onverdiend gewonnen. Complimenten voor Davids, Babos en Nuytinck. El Akchaoui, Saidi en Radomski speelden onder de maat. Ook van Eijden vond ik een prima wedstrijd spelen, deed weinig fout en zat er vaak goed tussen. Toch belangrijk om hem ook meer te zien spelen, je kunt niet bouwen op alleen Zomer en Pothuizen.
23-12-2009 23:43 door
De winst is het enige wat telt???
Ben het daar niet helemaal mee eens. Tuurlijk is het geweldig dat we een ronde verder zijn maar het voetbal was zwaar onder enig niveau!!!
De eerste helft heb ik mij zitten verbijten, wat verchrikkelijk slecht zeg. Tweede helft ging het iets beter maar het is dat Groningen het af liet weten.
Lichtpuntje was toch het debuut van Nuytinck. Die jongen viel goed inPraise
Hopen op een gunstige loting en goede verterkingen in de winterstop.
24-12-2009 00:22 door
ja leuk zo`n overwinning , daarna is het gevoel meteen weer weg omdat je uit tegen die joden moet aantreden... hebben jullie ook die chinees zien staan bellen bij die loting achter in de zaal ???...
pfff hebben wij weer
24-12-2009 00:26 door
Maar ik moet er wel bij zeggen dat we de tweede helft weer eens lekker vlot voetbalde al ging er hier en daar nog wel wat fout maar toch en de nul gehouden ook niet geheel onbelangrijk...ik denk dat ze erg gebrand waren de 2e helft dit had eruit moeten komen tegen die geel swerte maar ja ..nu lekker die rust pakken en dan kun je je geen beter begin wensen als tegen die gasten ...heerlijke klinkende overwinning om te beginnen zou goed van pas komen ... nu kunnen de geruchten ook weer komen omtrent nieuwe spelers...een daarvan lijkt Nijland te worden... op naar 2010 dan zal NEC het moeten laten zien !
24-12-2009 00:44 door
Die loting is klote natuurlijk. Ajax uit maar wel zonder Suarez. Dat is het enige voordeel. Voor de rest heeft NEC daar een keer een halve finale gewonnen. Toch moet er ondanks deze mooie winst wat bij. Op zijn minst 2 spelers maar liefst 3. Al is het maar om meer tempo in het team te krijgen. NEC heeft wel aardige technische voetballers maar geen tempomakers.
24-12-2009 00:47 door
Wat een slechte wedstrijd vandaag zeg! Maar gelukkig wel gewonnenBig grin En mooi dat Sibum weer back isBig grin Big grin Speelde goed!
24-12-2009 01:15 door
Over Sibum gesproken , maakt zijn entree en nog geen halve minuut later krijgt hij geel ...domme domme gast ??Big grin
24-12-2009 01:21 door
Nijland speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor NEC... tevens zijn ze ver met een verdediger en een rechtsbuiten... want wat was die saidi ontzettend slecht vandaag zeg..is veels te wisselvallig en dat lijkt niet te veranderen leuke invaller voor erbij maar vind dat hij te weinig brengt als hij in de basis staat, het is duidelijk een mooi-weer voetballer
24-12-2009 01:35 door
Lekker dat we winnen. Maar wat was Worm aan het doen.. Ongelovelijk..haha
24-12-2009 01:38 door
Verder ook een groot compliment voor de supporters die mee zijn gegaan! Ze waren de bijna de hele wedstrijd op Eredivisie Live goed te horen.. Zelfs het Zigge Zagge Praise !

Verder prima resultaat.. eindelijk weer een overwinning.. dit geeft vertrouwen voor de volgende seizoenshelft! Klote loting alleen.. maar goed.. we hebben ze al eens verslagen in Amsterdam voor de beker.. dus waarom dit jaar niet! ForzaNEC! En complimenten voor Nuytink..
24-12-2009 01:42 door
Het begin van een mooi 2009!
24-12-2009 01:43 door
Jammer dat het bijna 2010 is. Dat wordt nog veel mooier....
24-12-2009 02:29 door
eerste helft niet goed. Goed herpakt de tweede helft. Blij dat sibum er weer is dat merk je aan het hele team.
Ajax uit altijd lastig maar het is beker voetbal je weet het maar nooit.

@derksen hoe kom je aan die info en over wie gaat het dan?
24-12-2009 02:30 door
NEC gefeliciteerd met de overwinning. FC Groningen was de eerste helft inderdaad de betere ploeg, maar je ziet waar het ons aan schort: Wij hebben geen Berg meer, dus is het erg dunnetjes wat je dan aan kwaliteit in de aanval overhoudt. Echte dikke kansen hebben we ook niet gehad: In de tweede helft komt NEC gewoon beter uit de kleedkamer, en je zag het een beetje aankomen. Op basis van het eerste kwart van de tweede helft verdiend de 0-1. Daarna een beetje geforceerd aangevallen, twee dikke kansen gehad maja Babos keepte erg sterk vandaag: Maja als het aan de andere kant 0-2 was geworden was het ook gebeurd: En het vasthoudt moment van Granqvist in buitenspelpositie. Na de 0-2 was het gebeurd. Helaas krijg je nou weer met een tegenstander uit Amsterdam te maken, erg vreemd dat Ajax keer op keer lucky loot. Heb soms het idee dat er mee wordt gesjoemeld.

Verder vindt ik het een hele leuke website, met hele mooie uitgebereide informatie over de wedstrijden en de andere dingen er om heen. Daarmee doel ik op,? Zag een foto van jullie in Boekarest: En dat je dan gewoon leuke foto's maakt van Boekarest en van de leuke vrouwen in Europa vindt ik alleen maar mooi. Dat komt de site ook gewoon ten goede, en dat stimuleert misschien ook andere mensen om een keer met jullei mee uit te gaan..

Verder NEC succes verder in de competitie, en ik denk dat het wel goed gaat komen. Na de winterstop weer wat fitte mensen erbij, en dan gaat het zeker goedkomen. Hier in Groningen moeten we proberen positief te blijven, en erop voortborduren dat we een goede 1e helft hebben gespeeld, en als iedereen weer een beetje fit wordt dan denk ik dat we niet in gevaar komen.
24-12-2009 02:47 door
Saidi vandaag wel slecht ja, maar sinds ie terug is vaak de beste man!!

goede 2de helft en resultaat is in de beker het belangrijkst!!

nu op naar Kerst en Nieuw Jaar Mr. Green

fijne dagen
24-12-2009 09:07 door
Raar dat iemand Sibum hier een domme gast noemt vanwege z'n rentree. Ik vond die rentree geweldig. Die Grunquist liep de hele tijd als een verloste stier rond. Boem zei Bassie en Grunn was weg.
24-12-2009 10:05 door
idd scherm klasse van Basje niet twijfelen maar vol erin knallen.Elftal stond trouwens 2 helft door Sibum heel wat beter en v/d Eijden meer naar rechts waar hij het niet slecht deed.Maar Nuytink was helemaal een openbaring,geweldig!Elk duel vol erin en meestal als winnaar.Goed om te zien dat er toch iets aankomt want als je dit laat zien in je debuut dat belooft nog iets!En ja nog iets was echt wel te zien dat Vleminckx laat naar bed was geweest pff wat een prietpraat zeg
24-12-2009 10:08 door
@scherm
Inderdaad, zag het verschil tussen de eerste helft zonder en de tweede helft MET Sibum! Eindelijk weer iemand die de ploeg op scherp zet en samen met Bjorn voorop in de strijd gaat.
24-12-2009 11:47 door
De eerste helft was het echt dramatisch aan NEC-zijde. Er werd gewoon vergeten te voetballen, als maar d lange bal en hopen op de sterke Vleminckx met Saïdi als rappe buitenspeler maar dat pakte totaal verkeerd uit. We hebben de eerste helft geluk gehad dat Groningen niet op voorsprong kwam want de kansen waren er wel degelijk, alleen zie je dat het ook bij Groningen schort aan de kansen afmaken.

De tweede helft was een stuk beter. Sibum werd in het veld gebracht en je zag gelijk weer de rust in het veld de positionering was uitstekend en het team had vertrouwen in een overwinning hier. Ze zette bij Groningen achterin al druk en dat resulteerde in een lange bal die Luciano steeds moest geven. NEC benutte de kansen goed die ze kregen al mag ik die van Saïdi toch echt kwaliteitsstoornis noemen. Zo'n kans moet je in zo'n wedstrijd gewoon afmaken, ik weet dat hij voor z'n linkerbeen kwam maar dan nog moet je als profvoetballer in staat zijn hem op goal te krijgen.
De sfeer zat er trouwens goed in, echt niet normaal, dit heb ik nog nooit mee gemaakt moet ik eerlijk zeggen. De East Side maakte vooral sfeer met de nieuwe liedjes ook de Dale Cavese was een nieuwe die ze vooral zingen in Amsterdam en het liedje klonk echt fantastisch, ook met de 0 - 0 zongen we steeds door en zodoende heeft het waarschijnlijk geholpen om NEC naar een overwinning en voorsprong te zingen.

Met z'n alle naar Ajax-uit is ook de moeite waard, Suarez missen ze in die wedstrijd dus we hebben alle kans!

Ps. Nu kan iedereen in het bestuur wel zien dat we zeker een sfeervak nodig hebben, want de supporters die sfeer wilde maken zaten gister goed bij elkaar in 1 hok geduwd en willen dat ook in de Goffert en niet verspreid van elkaar!
Forza ENiESEE!Sjaal
24-12-2009 12:26 door
De eerste helft was niet matig maar bar slecht, en we speelde vanaf de eerste minuut al op de counter. Met dank aan Babos en een bevlieging van Goossens hebben we deze wedstgrijd gewonnen, met dit team in de nacompetitie verliezen we iedere wedstrijd tegen een totodivisieclub.

En WijchenNEC, weet niet waar jij gezeten hebt maar volgens mij was je stomdronken.
24-12-2009 12:52 door
Van Eijden deed het goed tegen Groningen! We stonden achtering aardig onder druk, maar geen fouten gemaakt. Ook was er veel inzet. Kom je ook een eind mee. Eindelijk geen tegendoelpunten. Opstelling houden zo!

Klasse boys!
24-12-2009 15:05 door
we moeten allemaal natuurlijk niet vergeten dat we met Babos een held in het doel hebben staan.. wat keepte hij een geweldige wedstrijdSjaal Thumbs down Mr. Green

"NEC ooit 400 toeschouwers in de Goffert had voor een competitiewedstrijd?"